in

Ο Landseer, ένας πολύ ευγενικός σκύλος διάσωσης

Έχετε ακούσει ποτέ για το Landseer; Το όνομά του μπορεί να μην σημαίνει τίποτα για εσάς, αλλά το πρόσωπό του είναι σίγουρα γνωστό σε εσάς, επειδή ο Landseer είναι στενός ξάδερφος του Νέα Γη. Αυτή η ράτσα σκύλου έχει επίσης πολλές ομοιότητες με τα Πυρηναία Όρη. Αν και είναι λιγότερο διαδεδομένο από τον διάσημο ξάδερφό του, αυτό το μεγάλο αρκουδάκι με ασπρόμαυρη γούνα αξίζει πραγματικά να γίνει γνωστό και αυτό ακριβώς σας προτείνουμε να κάνετε αμέσως!

Η μικρή ιστορία του Landseer

Πορτρέτο ενός σκύλου Landseer
Credits: slowmotiongli / iStock

Le Landseer πήρε το όνομά του από τον επίσημο ζωγράφο της Βασίλισσας Βικτωρίας, Έντουιν Λάντσεερ, που τον αντιπροσώπευε για πρώτη φορά και πολλές φορές στα έργα του τον 19ο αιώνα. Από καιρό θεωρείται λανθασμένα μια ασπρόμαυρη ποικιλία της Νέας Γης, αλλά το Landseer είναι πράγματι μια φυλή από μόνη της και έχει επίσης λίγο αίμα από το Montagne des Pyrénées καθώς και από το Saint-Bernard. Ήταν το 1960 που το Landseer αναγνωρίστηκε επίσημα από την FCI ως ξεχωριστή ράτσα από τη Νέα Γη.

Μορφολογία Landseer

Landseer που στέκεται στο γρασίδι
Credits: slowmotiongli / iStock

Το Landseer είναι ένα μεγάλο σκυλάκι που έχει ένα φαρδύ, ογκώδες μαύρο κεφάλι με ένα λευκό ρύγχος. Τα αυτιά του είναι πεσμένα και η μακριά ουρά του φέρεται συνήθως ψηλά, αλλά μερικές φορές κρέμεται ελαφρά. Έχει μια έκφραση που είναι και γαλήνια και μεγαλειώδης. Τα μαλλιά του είναι μακριά και λεπτά με κρόσσια στο πίσω μέρος των άκρων. Όσο για το χρώμα, θεωρείται ότι το φόρεμά του φόντου είναι λευκό και έχει μεγάλες μαύρες κηλίδες στην πλάτη, στον κορμό καθώς και στο κότσο. Όπως ο ξάδερφός του, το Landseer είναι αρκετά επιβλητικό αφού το βάρος του είναι γενικά μεταξύ 50 και 60 κιλών και το ύψος στο ακρώμιο ενός αρσενικού μπορεί να φτάσει τα 80 cm και τα 72 cm για ένα θηλυκό.

The Landseer, ένα τρυφερό και στοργικό σκυλί

Σκύλος Landseer ξαπλωμένος στο γρασίδι με το κουτάβι του
Credits: slowmotiongli / iStock

Το Landseer είναι μια πραγματική μπάλα αγάπης. Κάπως κολλητό, είναι ένας σκύλος πολύ κοντά στον αφέντη του και σε διαρκή ζήτηση για στοργή. Ήρεμος και ισορροπημένος, θα τα πάει υπέροχα με άλλα ζώα και ιδιαίτερα με τα παιδιά με τα οποία μπορεί να δείξει αδιάκοπη υπομονή. Παίκτης και λάτρης των ανοιχτών χώρων, ο Landseer δεν είναι απαραιτήτως σπουδαίος αθλητής. Θα εκτιμήσει έτσι περισσότερο τις ήσυχες βόλτες παρά τις μεγάλες πεζοπορίες. Ωστόσο, εξακολουθεί να χρειάζεται να αφήνει ατμό και επομένως πρέπει να αποφεύγεται η διαμονή σε διαμέρισμα. Ναυαγοσώστης, είναι πολύ άνετος στο νερό όπως και ο ξάδερφός του στη Νέα Γη. Πολύ έξυπνος, ο Landseer πρέπει να εκπαιδεύεται με δίκαιο και αμερόληπτο τρόπο ώστε να μην αποσταθεροποιείται. Επιπλέον, παρά τη φαινομενική του ηρεμία, το επιβλητικό ανάστημα του Landseer και η μεγάλη του εγρήγορση τον καθιστούν έναν πολύ αποτρεπτικό φύλακα.

Ποια είναι η μέση τιμή ενός σκύλου ράτσας Landseer;

Όπως συμβαίνει με όλα τα καθαρόαιμα σκυλιά, η τιμή ενός Landseer μπορεί να διαφέρει μεταξύ των εκτροφέων. Πράγματι, σύμφωνα με τις γραμμές η τιμή δεν είναι πάντα η ίδια. Σε κάθε περίπτωση, αν σκοπεύετε να υιοθετήσετε Landseer, να το ξέρετε η μέση τιμή είναι μεταξύ 1000 και 1200 ευρώ. Λοιπόν αυτό το σκυλάκι σε κάνει να σκάσεις;

Written by admin

Κάντε ένα τεστ DNA για να μάθετε την προέλευση του σκύλου σας

Γιατί ο σκύλος σας κατουρεί όταν είναι χαρούμενος;