in

Παίρνοντας το σκύλο σας στο γραφείο: και γιατί όχι;

Το πρωί, πριν φύγουν για τη δουλειά, οι πλοίαρχοι πρέπει να αντιμετωπίσουν το μικρά μάτια του σκυλιού τους κοιτάζοντάς τους με απόγνωση. Πολλοί από αυτούς εύχονται να μπορούσαν να πάρουν τον σκύλο τους στο γραφείο. Είναι όμως καλή ιδέα; Και πάνω από όλα: είναι δυνατόν;

Τι λέει ο νόμος;

Στις περισσότερες περιπτώσεις, ο νόμος δεν το απαγορεύει να φέρει τον σκύλο του πίσω στη δουλειά. Υπάρχουν, ωστόσο, ορισμένες προφανείς εξαιρέσεις όπου η παρουσία ζώου θα μπορούσε να δημιουργήσει προβλήματα ασφάλειας ή υγιεινής. Για παράδειγμα, δεν μπορείτε να έρθετε με τον σκύλο σας εάν εργάζεστε στοτρώει ή σε ένα ίδρυμα υγείας. Απαγορεύεται επίσης στον τομέα τωνδιαχείριση. Τέλος, αυτό μπορεί να είναι και προβληματικό αν πρόκειται για σκύλο πρώτης κατηγορίας («επίθεσης»), γιατί δεν έχουν πρόσβαση σε δημόσιους χώρους.

Ωστόσο, σε άλλες περιπτώσεις, δεν υπάρχει νομική διάταξη που να απαγορεύει την παρουσία σκυλιών. Επομένως, η απόφαση εναπόκειται στον κάθε εργοδότη.. Και αν το εξουσιοδοτήσει, η ευγένεια μεταξύ των συναδέλφων απαιτεί και τη γνώμη τους άλλους εργαζόμενους. Πράγματι, κάποιοι μπορεί να έχουν αλλεργίες ή φοβία για τα σκυλιά για παράδειγμα. Όταν εργαζόμαστε στην κοινότητα, πρέπει επίσης να σκεφτόμαστε τους άλλους και να διατηρούμε σεβασμό.

σκύλος στη δουλειά
Credits: Monkeybusinessimages / iStock

Το να επιτρέπονται τα σκυλιά είναι ένα πλεονέκτημα για τις επιχειρήσεις

Χτίζει το ομαδικό πνεύμα και την αποτελεσματικότητα των εργαζομένων

Η παρουσία σκυλιών προάγει τους κοινωνικούς δεσμούς μεταξύ των συναδέλφων. Ο ατομικισμός είναι ένα μειονέκτημα για κάθε εταιρεία. Αντίθετα, η ομαδική εργασία είναι σημαντικό πλεονέκτημα. Όπως λένε: η ενότητα είναι δύναμη! Αυτό συμβαίνει γιατί κάθε εργαζόμενος έχει διαφορετικές γνώσεις, ικανότητες και δυνάμεις. Αυτό είναι συμπληρωματικότητα που κάνει την ομαδική εργασία πιο αποτελεσματική από τον ατομικισμό.

Είναι λοιπόν σημαντικό οι εργαζόμενοι να μην μένουν στη δική τους γωνιά, αλλά να συνεργάζονται και συνεργάζονται για την επιτυχία της εταιρείας. Είναι απαραίτητο για το δικό του επιτυχία. Και εδώ μπαίνουν τα σκυλάκια. Διευκολύνουν τις ανταλλαγές μεταξύ συναδέλφων. Μελέτες δείχνουν επίσης ότι οι σκύλοι μειώνουν το άγχος, ηρεμούν τους ανθρώπους και βελτιώνουν την ευεξία τους, όλα αυτά είναι πρόσθετα οφέλη.

σκύλος στη δουλειά
Συντελεστές: LightFieldStudios / iStock

Ότι δδίνει μια καλή εικόνα της εταιρείας

Η Holidog, μια εταιρεία φύλαξης κατοικίδιων, διεξήγαγε μια έρευνα τον Μάρτιο του 2016. Πήραν συνεντεύξεις από 2730 άτομα. Τα αποτελέσματα μιλούν από μόνα τους: 98% των συμμετεχόντων πιστεύουν ότι οι επιχειρήσεις που δέχονται ζώα έχουν καλύτερη εικόνα μοντέρνο και στο μπροστά από την ώρα τους.

Η Γαλλία υστερεί…

Εάν η ιδέα να πάρετε το σκυλί σας στο γραφείο μπορεί να φαίνεται αρκετά περίεργη στη Γαλλία, δεν ισχύει πλέον σε ορισμένες άλλες χώρες. Με παράδειγμα, στις Ηνωμένες Πολιτείες, αυτή η πρακτική είναι αποδεκτή εδώ και αρκετά χρόνια. Στη χώρα του θείου Σαμ, 1 στις 5 εταιρείες επιτρέπει τα κατοικίδια. Για άλλη μια φορά, η Γαλλία υστερεί…

Θα σας αρέσει επίσης:

Τι κάνει ο σκύλος μου όταν δεν είμαι κοντά μου;

5 καλοί λόγοι για να τρέχετε δίπλα στον σκύλο σας

Οι κύριοι έχουν περισσότερες φωτογραφίες του σκύλου τους παρά της συζύγου τους! Και δεν είναι μόνο αυτό…

Written by admin

οι υπερβολές της επιλογής του σκύλου

Το Lhasa Apso, ένα κομψό σκυλάκι κατευθείαν από το Θιβέτ