in

Ποια ράτσα σκύλου σας ταιριάζει; Επικεντρωθείτε στις φυλές της ομάδας 2

Η ταξινόμηση των φυλών σκύλων πραγματοποιείται από την FCI (Fédération Cynologique Internationale). Χωρίζει όλες αυτές τις ράτσες σε 10 ξεχωριστές ομάδες που ομαδοποιούν τους σκύλους με βάση την κατασκευή, τις ικανότητές τους και την ιστορική τους χρήση. Σήμερα θα ανακαλύψουμε τα χαρακτηριστικά των σκύλων που ανήκουν στην ομάδα 2. Η τελευταία αποτελείται από περίπου πενήντα ράτσες χωρισμένες σε 3 τμήματα. Το πρώτο περιλαμβάνει σκύλους τύπου Pinscher και Schnauzer. Το δεύτερο περιλαμβάνει τα Μολοσσοειδή και το τρίτο τα Mountain Dogs και τα Swiss Cattle Dogs.

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά των σκύλων που ανήκουν στην ομάδα 2;

Bernese βουνίσιο σκυλί κάθεται κουτάβι
Credits: Charis-Hoekstra / iStock

Τα σκυλιά που ανήκουν στην ομάδα 2 είναι σε μεγάλο βαθμό ράτσες για τις οποίες χρησιμοποιήθηκαν αρχικά άμυνα, προστασία επίσης για Ο φρουρός. Θα μπορούσαν, για παράδειγμα, να έχουν τη λειτουργία της υπεράσπισης ανδρών, κοπαδιών ζώων ή περιουσίας. Σκύλοι Τύπου Pinscher και Schnauzer χρησιμοποιήθηκαν για καταστροφή παρασίτων πριν γίνουν τελικά πραγματικοί φύλακες. Όσο για τα σκυλιά που εξετάζονται μολοσσοειδή, είναι στην πραγματικότητα ποιμενικοί σκύλοι που δεν έχει τη λειτουργία της καθοδήγησης των βοοειδών, αλλά της υπεράσπισης τους. Ωστόσο, δεν έχουν όλα τα σκυλιά αυτής της ομάδας την κύρια λειτουργία της προστασίας, υπάρχουν λίγες εξαιρέσεις. Για παράδειγμα, το Miniature Pinscher που είναι πάνω από όλα σκύλος συντροφιάς. Μεταξύ των 49 ιπποδρομιών του γκρουπ 2, βρίσκουμε συγκεκριμένα το Πυγμάχοςο Άγιος Βερνάρδος, ο Βερνέζικο σκυλί του βουνούτο βουνό των Πυρηναίων, το Θιβετιανό Μαστίφο Νέα Γητο Σαρ-Πέι, το Ροτβάιλερ ή το Ντόμπερμαν.

Ποιος είναι ο χαρακτήρας των φυλών σκύλων της ομάδας 2;

κουτάβι μπόξερ κάθεται
Πιστώσεις: SStajic / iStock

Τα σκυλιά της ομάδας 2, όπως είδαμε νωρίτερα, χωρίζονται σε τρία τμήματα. Παρ ‘όλα αυτά, υπάρχουν κοινά χαρακτηριστικά χαρακτήρα μεταξύ όλων αυτών των φυλών. Στην πραγματικότητα, εξετάζονται όλοι Εγώέξυπνος και θεληματικός και έχει επίσης πολύ κοφτερό μυαλό. Για αυτόν τον λόγο είναι σκυλιά που αφομοιώνουν τις πληροφορίες πολύ γρήγορα και καταλαβαίνουν γρήγορα τις παραγγελίες. Επίσης, αν και μπορεί να διαφέρει από ζώο σε ζώο, Τα σκυλιά της ομάδας 2 είναι γενικά αρκετά κράχτες. Παίρνουν αυτό το χαρακτηριστικό από τον ρόλο τους ως φύλακες, επειδή το γάβγισμα τους επέτρεψε να ειδοποιήσουν τον κύριό τους σε περίπτωση κινδύνου.

Μπορεί ένας σκύλος ράτσας που ανήκει στην ομάδα 2 να αντιστοιχεί σε εσάς;

πορτρέτο μιας μινιατούρας pinscher
Credits: Ekaterina-Gorokhova / iStock

Αν και αρχικά επιλέχθηκαν για το έργο τους άμυνας και προστασίας, Οι ράτσες σκύλων της ομάδας 2 μπορούν πλέον να ζουν σε οικογένειες χωρίς κανένα πρόβλημα. Πράγματι, έχουν γίνει πραγματικοί σκύλοι συντροφιάς. Παρ ‘όλα αυτά, μην παραμελείτε το προστατευτικό τους ένστικτο. Είναι επίσης σκυλιά που, ως επί το πλείστον, έχουν πολλή δύναμη. Είναι λοιπόν απαραίτητο να μπορούμε να τα ελέγξουμε σε περίπτωση προβλήματος. Να προσέχεις όμως, σκύλος φύλακας δεν σημαίνει ότι πρέπει να μένει μόνιμα στον κήπο για να προειδοποιεί τα αφεντικά του για την παραμικρή εισβολή. Ακόμη και στο σπίτι ο σκύλος σας θα μπορεί να σας προειδοποιήσει σε περίπτωση κινδύνου. Θα χρειαστεί επίσης να το μεταφέρετε εκτός της γης σας. Αυτά τα σκυλιά πρέπει να βγουν έξω για να βγάζουν ατμό και να μυρίζουν νέες μυρωδιές σε εξωτερικούς χώρους σε μεγάλες βόλτες.

Ωστόσο, δεν πρέπει να λαμβάνονται όλες αυτές οι πληροφορίες στην ονομαστική τους αξία. Κάθε σκύλος της ίδιας ράτσας είναι μοναδικός και θα μεγαλώνει σε όλη του τη ζωή δίπλα σας. Είναι επίσης ο τρόπος σας να τον εκπαιδεύσετε που θα επηρεάσει τον χαρακτήρα του και τον τρόπο συμπεριφοράς του.

Written by admin

Πρέπει να στειρώσετε τον σκύλο σας; Μέθοδος, πλεονεκτήματα, μειονεκτήματα, εναλλακτικές λύσεις

Πώς να αναγνωρίσετε τα σημάδια ενός σκύλου που δεν είναι καλά;