in

Ποιες είναι οι πιο έξυπνες ράτσες σκύλων;

Η νοημοσύνη των σκύλων έχει μελετηθεί από τον καθηγητή Stanley Coren, Αμερικανό ερευνητή στη νευροψυχολογία. Διεξήγαγε μια μελέτη με 200 επαγγελματίες από τον κόσμο των σκύλων και όρισε τρεις τύπους νοημοσύνης στους σκύλους φίλους μας: την ικανότητα να μαθαίνουν και να επιλύουν, την ικανότητα να εργάζονται και την ικανότητα να υπακούουν. Σύμφωνα με αυτόν τον επιστήμονα, ένα μέρος της νοημοσύνης του σκύλου συνδέεται με τη γενετική, το άλλο μέρος συνδέεται με το περιβάλλον στο οποίο εξελίσσεται ο σκύλος (περιβάλλον διαβίωσης, διέγερση, εκπαίδευση, επαφή με άλλους κ.λπ.). Έτσι, πολλές φυλές έχουν ταξινομηθεί στις 10 ανάλογα με τον βαθμό ευφυΐας τους. Ωστόσο, η γενετική παίζει ρόλο μόνο στο 50%, μπορεί να υπάρχουν διαφορές στη νοημοσύνη μεταξύ δύο ατόμων της ίδιας φυλής. Λοιπόν, έλα γρήγοραΑνακαλύψτε την κατάταξη του καθηγητή Coren!

1. Στην κορυφή της κορυφής με 10/10 βρίσκονται…

… απο μεγάλα σκυλιά ! Το Border Collie, το Australian Shepherd, το Border Terrier, το German Shepherd, το Labrador, το Golden Retriever, το Rottweiller, το Dorberman και… το Poodle (ο μόνος μεσαίου μεγέθους σκύλος)!

Όλα αυτά τα σκυλιά έχουν κοινό στοιχείο μεγάλες μαθησιακές ικανότητες. Επιπλέον, μερικές από αυτές τις φυλές είναι γνωστές χάρη στην αναμφισβήτητη χρησιμότητα τους για τον Άνθρωπο. Για παράδειγμα, το Border Collie και το Australian Shepherd είναι τσοπανόσκυλα πολύ αποτελεσματικό στη φύλαξη κοπαδιών. Το Γκόλντεν Ριτρίβερ εκπαιδεύεται ως σκύλος οδηγός για τυφλούς. Όσο για το Poodle, χρησιμοποιείται ευρέως για ευκινησία και ακροβατικά σόου. Επιπλέον, όλοι έχουν ήδη δει (προσωπικά… ή τηλεοπτικά!) την ανδρεία ενός αστυνομικού Γερμανικού Ποιμενικού!

Παρ ‘όλα αυτά, όλα αυτά τα σκυλιά έχουν τεράστια πρέπει να ξοδέψετε και επομένως είναι πιο κατάλληλα για σπίτια στην ύπαιθρο.

γερμανικός ποιμενικός αστυνομικός σκύλος
Πιστώσεις: CCO Public Domain/Pxhere

2. Ακολούθησε από κοντά το 9/10 από…

… το Schnauzer, το English Springer Spaniel, το Belgian Shepherd Malinois, το Cocker Spaniel, το Bernese Mountain Dog και το Jack Russel! Αυτά τα σκυλιά είναι πολύ ζωηρόςκαι Εχω μεγάλες ενδυματολογικές ικανότητες. Ωστόσο, η εκπαίδευσή τους απαιτεί χρόνο και τακτική εργασία από τους δασκάλους τους.

Μερικά από αυτά τα σκυλιά, ειδικά το English Springer, το Jack Russel και το Bernese Mountain Dog, μπορεί να είναι ιδιαίτερα επώδυνος αν η εκπαίδευσή τους γινόταν καθυστερημένα ή αν έλειπε η επιμέλεια. Ως αποτέλεσμα, δεν συνιστώνται σκύλοι για μη διαθέσιμους ή άπειρους κυρίους.

chien jack russell
Πιστώσεις: NikonD7100/Max Pixel

3. Φυλές με κατάταξη από 5 έως 8/10

Η μελέτη αυτή ταξινομεί 42 άλλες ράτσες σκύλων μεταξύ 5 και 8/10. Στο 8/10, βρίσκουμε ως δημοφιλείς ράτσες τις Γιορκσάιρτο Newfoundland, το Pinscher, το Berger de Brie ή το Irish Setter!

Όλες αυτές οι φυλές είναι πολύ διαφορετικές και η καθεμία έχει τα δικά της χαρακτηριστικά όσον αφορά τα φυσικά χαρακτηριστικά, την υγεία και την εκπαίδευση. Επιπλέον, μπορείτε να δείτε ότι τα σκυλιά με χαμηλότερες βαθμολογίες όσον αφορά την ευφυΐα τους εξακολουθούν να είναι τα σκυλιά εκτιμώνται για τη διαμερισματοποίηση ή στην πόλη καθώς είναι μικρότερα και πιο ήσυχα. Ετσι το μπισόν και το Cavalier King Charles βαθμολογούνται με 7/10 ενώ το Τσιουάουατο γαλλικό μπουλντόγκ και το Pug είναι στις 6/10.

chien yorkshire
Πίστωση: 825545/Pixabay

βιβλιογραφικές αναφορές

WARDEN, Carl John et WARNER, Lucien Hynes. Οι αισθητηριακές ικανότητες και η νοημοσύνη των σκύλων, με αναφορά στην ικανότητα του σημειωμένου σκύλου » Fellow » να ανταποκρίνεται σε λεκτικά ερεθίσματα. The Quarterly Review of Biology, 1928, τομ. 3, αρ. 1, σελ. 1-28.
HOWELL, Tiffani Josey, TOUKHSATI, Samia, CONDUIT, Russell, et al. Έρευνα για τις αντιλήψεις για τη νοημοσύνη και τις γνωστικές δεξιότητες του σκύλου (PoDIaCS). Journal of Veterinary Behavior, 2013, τόμ. 8, όχι 6, σελ. 418-424.

Written by admin

4 πτυχές που πρέπει να αναλύσετε για να κατανοήσετε τα συναισθήματά σας

Οι 5 ράτσες σκύλων τέλεια προσαρμοσμένες για να ζουν σε διαμέρισμα Ποιες είναι οι ράτσες σκύλων που είναι προσαρμοσμένες να ζουν σε διαμέρισμα;