in

ποιοι είναι οι λόγοι και πώς να το διορθώσετε;

Αυτό ήταν, το μικρό σας κουτάβι είναι επιτέλους σπίτι και αρχίζει να παίρνει τον προσανατολισμό του. Κατά τη διάρκεια των συνεδριών παιχνιδιού, αρχίζει ακόμη και να σας δαγκώνει ή να σας τσιμπάει. Αλλά σιγά σιγά, θα πάρει δύναμη και αυτό μπορεί να αποδειχθεί προβληματικό… πώς να κάνετε το κουτάβι σας να καταλάβει πότε σας πληγώνει και να του μάθετε να διαχειρίζεται τη δύναμή του; Αυτό θα δούμε αμέσως!

Γιατί δαγκώνει το κουτάβι σας;

μικρό κουτάβι που δαγκώνει το δάχτυλο
Πιστώσεις: K_Thalhofer 2 / iStock

Μερικές φορές τα κουτάβια δαγκώνουν μόνο για να παίξουν και άλλες φορές ο λόγος μπορεί να είναι πιο σοβαρός. Τα δόντια του μπορεί για παράδειγμα να είναι επώδυνα ή μπορεί να αισθάνεται δυσφορία σε αυτό το επίπεδο. Σε αυτή την περίπτωση, μπορεί να χάσει τον έλεγχο και να δαγκώσει λίγο δυνατά. Μπορεί επίσης να δαγκώσει ή να τσιμπήσει μόνο και μόνο για να τραβήξει την προσοχή σας. Σε περίπτωση παιχνιδιού, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να δαγκώσει κανέναν και μπορεί να μην αρέσει σε όλους… Για να εργαστείτε σε αυτό, μπορείτε να το κάνετε να εμποδίσει το δάγκωμα.

Τι είναι η αναστολή δαγκώματος;

Κουτάβι που δαγκώνει το χέρι του κυρίου του
Credits: Inna Skaldutska / iStock

Αναφέρεται στην ικανότητα ενός σκύλου να ελέγχει τη δύναμη που ασκεί με το σαγόνι του. Συχνά, τα κουτάβια δεν αντιλαμβάνονται τη δύναμη του δαγκώματος τους και επομένως δαγκώνουν χωρίς περιορισμό. Δεν καταλαβαίνουν την ευαισθησία αυτού που δέχεται το δάγκωμα, είτε άνθρωπος είτε κυνικός. Τα κουτάβια συνήθως μαθαίνουν να μετρούν τη δύναμη του δαγκώματος τους παίζοντας με άλλα κουτάβια.

Πώς διδάσκετε στο κουτάβι σας την αναστολή του δαγκώματος;

Κουτάβια που παίζουν μαζί στο γρασίδι
Πιστώσεις: infinityyy / iStock

Κάντε το κουτάβι να νομίζει ότι σας πληγώνει κάθε φορά που σας δαγκώνει. Στον κόσμο των ζώων, τα κουτάβια που δαγκώνουν δεν σταματούν έως ότου ένα από αυτά φωνάξει από τον πόνο. Παίξτε με το κουτάβι σας χρησιμοποιώντας τα χέρια σας και τους ίδιους κωδικούς. Όταν σε δαγκώνει περισσότερο από όσο είναι αποδεκτό, βγάλτε ένα δυνατό κλάμα ή γκρίνια που ακούγεται σαν σκύλος. Εάν αυτό δεν σας ταιριάζει, μπορείτε επίσης να πείτε “σταμάτα!” » Σώπα ή « Μην δαγκώνεις! “, Επειτα σταματήστε να παίζετε για λίγο. Εάν το κουτάβι σας προσπαθήσει να σας γλείψει ή να σας παρηγορήσει με οποιονδήποτε τρόπο, επιβραβεύστε το. Ξεκινήστε ξανά το παιχνίδι και αν αρχίσει να δαγκώνει ξανά δυνατά, επαναλάβετε την ίδια λειτουργία. Μην επαναλάβετε αυτά τα βήματα περισσότερες από τρεις φορές ανά περίοδο παιχνιδιού διάρκειας περίπου δεκαπέντε λεπτών. Πράγματι, η αποστολή υπερβολικών πληροφοριών θα θόλωσε τη σαφήνεια του μηνύματος.

Αν ποτέ το κουτάβι σας δεν αντιδράσει ιδιαίτερα σε αυτή την άσκηση, προσπαθήστε να υπερβάλλετε τις αντιδράσεις σας. Εκτός από τη γκρίνια, αποσύρετε απότομα για να τον ενημερώσετε ότι το παιχνίδι τελείωσε. Στη συνέχεια, αγνοήστε το κουτάβι σας για περίπου 20 δευτερόλεπτα. Αν συνεχίσει να δαγκώνει παρά τα πάντα, σήκω και φύγε για άλλα είκοσι δευτερόλεπτα. Όταν τελειώσει ο χρόνος, επιστρέψτε στο κουτάβι σας και παίξτε ξανά μαζί του. Συνοψίζοντας, Το μήνυμα που πρέπει να περάσει είναι ότι το ήπιο παιχνίδι ανταμείβεται και το τραχύ παιχνίδι τιμωρείται. Σταδιακά, το κουτάβι σας θα πρέπει να προχωρήσει. Σε αυτή την περίπτωση, μετριάστε τις αντιδράσεις σας ανάλογα με τη δύναμη που βάζει στο σαγόνι του.

Φυσικά, βεβαιωθείτε ότι τα μέλη της οικογένειάς σας και οι φίλοι σας συμπεριφέρονται με τον ίδιο τρόπο με το κουτάβι σας. Εάν κάποιοι επιτρέπουν το δάγκωμα και άλλοι όχι, θα αναστατώσει το κουτάβι και θα δυσκολέψει την εκπαίδευσή του.

Written by admin

Το Azawakh, ένα λαγωνικό που εμπνέει ομορφιά και θαυμασμό

μικροί θεματοφύλακες της διεθνούς ειρήνης