in

ποιοι ειναι οι κανονισμοι?

υπάρχουν σκυλιά επικίνδυνο, ακόμη και εξαιρετικά επικίνδυνο για τον άνθρωπο. Γι’ αυτό υπάρχουν οι κατηγορίες 1 και 2. Αυτά χρησιμοποιούνται για να προσδιοριστεί ποιοι τύποι σκύλων ενδέχεται να αποτελούν κίνδυνο. Μάθετε ποια είναι αυτά τα σκυλιά και τους αυστηρούς κανονισμούς που τα διέπουν στη Γαλλία. Πράγματι, έχουν ήδη σημειωθεί πολλά ατυχήματα με αυτούς τους σκύλους, εξ ου και η εφαρμογή σημαντικών μέτρων.

Σκύλοι θεωρούνται επικίνδυνοι στη Γαλλία

Πρώτον, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι τα σκυλιά που δεν είναι εγγεγραμμένα σε γενεαλογικό βιβλίο αναγνωρισμένο από το αρμόδιο για τη γεωργία υπουργείο και τα καθαρόαιμα σκυλιά δεν αντιμετωπίζονται με τον ίδιο τρόπο. Η κατηγορία 1 συγκεντρώνει σκύλους με μορφολογικά χαρακτηριστικά παρόμοια με τις ράτσες που θα ανακαλύψετε παρακάτω. Η πώληση, η απόκτηση και η δωρεά τους απαγορεύονται αυστηρά στη Γαλλία. Η κατηγορία 2 συγκεντρώνει τα καθαρόαιμα σκυλιά που αναφέρονται λίγο αργότερα σε αυτό το άρθρο. Η απόκτησή τους εποπτεύεται και ρυθμίζεται αυστηρά.

τον πίτμπουλ

Το πίτμπουλ, το τεριέ Staffordshire ή το αμερικανικό τεριέ Staffordshire είναι ένα ζώο με κοντά πόδια, αλλά πολύ ογκώδες. Αυτός ο κοντότριχος, ογκώδης σκύλος φημίζεται ότι είναι ένας επικίνδυνος κολοσσός. Πράγματι, είναι πολύ δυνατό. Υπήρχε μια εποχή, αυτό το ζώο χρησιμοποιήθηκε επίσης σε αρένες για να πολεμήσει τους ταύρους και τις αρκούδες. Ως εκ τούτου, το pitbull θεωρείται σκύλος επίθεσης. Οι σκύλοι αυτής της ράτσας ανήκουν στην κατηγορία 2, ενώ οι σκύλοι με τα ίδια χαρακτηριστικά μη φυλής βρίσκονται στην κατηγορία 1.

Pitbull
Συντελεστές: Picryl

Και το μπέρμπουλ

Το Boerbull ή Mastiff είναι ένα μεγαλόσωμο σκυλί με καταγωγή από τη Νότια Αφρική. Εντυπωσιάζει με τη στιβαρότητα και το μέγεθός του. Αρχικά, προοριζόταν ουσιαστικά να παρακολουθεί τα κοπάδια και να τα υπερασπίζεται από τα άγρια ​​ζώα του θάμνου. Σήμερα, αυτή η ράτσα σκύλων και εκείνοι με παρόμοια χαρακτηριστικά εμπίπτουν στην κατηγορία 1.

βόρειος ταύρος
Συντελεστές: Pixabay

Οι Τόσας

Αυτή η ράτσα σκύλου κατάγεται από την Ιαπωνία. Στην πραγματικότητα είναι μια διασταύρωση διαφόρων φυλών. Χαρακτηρίζεται από το μεγάλο μέγεθος και τη δύναμή του. Αυτό το ζώο χρησιμοποιείται από τους yakusas, την ιαπωνική μαφία, αλλά και για μάχες ζώων. Όταν αυτό το ζώο είναι εγγεγραμμένο σε γενεαλογικό βιβλίο αναγνωρισμένο από το αρμόδιο για τη γεωργία υπουργείο, ανήκει στην κατηγορία 2. Διαφορετικά, εμπίπτει στην κατηγορία 1, δηλαδή στα σκυλιά επίθεσης.

απόκομμα
Συντελεστές: Needpix

Γέλα Ροτβάιλερ

Το Ροτβάιλερ είναι μια γερμανική ράτσα που χρησιμοποιήθηκε αρχικά για βοσκή, αλλά και για άμυνα. Αυτό το υπέροχο θηρίο είναι πολύ ισχυρό και στιβαρό. Στη Γαλλία, αυτή η φυλή ανήκει στην κατηγορία 2.

Ροτβάιλερ
Συντελεστές: Pixabay

Πολύ αυστηροί κανονισμοί

Όπως σας είπαμε προηγουμένως, οι σκύλοι της κατηγορίας 1 και 2 δεν υπόκεινται στους ίδιους κανόνες. Τα ζώα της κατηγορίας 1 συνήθως απαγορεύονται αυστηρά στη Γαλλία. Τα σκυλιά της κατηγορίας 2 υπόκεινται σε αυστηρές ρυθμίσεις.

Πρώτον, ορισμένα άτομα δεν μπορούν να αποκτήσουν με κανέναν τρόπο σκύλο κατηγορίας 2. Αυτοί είναι ανήλικοι, ενήλικες υπό κηδεμονία, άτομα που έχουν καταδικαστεί για έγκλημα ή πλημμέλημα ή οποιοσδήποτε έχει ήδη αποσύρει σκύλο μετά από απόφαση του δημάρχου της πόλης.

Όσοι πληρούν τις προϋποθέσεις πρέπει να παρακολουθήσουν ένα μονοήμερο εκπαιδευτικό πρόγραμμα επί πληρωμή. Στο τέλος του αποστέλλεται βεβαίωση στον μελλοντικό ιδιοκτήτη του σκύλου, αλλά και στη νομαρχία. Στη συνέχεια, πρέπει να υποβάλετε αίτηση για προσωρινή άδεια ή άδεια κράτησης ανάλογα με το αν το ζώο σας είναι μικρότερο από 8 μηνών ή περισσότερο. Όσο για τον σκύλο, πρέπει να υποβληθεί σε αξιολόγηση συμπεριφοράς για να διασφαλιστεί ότι είναι σταθερός. Αφού ολοκληρωθούν όλα αυτά τα βήματα, ο σκύλος πρέπει να φοράει ρύγχος και να τον κρατούν με λουρί σε κάθε έξοδο.

Αμερικανικό τεριέ Staffordshire
Συντελεστές: Pixabay

Εάν ξεχάσετε ένα από αυτά τα βήματα, διακινδυνεύετε μέχρι 3.750 ευρώ πρόστιμο και 3 χρόνια φυλάκιση.

Πηγές

Θα σας αρέσει επίσης:

Written by admin

5 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για τα μουστάκια σκύλου

Το Komondor, ένα ατημέλητο τσοπανόσκυλο