in

που να αγοράσετε τον σκύλο σας;

Μόλις ληφθεί η απόφαση να υιοθετήσετε έναν σκύλο, σε ποιον απευθύνεστε για να είστε σίγουροι για το σωστό αποτέλεσμα; Πρέπει να επικεντρωθούμε σε καταφύγια ή σε άτομα; Εδώ είναι μερικά πράγματα που μπορεί να σας φανούν χρήσιμα προτού δεσμευτείτε να υιοθετήσετε το νέο σας κατοικίδιο.

Πάνω από όλα, σκεφτείτε τη ράτσα του σκύλου που θα σας ταίριαζε καλύτερα.

Εάν έχετε μια δουλειά ή/και υποχρεώσεις που δεν σας επιτρέπουν να είστε στο σπίτι πολύ κατά τη διάρκεια της ημέρας, δεν πρέπει να επιλέξετε μια υπερβολικά εξαρτημένη ράτσα σκύλου. Δεν μπορούν όλα τα σκυλιά να μείνουν μόνοι για πολύ. Για παράδειγμα, το Border Collie, το Labrador-Retriever ή το Australian Shepherd είναι ζώα που ευδοκιμούν πλήρως μόνο στην παρέα των κυρίων τους. Αλλά μην ανησυχείτε, υπάρχουν περισσότερες ανεξάρτητες ράτσες. το Shiba Inu, το Pekingese, το Husky ή το Breton spaniel είναι τέλεια παραδείγματα!

χαριτωμένα κουτάβια
Πίστωση: Maryviolet / Istock

Πού να πάω να αγοράσω σκύλο με τις καλύτερες συνθήκες;

Αφού αποφασίσετε για τον αγώνα, θα πρέπει να επιλέξετε το μέρος όπου θα υιοθετήσετε τον μελλοντικό σας σύντροφο. Υπάρχουν πολλοί συνομιλητές στους οποίους μπορείτε να απευθυνθείτε: καταφύγια κτηνοτρόφων, το SPA, ιδιώτες κ.λπ. Είναι επίσης δυνατό να πηγαίνετε σε εκθέσεις σκύλων όπου θα εκπροσωπούνται πολλές ράτσες.

Λοιπόν, μέσα σε όλα αυτά, πώς τα καταφέρνεις;

Εκτροφείς

Όποιον εκτροφέα κι αν επιλέξετε, ξεκινήστε πρώτος κάντε του τις σωστές ερωτήσεις, ειδικά για το περιβάλλον στο οποίο ζει το ζώο από τη γέννησή του: είναι παρόμοιο με αυτό που θα του προσφέρετε; Είναι καλύτερο από το ναι, γιατί διαφορετικά ο νέος σας σκύλος θα πρέπει να προσαρμοστεί σε νέους κανόνες, τους οποίους σίγουρα θα δυσκολευτεί να αφομοιώσει αν είναι πολύ διαφορετικοί από αυτούς που ήδη γνωρίζει.

Τότε, ο εκτροφέας πρέπει να είναι σε θέση σας ενημερώνει πλήρως για την κατάσταση της υγείας του σκύλου, τη ράτσα του, τη διατροφή του, τις θεραπείες που έχει ήδη λάβει (σκουλήκι, εμβόλια), την ταυτοποίησή του. Εάν ο πωλητής δεν είναι σε θέση να απαντήσει στις ερωτήσεις σας, προσέξτε.

ευτυχισμένος κύριος σκύλος
Πίστωση:SeventyFour / Istock

Πολύ χαμηλή τιμή; Προσοχή στην εντατική καλλιέργεια.

Υπάρχουν κτηνοτρόφοι που πωλούν κουτάβια σε μεγάλους αριθμούς, χωρίς να δίνουν ιδιαίτερη σημασία στην παρακολούθηση όλων. Μπορεί να καταλήξεις με ένα ζώο σε κακή υγεία δεν ξέρεις πολλά για. Μείνετε αμέσως μακριά από πωλητές που προσφέρουν να σας παραδώσουν το σκυλί χωρίς να το έχετε δει τουλάχιστον μία φορά στο σπίτι. Είναι σημαντικό να βλέπετε τον μικρό σας σύντροφο στο αρχικό του περιβάλλον για να παρατηρήσετε ένα ελάχιστο της συμπεριφοράς του, ιδιαίτερα κοινωνικής. Είναι επίσης πάντα καλύτερο να δείτε τη μητέραπου σας εγγυάται ότι το κουτάβι γεννήθηκε εδώ.

Καταφύγια

Αν θέλεις στραφείτε στο καταφύγιοθα είστε σίγουροισυμβουλευτείτε και καθοδηγηθείτε από προσωπικό που είναι εξοικειωμένο με τα σκυλιά που έχουν συγκεντρωθεί εκεί. Θα ξέρετε όλα όσα χρειάζεστε για ένα πιθανό τραυματικό παρελθόν για το ζώο και θα μπορείτε κάντε όλες τις ερωτήσεις που σας απασχολούν. Οι διαχειριστές καταφυγίων συνηθίζουν να συνδυάζουν σκύλους με νέους ιδιοκτήτες που θα τους ταίριαζαν καλύτερα.

Θα σας αρέσει επίσης:

Τα πάντα για την αναγνώριση του σκύλου (τσιπ και τατουάζ)

Μεταφορά του σκύλου σας με αυτοκίνητο: τι λέει ο νόμος

Ποια σκυλιά είναι πιο ευάλωτα στην υψηλή θερμοκρασία;

Written by admin

η κυνική έκδοση των ψηφιακών empreintes

ο μόνος κυνικός με μια ρουφηξιά στο κεφάλι