in

πρέπει να ακολουθήσουμε το παράδειγμα του Βελγίου;

Η υιοθέτηση του σκύλου σας ήταν μια απίστευτη πηγή χαράς και είστε απόλυτα θαυμαστές του σκύλου σας; Σε αυτή την περίπτωση, είστε αναμφίβολα ένας πολύ καλός κύριος, προσεκτικός και προσεκτικός στο ζώο σας. Δυστυχώς, αυτό δεν ισχύει για όλους… Το να καλωσορίσετε ένα σκύλο, ή οποιοδήποτε άλλο ζώο, στο σπίτι σας δεσμεύει για χρόνια και γεννά πολλές ευθύνες που μερικοί άνθρωποι δεν είναι έτοιμοι να τιμήσουν. Έτσι, σε μια εποχή που περισσότερα από 100.000 σκυλιά εγκαταλείπονται κάθε χρόνο στη Γαλλία, το Βέλγιο επέλεξε μια λύση που θα επιτρέψει τη μείωση της εγκατάλειψης.

Τι είναι η άδεια κατοικίδιων ζώων;

Σκύλος που φιλάει τον κύριό του
Credits: Pinkypills / iStock

Ίσως το έχετε ήδη ακούσει; Από την 1η Ιανουαρίου 2019και Κώδικας ευζωίας των ζώων τέθηκε σε ισχύ στη Βαλλονία (Βέλγιο). Δημιουργεί άδεια διατήρησης κατοικίδιου. Ωστόσο, η λέξη “άδεια” μπορεί να προκαλέσει σύγχυση, επειδή στην πραγματικότητα δεν υπάρχει καμία τυπική διαδικασία για την απόκτησή της. Στην πραγματικότητα, κάθε πολίτης το έχει ήδη συστηματικά. Οι ιδιοκτήτες κατοικίδιων είναι κάπως έτσι καταχωρούνται σε μια βάση δεδομένων. Με αυτόν τον τρόπο, οι κατασχέσεις μπορούν να διαταχθούν πιο γρήγορα από ιδιοκτήτες που είναι βίαιοι ή αμελείς με το ζώο τους, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει στην απόσυρση αυτής της «εικονικής άδειας». Ως εκ τούτου, οι ιδιοκτήτες που έχουν καταδικαστεί δεν θα μπορέσουν ποτέ να υιοθετήσουν ξανά ζώα. Κινδυνεύουν με 15 χρόνια φυλάκιση και πρόστιμο 10 εκατομμυρίων ευρώ. Ένα μεγάλο βήμα προς τα εμπρός για την καλή διαβίωση των ζώων!

Τι γίνεται με άλλα ζώα (άγρια, φάρμα κ.λπ.);

πόνυ πίσω από έναν φράχτη
Συντελεστές: anna-avdeeva / iStock

Αν και αυτή η άδεια ισχύει μόνο για ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων, ο Κώδικας Ευημερίας των Ζώων τείνει να το κάνει προστατέψτε επίσης όλα τα άλλα ζώα. Για παράδειγμα, Σε Ο τσίρκο κανένα άλλο ζώο εκτός από κατοικίδιο δεν μπορεί να κρατηθεί. Επομένως, οι τελευταίοι δεν πρέπει πλέον να χρησιμοποιούν ζώα όπως λιοντάρια, τίγρεις και άλλα άγρια ​​θηρία. Όσον αφορά την εκτροφή ωοπαραγωγών ορνίθων, Η εγκατάσταση και η θέση σε λειτουργία των κλωβών απαγορεύεται πλέον. Επιπλέον, η ίδρυση οι κάμερες στα σφαγεία είναι συστηματική. Επιπλέον, εκπομπές που χαρακτηρίζουν θαλάσσια ζώα όπως φάλαινες δολοφόνοι ή δελφίνια απαγορεύονται. Τελικά, Οι πίστες αγώνων είναι πλέον απαγορευμένες.

Πού βρίσκεται η Γαλλία όσον αφορά την καλή διαβίωση των ζώων;

Σκύλος ροτβάιλερ δεμένος
Πιστώσεις: batuhan-toker / iStock

Επί του παρόντος, στη Γαλλία, η διατήρηση κατοικίδιων ζώων δεν απαιτεί καμία ειδική άδεια ή άδεια. Από την άλλη, υπάρχει αυστηρή νομοθεσία σχετικά με τα σκυλιά 1ης και 2ης κατηγορίας. Πράγματι, η υιοθεσία ενός από αυτούς τους λεγόμενους «επικίνδυνους» σκύλους (άμυνας καθώς και σκύλος επίθεσης) δεν δίνεται σε όλους και απαιτεί άδεια. Επομένως, δεν θα μπορείτε να λάβετε άδεια για να κρατήσετε ένα από αυτά τα σκυλιά εάν είστε ανήλικος ή ενήλικας υπό κηδεμονία, εάν έχετε ποινικό μητρώο ή εάν σας έχει στερηθεί η επιμέλεια ενός σκύλου στο παρελθόν. Για να μπορέσετε να υιοθετήσετε αυτόν τον τύπο σκύλου, θα πρέπει να υποβληθείτε σε εκπαίδευση. Μόνο στο τέλος αυτού θα σας εκδοθεί μια προσωρινή άδεια. Στη συνέχεια, θα είναι σκόπιμο να κάνετε μια αξιολόγηση της συμπεριφοράς του ζώου σας μεταξύ των 8 και 12 μηνών του. Μετά από αυτήν την αξιολόγηση θα σας εκδοθεί η τελική άδεια.

Τέλος, υπάρχουν επίσης αυστηροί κανόνες στη Γαλλία για τη διατήρηση μη οικόσιτων ζώων, ιδιαίτερα άγριων ζώων. Ωστόσο, η χώρα μας έχει ακόμη πολύ δρόμο να διανύσει σε σύγκριση με το γείτονά της το Βέλγιο για να υπερασπιστεί καλύτερα την καλή διαβίωση των ζώων…

Written by admin

Αυτή είναι η ανθρώπινη ηλικία του σκύλου σας

Το Bobtail, ένα πολύ δυνατό αγγλικό τσοπανόσκυλο