in

πότε και πώς να ξεκινήσει την εκπαίδευσή του;

Έλα εσύ να υιοθετήσει ένα κουτάβι ή ένα σκύλοΣυγχαρητήρια ! Θα ανακαλύψετε τη συμβίωση με τον τετράποδο φίλο σας, αλλά ίσως αυτό σας ανησυχεί… Να είστε σίγουροι, όλα θα πάνε καλά! Παρά τα πάντα, μια ερώτηση έρχεται συχνά με νέους δασκάλους: Πότε και πώς πρέπει να ξεκινήσετε την εκπαίδευση του σκύλου σας;

Η εκπαίδευση ξεκινά από την πρώτη μέρα!

Το να έχουμε σκύλο είναι μια μεγάλη αλλαγή στη ζωή μας. είναι ένα νέο μέλος της οικογένειας για το οποίο είμαστε υπεύθυνοι και πάνω απ’ όλα, ένα ζωντανό ον στο οποίο θα πρέπει να δώσουμε μια γλυκιά ζωή και μια τέλεια μόρφωση. Αλλά, αν η αλλαγή είναι μεγάλη για εμάς, είναι εξίσου μεγάλη και για τον νέο μας σύντροφο. Αυτό θα πρέπει συνηθίσει σε ένα νέο περιβάλλονκαι μέλη της νέας του οικογένειας. Θα πρέπει επίσης να μάθει σεβαστείτε μια νέα ιεραρχία και ακολουθήστε τις οδηγίεςγια να πάει όσο πιο καλά γίνεται η συγκατοίκηση. Αυτό είναι συχνά όπου το παπούτσι τσιμπάει.

Χρώμα σκύλου που κάθεται / Pixabay
© Color / Pixabay

Πράγματι, όταν φτάνει το σκυλάκι μας, τείνουμε να το αφήνουμε ήσυχο, να μην το βιάζουμε. Και ακόμη, η εκπαίδευση ενός κουταβιού ή ενός σκύλου πρέπει να γίνει από την πρώτη μέρα! Μέσα από αυτή την καλή εκπαίδευση θα χτίσετε και θα βάλετε τα θεμέλια καλές σχέσεις μέσα στην οικογένεια και με το πουγκί σου. Θα πρέπει, από αυτή την πρώτη μέρα, να δείξετε ποιος είναι σεφ : ΕΣΕΙΣ ! Ο σκύλος θα μπορεί στη συνέχεια να οικοδομηθεί γύρω από αυτές τις πληροφορίες που είναι καθοριστικής σημασίας για αυτόν. Μετά θα του προσφέρεις ένα καθησυχαστικό περιβάλλον καθώς και μια θέση στην οικογένειαένα μέρος που θα σέβεται όσο σέβεται εσάς.

Μόλις καθιερωθεί η θέση σας ως “ηγέτης του πακέτου”, μπορείτε να ξεκινήσετε ενσταλάξτε στο σκυλάκι σας σεβασμό και καλή κατανόηση με όλουςτόσο των ανθρώπων όσο και των ζώων. Το πιο λεπτό, θα παραμείνει του μην κάνετε λάθος, γιατί ως παιδί, τα πρώτα χρόνια της ζωής είναι σημαντικά και δεν θα ήταν φρόνιμο να τραυματίσετε το σκυλί σας μέσω ακατάλληλης βαρβαρότητας.

Τα βασικά της εκπαίδευσης

Ένας σκύλος, νέος ή ενήλικος, μπορεί να εκπαιδευτεί χωρίς να δακτυλογραφηθείαυτό προωθούμε! Αυτή είναι μια σημαντική ιδέα που πρέπει να έχετε πάντα υπόψη: πρέπει να ξέρεις πώς να είσαι έγκυρος στο ζώο σου, αλλά σε καμία περίπτωση να μην είσαι αυταρχικός.

να είσαι έγκυροςΕίναι έχουν την ηγεσία γιατί κατάφερες να χτίσεις μια σχέση εμπιστοσύνης βασισμένο στο Σεβασμός το ένα από το άλλο, και με αυστηρούς κανόνεςενώ’Να είσαι αυταρχικός Αυτό αποτελείται να χρησιμοποιήσει φόβο ή βία για να κερδίσει υπακοή. Επομένως, όντας έγκυροι, εσείς βλάψει τη σχέση σας με το μαλλί σας και δημιουργήστε ταλαιπωρία.

Οι εντολές με τις οποίες πρόκειται να ξεκινήσετε δεν είναι τελικά προτεραιότητα, το σημαντικό είναι ότι ο σκύλος σας έχει παροτρύνω να σε υπακούει. Παρ ‘όλα αυτά, κάποιες βασικές παραγγελίες μπορεί να σας βοηθήσει να ξεκινήσετε καλά την εκπαίδευση του κατοικίδιου σας.

Μάθετε το «όχι»

Ξεκινήστε ήδη κάνοντας τον καταλάβετε την έννοια ότι η λέξη “όχι” έχει για σένα. Μην κάνετε λάθος, γιατί όλη η εκπαίδευση ξεκινά από εκεί. Το σκυλάκι σας θα πρέπει να μπορεί να καταλάβει τι είναι καλό και τι όχι. Το «όχι» είναι επομένως πολύ σημαντικό. Πείτε το σταθερά, με εξουσία, αλλά χωρίς να φωνάζετε ή να φωνάζετε στο κατοικίδιό σας. Οι τετράποδοι φίλοι μας καταλαβαίνουν πολύ καλά τον τονισμό και ξέρουν πότε δεν είσαι χαρούμενος για κάτι.

Αυτό το «όχι» θα σας επιτρέψει ιδιαίτερα να αποφύγετε την καταστροφή όλων των επίπλων σας, όλων των παπουτσιών σας, καθώς και των σκουπιδιών σας. Τελικά… Πότε θα γίνει κατανοητό.

Λύκος ©aylinkahurocka / Pixabay
Σκύλος λύκος. ©aylinkahurocka / Pixabay

Οι άλλες οδηγίες

Μετά, ή παράλληλα με την εκμάθηση του «όχι», μπορείτε να αρχίσετε να εκπαιδεύετε τον σκύλο σας σε άλλες οδηγίες. ο περπατήστε στο βήμα είναι ένα καλό (αλλά δύσκολο) αρχή που θα σας φανεί πολύ χρήσιμο αργότερα. Παραγγελίες όπως “βοήθημα», «ένας ici» και «στρώμαείναι επίσης βασικά που δεν πρέπει να παραβλέπονται.

Αλλά μην ξεχνάτε ότι το πιο σημαντικό πράγμα είναι ο φθόνος του σκύλου και η ευχαρίστηση που πρέπει να πάρετε το ένα και το άλλο. Δεν έχει νόημα η εκπαίδευση χωρίς ευχαρίστηση, γι’ αυτό θα πρέπει επίσης να σκεφτείς στις ανταμοιβές που θα δώσετε στο σκυλάκι σας κατά τη διάρκεια της προπόνησης: μπορεί να είναι φαγητό, αλλά όχι μόνο!

Προληπτική εκπαίδευση

Πολλοί δάσκαλοι δεν εξασκούνται προληπτική εκπαίδευση και ας πιάσουν τις κακές συνήθειες των τετράποδων φίλων τους. Είναι λοιπόν πολύ σημαντικό να αντιδράσουμε άμεσα. Ήρεμα, αλλά σίγουρα, ενημερώστε τον σκύλο σας τι μπορεί και τι δεν μπορεί να κάνει. Εάν πιστεύετε ότι δεν είναι σωστό το να πείτε «γεια» στους ανθρώπους, ενημερώστε τους το συντομότερο δυνατό. Είσαι εσύ maître εδώ, το Η επιλογή του τι είναι σωστό ή λάθος εξαρτάται από εσάς.

Πηγή

Θα θέλατε να διαβάσετε:

Υιοθεσία σκύλου: 5 καλοί λόγοι

Λουρί και κολάρο για σκύλους: πώς να επιλέξετε;

Διδάξτε κόλπα στον σκύλο σας: όλες οι συμβουλές μας!

Written by admin

Να γιατί οι σκύλοι μυρίζουν ιδιωτικά εξαρτήματα

American Staffordshire Terrier, τα βασικά στοιχεία που πρέπει να γνωρίζετε για αυτόν τον εξαιρετικό σκύλο