Μόλις υιοθετήσατε ένα κουτάβι και αυτή τη στιγμή το ταΐζετε κροκέτα κατάλληλη για την ηλικία. Είναι τέλειο ! Πότε όμως πρέπει να κάνετε τη μετάβαση στην τροφή για ενήλικες σκύλους; Να γνωρίζετε ότι ανάλογα με τη ράτσα, οι σκύλοι δεν θα θεωρούνται ενήλικες στις ίδιες ηλικίες. Όπως θα έχετε καταλάβει, η μετάβαση από ένα είδος τροφής σε άλλο μπορεί επομένως να γίνει εντελώς διαφορετικά αν πρόκειται για Γερμανικό Ποιμενικό ή για Τσιουάουα!
Ποιο είναι το ενδιαφέρον αυτών των δύο κατηγοριών κροκέτες;
Σου εξηγήσαμε ότι έπρεπε να δώσεις κουτάβι κροκέτα στο σκυλάκι που μόλις υιοθέτησες, αλλά δεν ξέρεις πραγματικά γιατί; Υπάρχει πραγματική διαφορά μεταξύ των κροκέτας για κουτάβια και εκείνων για ενήλικους σκύλους; Λοιπον ναι ! Σε ορισμένα σημεία, οι διαφορές μεταξύ των κροκέτας μπορεί να είναι καθαρά επιχείρημα μάρκετινγκ, αλλά όταν πρόκειται για κροκέτες κουταβιού και ενήλικου σκύλου, υπάρχουν αρκετές διαφορές. Στην πραγματικότητα, ένα κουτάβι αναπτύσσεται εξαιρετικά γρήγορα αφού ανάλογα με τη φυλή μπορεί να ενηλικιωθεί μεταξύ 10 και 24 μηνών. Οι ανάγκες του σε πρωτεΐνες και ορυκτά, κυρίως φώσφορο και ασβέστιο, είναι ψηλά. Για να αναπτυχθεί, οι ενεργειακές του απαιτήσεις είναι επίσης πολύ μεγαλύτερες από αυτές ενός ενήλικου σκύλου. Οι κροκέτες κουταβιών, υπό την προϋπόθεση ότι θα επιλέξετε καλή ποιότητα, θα πληρούν επομένως όλα αυτά τα κριτήρια.
Όντας πολύ καλορίζικο, γιατί ειδικά σχεδιασμένο για την ανάπτυξη των κουταβιώναυτές οι κροκέτες μπορούν οδηγήσουν σε υπερβολικό βάρος εάν χορηγηθεί σε ενήλικο σκύλο. Υπερβολικά πλούσιοι, δεν καλύπτουν πλέον τις διατροφικές και ενεργειακές τους ανάγκες. Για αυτόν τον λόγο υπάρχουν κροκέτες προσαρμοσμένες σε αυτές τις δύο φάσεις της ζωής του σκύλου σας: την ανάπτυξη και την ενηλικίωση.
Πότε να μεταβείτε σε τροφή για ενήλικα σκυλιά;

Όπως αναφέρεται στην εισαγωγή, η μετάβαση στην ενηλικίωση δεν είναι ίδια για όλες τις φυλές του σκύλου. Αυτό ισχύει και για την ανάπτυξη. Αυτά τα δεδομένα ποικίλλουν κυρίως ανάλογα με το μέγεθος και το βάρος της φυλής. Στην πραγματικότητα, όσο πιο μικρός είναι ο σκύλος, τόσο πιο γρήγορα θα μεγαλώσει ! Σε αντίθεση με ό,τι μπορεί να πιστεύει κανείς φυσικά, ένας μικρόσωμος σκύλος θα έχει τελειώσει να μεγαλώνει πολύ πριν από έναν πολύ μεγάλο σκύλο!
Σε ποια ηλικία αρχίζει η ανάπτυξη του σκύλου μου;
- 4 μήνες για σκύλο του οποίου το ενήλικο βάρος είναι μικρότερο από 10 κιλά
- 5 μήνες για έναν σκύλο του οποίου το ενήλικο βάρος είναι μεταξύ 10 και 20 κιλών
- 6 μήνες για έναν σκύλο του οποίου το ενήλικο βάρος είναι μεταξύ 20 και 35 κιλών
- 7 μήνες για έναν σκύλο του οποίου το ενήλικο βάρος είναι μεταξύ 35 και 50 κιλών
- 8 μήνες για σκύλο του οποίου το ενήλικο βάρος είναι μεγαλύτερο από 50 κιλά
Σε ποια ηλικία σταμάτησε να μεγαλώνει ο σκύλος μου;
- 10 μήνες για σκύλους των οποίων το ενήλικο βάρος είναι μικρότερο από 10 κιλά
- 12 μήνες για έναν σκύλο του οποίου το ενήλικο βάρος είναι μεταξύ 10 και 20 κιλών
- 15 μήνες για έναν σκύλο του οποίου το ενήλικο βάρος είναι μεταξύ 20 και 35 κιλών
- 18 μήνες για έναν σκύλο του οποίου το ενήλικο βάρος είναι μεταξύ 35 και 50 κιλών
- 24 μήνες για σκύλο του οποίου το ενήλικο βάρος είναι μεγαλύτερο από 50 κιλά.
Αυτός είναι απαραίτητο για να ταΐσετε το κουτάβι σας με κατάλληλες κροκέτες μέχρι την κορύφωση της ανάπτυξής του. Στη συνέχεια, μεταξύ της αιχμής της ανάπτυξης και της ενηλικίωσης, θα είστε σε θέση να εξελιχθείτε σε ένα εύρος όχι ενήλικων, αλλά κατώτερος. Λίγο λιγότερο πλούσιες από τις κροκέτες για κουτάβια, δεν έχουν ακόμη τις ίδιες διατροφικές αξίες με τις κροκέτες για ενήλικους σκύλους. Πράγματι, αυτό το εύρος καθιστά δυνατή την υποστήριξη της αλλαγής στις ανάγκες του σκύλου σας που συμβαίνει κατά τη διάρκεια αυτής της μεταβατικής περιόδου. Η μετάβαση στην τροφή για ενήλικες σκύλους θα πραγματοποιηθεί μόνο στο τέλος της συνολικής ανάπτυξης. Για παράδειγμα, το Τσιουάουα σας (άρα λιγότερο από 10 κιλά) θα πρέπει να φάει κροκέτες κουταβιών μέχρι την ηλικία των 4 μηνών, μετά από μικρότερο μεταξύ 5 και 10 μηνών και τέλος κροκέτες ενηλίκων μετά τους 10 μήνες.
Φυσικά, παρά αυτές τις ταξινομήσεις, κάθε σκύλος παραμένει μοναδικός και μπορεί να διαφέρει λίγο από τον κανόνα. πάντα να ρωτάς συμβουλές στον κτηνίατρό σας σχετικά με το τάισμα του τετράποδου φίλου σου!