in

Πώς μπορώ να μάθω στον σκύλο μου να δίνει το παιχνίδι του;

Το παιχνίδι με τον σκύλο σας μπορεί γρήγορα να μετατραπεί σε κοκορομαχία. Ο ένας τραβάει με όλη του τη δύναμη από τη μια πλευρά και ο άλλος δεν φαίνεται να έχει καμία επιθυμία να αφήσει να φύγει… Είναι τέτοιες στιγμές που πιστεύεις ότι θα ήταν πολύ χρήσιμο να μάθεις στο σκυλάκι να χαρίζει το παιχνίδι του. Σήμερα, θα δούμε γιατί ο σκύλος σας συμπεριφέρεται έτσι και πώς να του διδάξετε να δίνει το παιχνίδι του για να μπορείτε να παίξετε μαζί ειρηνικά.

Γιατί να διδάξετε τον σκύλο σας να αφήνει το παιχνίδι του;

Κουτάβι που παίζει με μια μπάλα
Συντελεστές: Photography1971 / iStock

Το να διδάξετε το κατοικίδιό σας να αφήνει το παιχνίδι του είναι μια πολύ σημαντική άσκηση για το δικό του εκπαίδευση, για δύο λόγους. Πρώτα απ ‘όλα, θα σας επιτρέψει να τον προστατέψετε ζητώντας του να αφήσει ό,τι έχει στο στόμα του. Πράγματι, αν ο σκύλος σας ξέρει πώς να δίνει το παιχνίδι του, θα λειτουργήσει με τα πάντα, συμπεριλαμβανομένων δυνητικά επικίνδυνα αντικείμενα για αυτόν. Επιπλέον, θα σας δώσει την ευκαιρία να παίξετε πιο απλά με τον τετράποδο φίλο σας, γιατί το να τον κυνηγήσετε για να προσπαθήσει να πάρει πίσω το παιχνίδι του μπορεί να είναι διασκεδαστικό για εκείνον, αλλά αρκετά βαρετό για εσάς. Διδάσκοντας τον σκύλο σας να επιστρέφει το παιχνίδι του, θα μπορείτε και οι δύο να απολαύσετε πραγματικά τον εαυτό σας και η αμοιβαία εμπιστοσύνη σας μόνο θα ενισχυθεί.

Ο σκύλος σας δυσκολεύεται να δώσει το παιχνίδι του

Σκύλος που τραβάει το σχοινί του
Συντελεστές: jodie777 / iStock

Παίζεις δέκα λεπτά με το σκυλάκι, αλλά έχει ήδη αρχίσει να σε εκνευρίζει, γιατί δεν θέλει να μοιραστεί το παιχνίδι του μαζί σου. Γιατί ο σκύλος σας παρουσιάζει αυτή τη συμπεριφορά; Πρώτον, να ξέρεις ότι δεν είσαι μόνος. Πράγματι, τα περισσότερα σκυλιά δεν δίνουν το παιχνίδι τους μόνοι τους χωρίς να έχουν διδαχθεί. Ωστόσο, να γνωρίζετε ότι αν ο σκύλος σας ενεργεί με αυτόν τον τρόπο, είναι απλώς επειδή ότι δεν σε εμπιστεύεται πλήρως. Πρέπει να πούμε ότι συχνά έχουμε το (κακό) αντανακλαστικό να αφαιρούμε το παιχνίδι από τον σκύλο μας για να τον τιμωρήσουμε ή να σταματήσουμε το παιχνίδι και μαλώνουμε μαζί του αν δεν το δώσει. Με λίγα λόγια, το παιχνίδι αφαιρείται από τον σκύλο σε αρνητικές καταστάσεις. Με αυτόν τον τρόπο, ο σκύλος θα αφομοιώσει το γεγονός ότι δίνει το παιχνίδι του σε μία από αυτές τις δυσάρεστες καταστάσεις.

Αν λοιπόν θέλετε οι στιγμές παιχνιδιού να παραμένουν σκέτη ευτυχία, θα πρέπει να κερδίσετε την εμπιστοσύνη του σκυλιού με το να γίνετε συμπαίκτης του και όχι πια κλέφτης. Για αυτό, υπάρχουν πολλά μικρά παιχνίδια που μπορείτε να κάνετε με τον σκύλο σας για να του αποδείξετε ότι μπορεί να σας εμπιστευτεί το παιχνίδι του.

Η τεχνική για να τον κάνεις να ρίξει το παιχνίδι του

Σκύλος που δίνει το παιχνίδι του
Credits: Bulat-Silvia / iStock

Στην πραγματικότητα, υπάρχουν πολλές τεχνικές για να διδάξετε αυτή την άσκηση στον σκύλο σας. Στην πραγματικότητα, κάθε ζώο αντιδρά διαφορετικά ανάλογα με τη μέθοδοαλλά θα σας δείξουμε ένα που συνήθως λειτουργεί πολύ καλά.

  1. Ξεκινήστε φέρνοντας λιχουδιές. ντοεπιλέξτε αυτό που αρέσει πολύ στον σκύλο σας, γιατί θα πρέπει να σας δώσει το παιχνίδι του ως αντάλλαγμα! Μόλις βάλετε τις λιχουδιές στην τσέπη, επιλέξτε τώρα ένα παιχνίδι με σύνεση, δηλαδή. ένα παιχνίδι που αρέσει ιδιαίτερα στον σκύλο σας ώστε να θέλει να παίξει με. Ωστόσο, αποφύγετε να επιλέξετε το αγαπημένο του παιχνίδιγιατί μπορεί να μην θέλει να το δώσει ποτέ.
  2. Τώρα προκαλέστε τον σκύλο σας με το παιχνίδι: δώστε του και πείτε «πάρ’ το». Στη συνέχεια, μπορείτε πάντα να χρησιμοποιείτε αυτή τη λέξη, ώστε ο σκύλος σας να καταλάβει ότι αρχίζει η στιγμή του παιχνιδιού. Μπορείτε επίσης να πάρετε μια θέση παιχνιδιού.Κάντε ένα squat ή απλά σκύψτε προς τα εμπρός με τα γόνατά σας λυγισμένα. Αφού παίξετε λίγο μαζί του (μην περιμένετε να ενθουσιαστεί υπερβολικά ο σκύλος σας), ήρθε η ώρα να ανακτήσετε το παιχνίδι.
  3. Ισιώστε ώστε ο σκύλος σας να καταλάβει ότι δεν είστε πλέον σε παιχνιδιάρικη θέση. Δώστε του μια απόλαυση: αν είναι αρκετά ενδιαφέρουσα, ο σκύλος σας πρέπει να αφήσει το παιχνίδι. Μόλις το αφήσει, δώστε του το κέρασμα και επαινέστε τον. Στη συνέχεια, μπορείτε να επαναλάβετε αυτήν την άσκηση αρκετές φορές μέχρι να νιώσετε ότι ο σκύλος σας προσδοκά αφήνοντας το παιχνίδι αμέσως μόλις καθίσετε. Κανονικά σε αυτό το στάδιο, είναι κερδισμένο!

Λάθη προς αποφυγή

Όταν διδάσκετε τον σκύλο σας να ρίχνει το παιχνίδι του, υπάρχουν μερικά λάθη που πρέπει να αποφύγετε. Το πρώτο είναι να χρησιμοποιήσετε μια παραγγελία που μοιάζει πολύ με άλλα κόλπα που του έχετε ήδη μάθει. Προσπαθήστε να επιλέξετε μια λέξη που ξεχωρίζει καλά, ώστε το κατοικίδιό σας να μην τη μπερδεύει.

Το δεύτερο λάθος που πρέπει να αποφύγετε είναι να ανακτήσετε με τη βία το παιχνίδι του σκύλου σας. Πράγματι, αν και μερικές φορές μπορεί να είναι ενστικτώδες, πρέπει πάση θυσία να αποφύγετε να πάρετε οτιδήποτε απευθείας στο στόμα του κατοικίδιου ζώου σας. Μην προσπαθήσετε ποτέ να ανοίξετε τα σαγόνια του ή να κρατήσετε το κεφάλι του για να τραβήξετε το αντικείμενο. Αυτή η συμπεριφορά μπορεί να στείλει το λάθος μήνυμα στον σκύλο σας ότι πρόκειται για παιχνίδι. Σε αυτή την περίπτωση, θα κρατήσει και θα τραβήξει το αντικείμενο ακόμα πιο δυνατά. Μπορεί επίσης να το πάρει αυτό ως τιμωρία και να αντιδράσει άσχημα. Τότε κινδυνεύεις να σε δαγκώσουν.

Συνοψίζοντας, το να διδάξετε τον σκύλο σας να αφήνει το παιχνίδι του (ή οποιοδήποτε άλλο αντικείμενο) είναι πραγματικά μια σημαντική άσκηση, ακόμη και απαραίτητη για την καλή εκπαίδευσή του. Ωστόσο, φροντίστε να χρησιμοποιήσετε τις σωστές μεθόδους. Επίσης, αντιδράτε πάντα θετικά για να μην χάσετε την εμπιστοσύνη του τετράποδου φίλου σας.

Written by admin

Το Bull Terrier ή ο “κυνικός μονομάχος”

5 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για τα μαξιλαράκια για σκύλους