in

Πώς μπορώ να ξέρω αν ο σκύλος μου περιμένει μωρά;

Ζευγαρώσατε τον σκύλο σας και θέλετε να μάθετε αν λειτούργησε; Ή μήπως η τρίχα σας εμφανίζει συμπτώματα που υποδηλώνουν ότι είναι έγκυος; Πέρα από αυτά, τα οποία παραμένουν αβέβαια, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι υπάρχουν διάφορα ιατρικά εργαλεία που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη δημιουργία ακριβούς και σίγουρης διάγνωσης. Θα συντάξουμε μια λίστα με συμπτώματα και μεθόδους για να μάθετε αν ο σκύλος σας περιμένει μωρά.

1. Σημάδια που σχετίζονται με την εγκυμοσύνη σε σκύλες

Ως μέλος της οικογένειας του σκύλου σας, τη γνωρίζετε πολύ καλά. Η παραμικρή αλλαγή στάσης δεν μπορεί να σας ξεφύγει! Ετσι, παρατηρώντας το προσεκτικά, θα μπορείτε να ξέρετε αν είναι ώρα να την πάτε για τεστ εγκυμοσύνης σε κτηνίατρο. Πρωτα απο ολα, όρεξη ενός εγκύου θηλυκού σκύλου είναι πολύ μεταβλητό. Γύρω στην τρίτη εβδομάδα, τείνει να απέχει από το φαγητό. Δύο εβδομάδες αργότερα, βρήκε την επιθυμία να φάει και μάλιστα περισσότερο από το συνηθισμένο! Είναι επίσης πιθανό να αισθάνεται η μέλλουσα μητέρα νευρικός κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της.

Για να μάθετε αν το θηλυκό σας σκυλί περιμένει μωρά, ανατρέξτε επίσης στο σωματικές αλλαγές. Παρατηρείται μεγέθυνση των μαστών του θηλυκού σκύλου, οι οποίοι συμφορούνται και σκληραίνουν, καθώς και υπόλευκη κολπική έκκριση. Αυτά τα δύο συμπτώματα εμφανίζονται από το 25η ημέρα μετά το ζευγάρωμα. Τέλος, μια έγκυος σκυλίτσα βλέπει το σώμα της να αλλάζει από την τέταρτη εβδομάδα κύησης. Σταδιακά, παίρνει βάρος, κάτι που είναι πραγματικά αισθητό στον δεύτερο μήνα της εγκυμοσύνης.

2. Μέθοδοι που χρησιμοποιούνται για τη δημιουργία ιατρικής διάγνωσης

Αυτό ήταν, νομίζεις ότι ξέρεις ότι ο σκύλος σου περιμένει μωρά. Ωστόσο, για να είμαστε σίγουροι, κλείστε ραντεβού με τον κτηνίατρό σας. Διάφορες διαδικασίες είναι διαθέσιμες για να επιβεβαιώσει την εγκυμοσύνη του θηλυκού σκύλου σας.

Μάθετε εάν το θηλυκό σκυλί περιμένει μωρά κτηνίατρο
Πίστωση: oneinchpunch/iStock

Υπέρηχος

Εντελώς ανώδυνο, το υπερηχογράφημα σκύλων λειτουργεί με την ίδια αρχή με αυτό για τις εγκύους. Είναι θέμα άμεσης παρατήρησης εάν ένα ή περισσότερα έμβρυα υπάρχουν στην κοιλιά του θηλυκού σκύλου. Αυτή η εξέταση είναι αποτελεσματική από την 25η ημέρα μετά το ζευγάρωμα, περίοδο που θεωρητικά είμαστε σε θέση να αντιληφθούμε την ύπαρξη μελλοντικών κουταβιών. Το υπερηχογράφημα επιτρέπει επίσης στον κτηνίατρο να μάθει για την κατάσταση της υγείας των εμβρύων, καθώς και την ηλικία τους. Ωστόσο, αυτή η διαδικασία δεν είναι αλάνθαστη: 4 φορές στις 10, Οι κτηνίατροι κάνουν λάθος σχετικά με τον αριθμό των αναπτυσσόμενων εμβρύων.

ακτινογραφία

Μεταξύ της 45ης και της 50ής ημέρας κύησης, η ακτινογραφία αποδεικνύεται χρήσιμη για την καταμέτρηση του ακριβούς αριθμού των εμβρύων που μεγαλώνουν στη μήτρα της σκύλας.

Η εξέταση αίματος

Η Relaxin είναι μια ορμόνη του σκύλου που μπορεί να ληφθεί μόνο από έγκυες γυναίκες. Αρκεί ο κτηνίατρος να πάρει δείγμα αίματος πριν το αναλύσει. Αυτή η μέθοδος είναι λειτουργική μόνο από την 25η ημέρα μετά το ζευγάρωμα. Πράγματι, το θηλυκό σκυλί εκκρίνει χαλάρωση μόνο από το 3η εβδομάδα εγκυμοσύνης. Ωστόσο, η εξέταση αίματος καθιστά δυνατό τον αποκλεισμό κάθε υποψίας, καθώς και τα ίχνη ασθενειών.

Πηγή

Θα σας αρέσει επίσης:

Αιμομιξία σε σκύλους: εξηγήσεις και συνέπειες

Υιοθετώ έναν σκύλο: μάλλον αρσενικό ή θηλυκό;

Εδώ είναι η ιστορία της Γκόμπι, του μικρού σκυλιού που τρέχει μαραθώνιους!

Written by admin

8 εκφράσεις που αναφέρονται σε σκύλους: προέλευση και εξηγήσεις

Ποιοι είναι οι λεγόμενοι πρωτόγονοι σκύλοι;