in

Πώς να αναγνωρίσετε τα σημάδια ενός σκύλου που δεν είναι καλά;

Ο σκύλος μας αρχίζει να κάνει κύκλους ασυνήθιστα, τρέμει ή και χάνει τις αισθήσεις του… Όλες αυτές είναι πιθανές καταστάσεις που μας βάζουν σε κατάσταση έντονου στρες. Το ζώο σας δεν μπορεί να εκφραστεί με λόγια, μερικές φορές είναι δύσκολο να αναγνωρίσετε αν είναι κακό και η ανησυχία αυξάνεται γρήγορα. Πώς να αναγνωρίσετε μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης στον σκύλο σας; Πώς να αντιδράσετε σε τέτοιες καταστάσεις; Αυτό θα προσπαθήσουμε να απαντήσουμε σε αυτό το άρθρο.

Ποια είναι τα πρώτα σημάδια ενός σκύλου που δεν είναι καλά;

Άρρωστο σκυλί ξαπλωμένο στο κρεβάτι
Πιστώσεις: smrm1977 / iStock

Όταν αισθάνονται άσχημα, μερικά σκυλιά είναι πολύ εκφραστικά ενώ άλλα είναι πολύ λιγότερο. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι πρώτα απαραίτητο να μάθετε να αναγνωρίζετε εάν ο σκύλος σας είναι καλά. Όπως ειπώθηκε προηγουμένως, κάθε σκύλος αντιδρά διαφορετικά και θα πρέπει να μάθετε να εντοπίζετε τα σήματα που σας στέλνει ο σκύλος σας όταν αισθάνεται άσχημα. Ωστόσο, εξακολουθούν να υπάρχουν σημάδια σχετικά κοινά σε όλα τα σκυλιά που μπορείτε εύκολα να αναγνωρίσετε.

Το πρώτο είναι η αλλαγή συμπεριφοράς. Για παράδειγμα, αν ο φυσικά ήρεμος και συγκεντρωμένος σκύλος σας αρχίζει να τρέχει κυκλικά σε όλο το σπίτι, σίγουρα κάτι δεν πάει καλά. Το ίδιο αν γίνει επιθετικός από τη μια μέρα στην άλλη. Στη συνέχεια, η θερμοκρασία του σώματος του σκύλου σας είναι επίσης ένας πολύ καλός δείκτης. : πρέπει να είναι μεταξύ 38 και 39 μοιρών. Ένας σκύλος που καραδοκεί μπορεί επίσης να σας πει ότι κάτι δεν πάει καλά. δεν, ειδικά αν το κατοικίδιό σας συνήθως τείνει να μένει μαζί σας όλη την ώρα. Τελικά, άλλα σήματα είναι ένα ζώο που αρνείται να φάει και να πιει ή να κινείται με δυσκολία.

Υπάρχουν ακόμη πολλά άλλα: γενικά, κάθε ξαφνική αλλαγή συμπεριφοράς πρέπει να λαμβάνεται υπόψη. Ωστόσο, δεν χρειάζεται να πανικοβληθείτε εάν εντοπίσετε κάποια από αυτές τις συμπεριφορές, αυτό δεν σημαίνει ότι ο σκύλος σας βρίσκεται σε άμεσο κίνδυνο.

Εκπαίδευση στις χειρονομίες πρώτων βοηθειών στον σκύλο σας

Καρδιακό μασάζ που γίνεται σε σκύλο
Πιστώσεις: huettenhoelscher / iStock

Εάν φοβάστε ότι μια μέρα θα βρεθείτε σε μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης με το σκυλί σας (ή άλλον), είναι δυνατό να σας εκπαιδεύσουμε σε διαδικασίες έκτακτης ανάγκης. Πράγματι, αντιμέτωποι με ένα ζώο που πνίγεται, εξασκηθείτε η μέθοδος Heimlich ενστικτωδώς, αυτό είναι εντάξει, αλλά η εκπαίδευση για την υιοθέτηση των πιο κατάλληλων χειρονομιών είναι ακόμα καλύτερη. Αυτά τα πολυάριθμα μαθήματα εκπαίδευσης πραγματοποιούνται γενικά σε δύο ημέρες και συνδυάζουν θεωρία και πρακτική σε μοντέλα σκύλων και μερικές φορές ακόμη και σε αληθινά ζώα.

Η παρακολούθηση ενός μαθήματος εκπαίδευσης θα είναι απαραίτητα πολύ χρήσιμο για εσάς, καθώς θα σας προετοιμάσει για αυτό αναγνωρίζουν μια έκτακτη ανάγκη. Θα σας επιτρέψει επίσης να μάθετε για να ελέγξετε τις ζωτικές λειτουργίες του σκύλου και να εξασκηθείτε χειρονομίες πρώτων βοηθειών που θα μπορούσε να σώσει τη ζωή του σκύλου σας. Πολύ πλήρης, αυτός ο τύπος εκπαίδευσης θα σας επιτρέψει να μάθετε πώς να διασώζετε έναν σκύλο που πνίγεται καθώς και την καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση ή ακόμα και πώς να προσεγγίζετε έναν τραυματισμένο σκύλο με απόλυτη ασφάλεια. Συνοψίζοντας, Η εκπαίδευση θα σας επιτρέψει στο μέλλον να διαχειρίζεστε διαφορετικές καταστάσεις όσο το δυνατόν καλύτερα και με περισσότερη ηρεμία.

Σε κάθε περίπτωση, πηγαίνετε τον σκύλο σας στον κτηνίατρο.

Ο σκύλος δεν είναι καλά με τον ιδιοκτήτη του να καλεί τον κτηνίατρο
Credits: Sviatlana-Barchan / iStock

Το να εκπαιδεύσετε τον εαυτό σας στις πρώτες βοήθειες για τον σκύλο σας είναι υπέροχο, αλλά προφανώς δεν θα σας κάνει κτηνίατρο. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο, όποια και αν είναι η έκτακτη ανάγκη, το αντανακλαστικό που πρέπει να υιοθετήσετε είναι να καλέσετε τον κτηνίατρό σας το συντομότερο δυνατό. Εξηγήστε την κατάσταση και τα συμπτώματα του σκύλου σας. Θα μπορεί να σας καθοδηγήσει και να σας συμβουλεύσει να του φέρετε τον σκύλο σας αν του φαίνεται απαραίτητο. Ο κτηνίατρός σας είναι ο μόνος εξουσιοδοτημένος για θεραπεία ο σκύλος σας σωστάοπότε αν έχετε αμφιβολίες, μη διστάσετε να πάτε στην κλινική του.

Αν ποτέ παρουσιαστεί κάποιο επείγον μετά το ωράριο λειτουργίας της κλινικής, τις Κυριακές ή ακόμα και τις επίσημες αργίες, μην ανησυχείτε! Θα υπάρχει πάντα ένας κτηνίατρος που θα σας απαντήσει και θα καλωσορίσει το σκυλάκι σας αν χρειαστεί. Για να τον προσεγγίσετε, απλώς καλέστε τον αριθμό του συνήθους κτηνιάτρου σας. Ο τελευταίος υποχρεούται κανονικά να αναφέρει τον αριθμό του εφημερεύοντος κτηνιάτρου στον τηλεφωνητή του.

Written by admin

Ποια ράτσα σκύλου σας ταιριάζει; Επικεντρωθείτε στις φυλές της ομάδας 2

Διαβάστε προσεκτικά αυτές τις 5 παρανοήσεις για τα σκυλιά