in

Πώς να διοχετεύσετε έναν σκύλο που καταστρέφει αντικείμενα;

Έχετε επιστρέψει ποτέ στο σπίτι εξαντλημένοι μετά τη δουλειά σας και ανακαλύψατε ένα πραγματικό πεδίο μάχης στο εσωτερικό σας; Σπασμένες παντόφλες, σκισμένες κουρτίνες, λεηλατημένος καναπές, θρυμματισμένα στυλό… Αν ναι, ήρθατε στο σωστό μέρος. Είναι πολύ πιθανό ο σκύλος σας να υποφέρει από προβλήματα συμπεριφοράς και θα δούμε πώς να το αντιμετωπίσουμε.

Τι είναι ένας καταστροφικός σκύλος;

σκύλος σε κατεστραμμένη καρέκλα
Πιστώσεις: Cunaplus_M.Faba / iStock

Υποψιάζεστε ότι ο σκύλος σας είναι καταστροφικός σκύλος, αλλά τι ακριβώς σημαίνει αυτό; Εάν το κατοικίδιό σας έχει την τάση να καταστρέφει αντικείμενα στο σπίτι σας σε καθημερινή βάσηειδικά όταν λείπετε, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να είναι καταστροφικό. Ίσως ο σκύλος σας έχει επίσης συνηθίσει να λερώνει τα πατώματα ή τα υφάσματα σας ενώ κάνει τις δουλειές του στο σπίτι; Μην ανησυχείτε, αυτό δεν είναι μη αναστρέψιμο και σίγουρα προέρχεται από μια δυστυχία που ο σκύλος σας εκφράζει καταστρέφοντας ό,τι βρει. Είτε είναι ακόμα κουτάβι είτε ενήλικας, δεν υπάρχει πραγματική ηλικία για να έχει τέτοιου είδους συμπεριφορά… Πώς όμως ένας σκύλος γίνεται καταστροφικός; Υπάρχουν διάφορες πιθανές αιτίες.

1- Ο σκύλος μου είναι καταστροφικός γιατί χρειάζεται περισσότερη άσκηση

Ο πρώτος παράγοντας είναι η έλλειψη δραστηριότητας. Πράγματι, ο σκύλος σας έχει σίγουρα μια τεράστια ανάγκη να ασκήσει τον εαυτό του, η οποία δεν είναι πλήρως ικανοποιημένη. Ο σκύλος σας λοιπόν θα καταστρέψει από πλήξη για να απασχοληθεί… με τον δικό του τρόπο.

Πώς να το διοχετεύσετε; Εάν υποψιάζεστε έλλειψη δραστηριότητας, δοκιμάστε να βγάλετε τον σκύλο σας περισσότερο έξω. Πηγαίνετε για μεγάλους περιπάτους μαζί του, προσπαθώντας να τον κάνετε να ασκηθεί όσο το δυνατόν περισσότερο. Μπορείτε επίσης να ασκήσετε ένα άθλημα στην παρέα του, όπως cani-cross ή agility.

2- Ο σκύλος μου είναι καταστροφικός γιατί αγχώνεται όταν τον αφήνω μόνο του

καταστροφικός σκύλος
Συντελεστές: Photoboyko / iStock

Ο δεύτερος πιθανός παράγοντας είναι το άγχος που σχετίζεται με τη μοναξιά. Πράγματι, αν ο σκύλος σας είναι πολύ δεμένος μαζί σας, μπορεί να υποφέρει από άγχος και να νιώσει εγκαταλελειμμένος όταν φεύγετε από το σπίτι. Για να ηρεμήσει το άγχος του, ο σκύλος σας θα αφήσει ατμό σε ό,τι βρει στο πέρασμά του. Συχνά λανθασμένα πιστεύουμε ότι ο σκύλος μας μας κάνει να πληρώσουμε για την απουσία μας. Ένας σκύλος δεν θα σας ενοχλήσει οικειοθελώς, αλλά απλώς θα εκφράσει τη δυσφορία του.

Πώς να το διοχετεύσετε; Για να το διορθώσετε, συνηθίστε τον απαλά στις απουσίες σας, ξεκινώντας με μικρές περιόδους. Στη συνέχεια, σιγά σιγά, ξαπλώστε τα κάτω ενώ συγχαίρετε τον σκύλο σας που δεν έκανε καμία βλακεία όταν γυρνάτε σπίτι. Ο σκύλος σας θα παρατηρήσει ότι επιστρέφετε στο σπίτι αφού τον αφήσατε και θα αγχωθεί λιγότερο ως αποτέλεσμα.

3- Ο σκύλος μου είναι καταστροφικός γιατί έχει HS-HA

Τελικά, είναι επίσης πιθανό ο σκύλος σας να είναι απλώς υπερκινητικός και υπερευαίσθητος (HS-HA). Λογικά, το παρατηρείς από νωρίς, γιατί είναι ένας σκύλος που δεν φοβάται τίποτα, που γαβγίζει ή γρυλίζει για τα πάντα, που έχει την τάση να δαγκώνει τα πάντα συμπεριλαμβανομένου του χεριού σου χωρίς να ελέγχει τη δύναμή του. Τα σκυλιά με HS-HA υπέφεραν συχνά τραύματα όταν ήταν κουτάβια, όπως να αποχωρίστηκαν πολύ νωρίς από τη μητέρα τους.

Πώς να το διοχετεύσετε; Εάν υποψιάζεστε ότι ο σκύλος σας έχει HS-HA, συμβουλευτείτε πρώτα έναν κτηνίατρο. Υπάρχει μια θεραπεία που μπορεί να ανακουφίσει τα συμπτώματα.

Μερικές συμβουλές για τη διοχέτευση ενός καταστροφικού σκύλου

κουτάβι που τρώει κουβέρτα
Credits: tenkende / iStock

Για να διοχετεύσετε έναν καταστροφικό σκύλο, είναι πρώτα απαραίτητο να βρείτε την αιτία των προβλημάτων του. Επιπλέον, μπορείτε να επιλέξετε μικρά κόλπα για να προσπαθήσετε να ανακουφίσετε τα προβλήματά του. Να ξεκινήσω, πρέπει να εξασφαλίσετε το διαμέρισμά σας. Οτιδήποτε μπορεί να καταστρέψει ο σκύλος σας θα πρέπει να φυλάσσεται μακριά του, διαφορετικά μπορεί να βλάψει και τον εαυτό του. Μετά υπάρχει Λουλούδια Μπαχ και ιδιαίτερα το προϊόν «Διάσωσης». που μπορείτε να του δίνετε σε λιχουδιά έως και έξι φορές την ημέρα. Αυτό το προϊόν στοχεύει να βοηθήσει τον σκύλο σας να ηρεμήσει. Τέλος, εάν ο σκύλος σας τείνει να καταστρέψει ένα συγκεκριμένο έπιπλο, για παράδειγμα τον καναπέ, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα φυσικό απωθητικό. Ο σκύλος έχει πιο ανεπτυγμένη όσφρηση από εμάς και δεν αντέχει να πλησιάσει μια μυρωδιά που είναι λίγο πολύ δυνατή.

Παρ ‘όλα αυτά, συνιστούμε να λάβετε βοήθεια από έναν επαγγελματία, κτηνίατρο ή συμπεριφοριστή, γιατί αν ο σκύλος σας υποφέρει από άγχος αποχωρισμού, θα σας είναι δύσκολο να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα μόνος σας.

Written by admin

Το Samoyed, ένα μεγάλο αρκουδάκι που έρχεται κατευθείαν από τον Άπω Βορρά

Cairn terrier, ο μικρός σκωτσέζος πρόγονος του Westie