in

σημάδια και καλές χειρονομίες

Η υιοθεσία ενός σκύλου είναι επίσης η υιοθέτηση του παρελθόντος του. Το 2018, η SPA κατέγραψε δυστυχώς ρεκόρ αναφορών κακοποίησης ζώων. Επειδή αυτά τα ζώα χρειάζονται ακόμη περισσότερη φροντίδα, προσοχή και αγάπη από όλα τα άλλα, εδώ είναι οι συμβουλές μας για την υιοθεσία ενός σκύλου που έχει κακοποιηθεί.

Πώς να αναγνωρίσετε τα σημάδια ενός οδυνηρού παρελθόντος;

Η κακοποίηση αφήνει σημάδια και δεν είναι πάντα σωματικά: η ψυχική κατάσταση του σκύλου μπορεί επίσης να επηρεαστεί σοβαρά. Εάν δεν είναι πάντα δυνατό να γνωρίζετε λεπτομερώς την ιστορία του φτωχού σκυλιού, ορισμένα σημάδια δεν είναι παραπλανητικά και η αναγνώρισή τους θα σας επιτρέψει να αντιμετωπίσετε καλύτερα το πρόβλημα:

  • Ο σκύλος σου πολύ δύσκολο να πλησιάσει ή να χαϊδέψει και δεν σε εμπιστεύεται Ή σε ακολουθεί παντού χωρίς να σε αφήνει και απαιτεί την προσοχή σας υπερβολικά
  • Ενεργεί ασυνήθιστα όταν πλησιάζετε/κλίνετε προς το μέρος του : χαμηλώνει το κεφάλι, κοιτάζει μακριά, ξαπλώνει ανάσκελα κ.λπ.
  • Ο σκύλος σου φέρει σωματικές συνέπειες και/ή υποψιάζεστε ότι έχει πόνο σε ορισμένα σημεία του σώματός του.
  • Γίνεται επιθετικός ή φοβισμένος μπροστά σε άτομα που δεν γνωρίζει ή που μοιάζουν με τους πρώην ιδιοκτήτες του/της.
αδύνατος σκύλος
Συντελεστές: Pexels / Fancycrave.com

Τα σωστά πράγματα που πρέπει να κάνετε με έναν κακοποιημένο σκύλο

Για να φροντίσετε ένα ζώο που έχει κακοποιηθεί στο παρελθόν, θα χρειαστείτε πολλή υπομονή, θέληση και αγάπη.

Πρέπει να αποκαταστήσει τη σχέση εμπιστοσύνης με τον σκύλο σου και δώσε του να καταλάβει ότι είναι πλέον ασφαλής. Οι ενέργειές σας θα είναι καθοριστικές για τη σωστή ανάπτυξη και τη διαδικασία θεραπείας του σκύλου σας. Θα πρέπει να είστε πάντα σε εγρήγορση απέναντι στους φόβους του και να παραμείνετε ήρεμοι για να μην επιδεινώσετε την κατάσταση. Η στάση σας πρέπει να είναι καθησυχαστική για να δείξετε στο ζώο σας με πεποίθηση ότι δεν έχει τίποτα να φοβηθεί και ότι μπορεί να του εμπιστευτείτε.

Να είστε προσεκτικοί με τον σκύλο σας και τις ανάγκες του χωρίς να είστε πολύ ενοχλητικοί και φροντίστε να ασκήσετε θετική εκπαίδευση. Το σημαντικό είναι να δημιουργήσετε μια πραγματική ρουτίνα ώστε ο σκύλος σας να αισθάνεται σαν στο σπίτι του και σταδιακά να αποκτά αυτοπεποίθηση.

Ταίζω

Φροντίστε να ταΐζετε τον σκύλο σας κάθε μέρα, πρωί ή/και βράδυ. Η διατροφή του πρέπει να είναι ποιοτική και προσαρμοσμένη στις ανάγκες του. Στην αρχή, αφήστε τον μόνο του κατά τη διάρκεια του γεύματός του, γιατί μπορεί να είναι μια ευαίσθητη στιγμή στο παρελθόν του.

Χώρος

Ο σκύλος σας χρειάζεται ένα μέρος όπου θα αισθάνεται 100% ασφαλής. Φροντίστε λοιπόν να έχει έναν δικό του χώρο (καλάθι ή εσωτερική θέση) στον οποίο θα καταφύγει. Προσέξτε να σέβεστε αυτόν τον χώρο και να μην τον ενοχλείτε σε καμία περίπτωση.

γυναίκα σκυλιών που καθησυχάζει
Συντελεστές: Pexels / Oleksandr Pidvalnyi

Παιχνίδια, βόλτες και συναντήσεις

Βγάλτε τον σκύλο σας έξω κάθε μέρα : πρέπει να μπορεί να αφήσει τον ατμό και να ανακαλύψει τον κόσμο, ιδιαίτερα τα ίχνη που αφήνουν άλλα σκυλιά. Είναι επίσης πολύ σημαντικό να μπορεί ο σκύλος σας κοινωνικοποιούνται και συναντούν συνομηλίκους. Αυτές οι συναντήσεις θα πρέπει φυσικά να παρακολουθούνται για να διασφαλιστεί ότι θα παραμείνουν μια θετική εμπειρία. Οι συνεδρίες του παιχνιδιού με τον σκύλο σας είναι επίσης πολύ σημαντικά. Αυτό θα σας επιτρέψει να περάσετε χρόνο μαζί του και να δημιουργήσετε σταδιακά μια σχέση εμπιστοσύνης. Ωστόσο, μπορεί να χρειαστεί να είστε επιπλέον υπομονετικοί στην αρχή.

Τέλος, μη διστάσετε να ζητήσετε τη συμβουλή ενός επαγγελματία!

Εάν έχετε γίνει μάρτυρας (ή νομίζετε ότι έχετε δει) κακοποίηση ζώων, μπορείς ακολουθήστε τις κυβερνητικές οδηγίες ή επικοινωνήστε με το SPA.

Θα σας αρέσει επίσης:

6 τρόποι για να κάνετε τον σκύλο σας να καταλάβει ότι τον αγαπάτε

7 συμπεριφορές που δείχνουν ότι ο σκύλος σας πονάει

Μετά από πολλές εγκαταλείψεις, αυτή η σκυλίτσα άφησε τον εαυτό της να πεθάνει…

Written by admin

Η φιγούρα του σκύλου στη μυθολογία

Τα 10 κορυφαία σκυλιά που λατρεύουν να διασκεδάζουν στο χιόνι