in

Σκύλοι και τηλεόραση: τι βλέπουν και τι τους αρέσει;

Πολλοί ιδιοκτήτες αναφέρουν ότι τα σκυλιά τους βλέπουν συχνά τηλεόραση μαζί τους. Αλλά τι δείτε αυτές οι μπάλες μαλλιών; Έχουν την ίδια τηλεοπτική εμπειρία με εμάς;

Τι βλέπει ο σκύλος σου όταν βλέπει τηλεόραση;

Πρώτα απ ‘όλα, ο σκύλος δεν βλέπει το χρωματιστά με τον ίδιο τρόπο όπως ο άνθρωπος. Η ανίχνευσή του εστιάζεται κυρίως σε αποχρώσεις του μπλε και του κίτρινου. Αυτό ονομάζεται διχρωματική όραση.

Επιπλέον, η αντίληψή του για Λεπτομέριες είναι τρεις έως τέσσερις φορές χαμηλότερη από αυτή των ανθρώπων. Ωστόσο, αλλού το αναπληρώνει. Πράγματι, το όραμά του ξεπερνά το δικό μας όταν τοο φωτισμός είναι αμυδρός και όταν πρόκειται για ανίχνευση κινήσεις ή μερικά αποχρώσεις του γκρι.

ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΧΡΩΜΑΤΟΣ – Οι σκύλοι βλέπουν χρώματα αλλά δεν μπορούν να αντιληφθούν το κόκκινο και το πορτοκαλί. Δικα τους…

αναρτήθηκε από Κτηνιατρική Οφθαλμολογική Κλινική επί Πέμπτη 21 Ιουλίου 2016

Πώς βλέπουν τα σκυλιά τηλεόραση;

Δεν πρόκειται να λέμε ψέματα ο ένας στον άλλον, οι περισσότεροι από εμάς βλέπουμε τηλεόραση ήσυχα πλακωμένοι στον καναπέ. Τα σκυλιά, ωστόσο, φαίνεται να έχουν συνήθειες λίγο παραπάνω ενεργά. Σε κάθε περίπτωση, αυτό είναι που θα μπορούσε να είχε παρατηρηθεί Ilyena Hirskyj-Douglas, ερευνητής από το Πανεπιστήμιο του Central Lancashire. Τα σκυλάκια είναι ελεύθερα ηλεκτρόνια. Καθώς εκτυλίσσονται τα γεγονότα, πλησιάζουν πιο κοντά στην οθόνη, μετά επιστρέφουν στον κύριο τους, μετά πίσω στην οθόνη…και ούτω καθεξής. Η προσοχή τους μοιράζεται μεταξύ του τι συμβαίνει στην τηλεόραση και στην αίθουσα.

Επιπλέον, οι άνθρωποι τείνουν να βυθίζονται σε μεγάλα προγράμματα και να παραμένουν προσεκτικοί σε αυτά: ταινίες, σειρές, ντοκιμαντέρ… Από την άλλη, οι σκύλοι είναι μάλλον ζάπερ. Γενικά, η τηλεοπτική τους εμπειρία αποτελείται από πολλές μικρές ματιές λιγότερο από 3 δευτερόλεπτα. Αρκεί να πούμε ότι δεν πρόκειται να παρακολουθήσουν τον Τιτανικό με μια κίνηση σύντομα.

Τι προγράμματα τους αρέσουν;

Κατ’ αρχήν, σύμφωνα με τον ερευνητή, είναι συχνά ο Ηχος που τους τραβάει στην οθόνη. Μερικοί από τους αγαπημένους τους θορύβους περιλαμβάνουν παιχνίδια, ανθρώπους που αλληλεπιδρούν ή επαινούν τα σκυλιά και το γάβγισμα και τη γκρίνια άλλων ζώων.

Όσον αφορά τις εικόνες, προφανώς στα σκυλάκια αρέσει πολύ να παρακολουθούν βίντεο απόάλλα σκυλιά. Επιπλέον, τους ελκύει πολύ κινήσεις γρήγορα. Τέλος, το χρωματιστά αποτελούν επίσης σημαντική παράμετρο για αυτούς.

Ωστόσο, αν τοποθετηθούν μπροστά από τρεις οθόνες που δείχνουν διαφορετικές εικόνες, δυσκολεύονται να αποφασίσουν. Αντί να επιλέξουν ένα από τα προγράμματα, τείνουν να μην παρακολουθούν κανένα. Το δίλημμα λύθηκε! Ανεξάρτητα από το είδος των εικόνων, τα σκυλάκια προτιμούν όταν υπάρχει μόνομία οθόνη.

Συνοπτικά, α πρόγραμμα Θα πρέπει να είναι μια συνέχεια σύντομων αποσπασμάτων δράσης με σκύλους, όλα με ζωντανό και πολύχρωμο τρόπο.

τηλεοπτικά σκυλιά
Credits: alkir / iStock.

DogTV: ένα ιδιαίτερο τηλεοπτικό κανάλι για σκυλάκια!

Ναι, υπάρχει! Καλώς ήλθατε στον 21ο αιώνα: σύντομα, θα πρέπει να παλέψετε για το τηλεχειριστήριο με τον σκύλο σας! Η ιδέα γεννήθηκε στο κεφάλι του Ron Levi, ενός νεαρού επιχειρηματία που ένιωθε ένοχος που έπρεπε να αφήσει το κατοικίδιο του μόνο του στο σπίτι για να πάει στη δουλειά. Στη συνέχεια σκέφτηκε να δημιουργήσει ένα τηλεοπτικό κανάλι έτσι ώστε τα σκυλάκια μην ενοχλείτε πολύ ελλείψει των αφεντικών τους. Είναι διαθέσιμο σε πολλές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Γαλλίας (σε ορισμένες συσκευασίες Bouygues ή Orange).

Τα προγράμματα έχουν αναπτυχθεί με κτηνιάτρων συμπεριφοράς και εκπαιδευτές σκύλων. Προσπαθούν να προσαρμοστούν όσο το δυνατόν περισσότερο στις βαθμολογίες του σκύλου τους. Είναι λοιπόν μια σειρά από προγράμματα 5-6 λεπτών που δείχνει σκύλους να κάνουν όλα τα είδη των πραγμάτων σε μουσικό υπόβαθρο. Κάποια προγράμματα είναι χαλαρωτικά ενώ άλλα είναι πιο δραστήρια και έχουν στόχο να διασκεδάσουν το ζώο κεντρίζοντας την περιέργειά του. Υπάρχουν επίσης κάποιοι που εκθέτουν τα σκυλιά σε καθημερινούς ήχους (ηλεκτρική σκούπα, καταιγίδα κ.λπ.), σε χαμηλές δόσεις και με τα αφεντικά τους, ώστε να συνήθισε το υγιής. Μικρή μαγική πινελιά και πολύ σπάνια αυτές τις μέρες: δεν υπάρχει διαφήμιση! Οι διαφημιστές πιθανότατα δεν θέλουν πολύ να ξοδέψουν χρήματα για να κάνουν τον σκύλο σας να παρακολουθήσει τις διαφημίσεις τους!

Written by admin

Shetland Sheepdog, ο Σκωτσέζος τερματοφύλακας με μεγάλη καρδιά

Συμβουλές και κόλπα για την επιλογή του ονόματος του σκύλου σας