in

Συμβουλές και κόλπα για την επιλογή του ονόματος του σκύλου σας

Είναι πάντα δύσκολο να αποφασίσεις όταν πρόκειται να επιλέξεις ένα όνομα για μια νέα γούνα. Πρέπει να μας ευχαριστήσει, να τον ευχαριστήσουμε… δεν είναι εύκολη υπόθεση! Επιπλέον, συνιστώνται ορισμένα κριτήρια, προκειμένου να διευκολυνθεί η επικοινωνία μεταξύ εσάς και του συντρόφου σας. Αλλά μην πανικοβάλλεστε, αυτό το άρθρο είναι εδώ για να σας βοηθήσει να επιλέξετε ένα όνομα για τον σκύλο σας!

1. Επιλέξτε ένα σύντομο και πρωτότυπο όνομα

Αρχικά, σκεφτείτε το γεγονός ότι ο σκύλος σας θα κρατήσει το όνομά του σε όλη του τη ζωή. Αφιερώστε λοιπόν χρόνο για να επιλέξετε ένα όνομα ποιος σου αρέσει πραγματικά ! Σας συμβουλεύουμε να προτιμάτε τις σύνθετες λέξεις μία ή δύο συλλαβές. Από εκεί και πέρα, η κατανόηση του σκύλου σας μπορεί να διακυβευτεί και μπορεί να κουραστείτε να επαναλαμβάνετε ένα μεγάλο όνομα όλη μέρα. Θα καταλήξετε ενστικτωδώς να αποκαλείτε τον σκύλο σας με παρατσούκλι ή παρατσούκλι, παρά με το υπερβολικά περίπλοκο πραγματικό του όνομα.

χιονοσκύλος επιλέξτε ένα όνομα σκύλου
Συντελεστές: Jamie Street/Unsplash

Το ιδανικό είναι επίσης να επιλέξετε ένα πρωτότυπο όνομα, ή τουλάχιστον που δεν σχετίζεται με καθημερινά αντικείμενα ή την εκπαίδευση του σκύλου σας. Αυτό θα μπορούσε να τον μπερδέψει και να επηρεάσει την κατανόησή του για το περιβάλλον του. Η εκπαίδευση του συντρόφου σας είναι ένα σημαντικό βήμα, επομένως δεν χρειάζεται να περιπλέκετε τα πράγματα.

2. Επιλέξτε ένα όνομα που έχει νόημα ή αξία για εσάς

Για να καθορίσετε την επιλογή σας, προσπαθήστε να κάνετε μια λίστα με πράγματα που σου αρέσουν. Μπορεί να σχετίζεται με τα χόμπι σας, τα γούστα σας, τις αγαπημένες σας ταινίες κ.λπ. Αν τίποτα δεν σας ταιριάζει, αφήστε να περάσουν μερικές μέρες, που θα σας επιτρέψουν να κατανοήσετε καλύτερα τον χαρακτήρα του σκύλου σας. Το όνομά του πρέπει να αντιστοιχεί σε αυτό, και επομένως μπορεί να αναφέρεται σε πολλά πράγματα:

  • ο χρώμα το παλτό του, τα μάτια του ή τη μύτη του.
  • επί αγώνας και το δικό του προέλευση;
  • επί μορφολογία:
  • Ses ποιότητες ή του προεπιλογές ;
  • Τα φυσικά του χαρακτηριστικά που το κάνουν μοναδικό (η άκρη της ουράς ή τα πόδια συγκεκριμένου χρώματος κ.λπ.).

Δεν μπορούμε ποτέ να το πούμε αρκετά, αλλά μη διστάσετε να στοιχηματίσετε στην πρωτοτυπία! Έχετε την επιλογή μεταξύ τονίζουν ένα φυσικό ή χαρακτήρα του σκυλιού σας υπερβάλλοντάς το, ή αντίθετα να το ονομάσετε με το αντίθετο από αυτό που είναι. Ένα μικρό σκυλάκι με το όνομα «Τιτάν», για παράδειγμα, είναι και διασκεδαστικό και ανησυχητικό. Ή, ένας εντελώς μαύρος σκύλος που θα αποκαλείτε «Χιόνι» δεν θα στερείται μοναδικότητας.

Όπως θα έχετε καταλάβει, υπάρχουν πολλές πιθανότητες και αυτό είναι το πρόβλημα! Ωστόσο, βελτιώνοντας σταδιακά τα κριτήριά σας, σύντομα θα βρείτε το ιδανικό όνομα για τον σκύλο σας. Μη διστάσετε να κάνετε κάποιες δοκιμές, για να δείτε πώς γίνεται αυτό ανταποκρίνεται όταν το καλείτε!

3. Ανατρέξτε στους κανόνες LOF

Το Βιβλίο Γαλλικής Προέλευσης απαριθμεί τα γαλλικά γενεαλογικά σκυλιά και τους ιδιοκτήτες τους. Εάν θέλετε να συμπεριληφθεί ο σκύλος σας, τότε θα σας ζητηθεί σεβαστείτε το γράμμα του αλφαβήτου επίσημη για την αρχή του ονόματος του σκύλου σας. Αυτό αλλάζει κάθε χρόνο, το 2019 το γράμμα P βρίσκεται στο επίκεντρο. Ακόμα κι αν δεν θέλετε το σκυλάκι σας να εγγραφεί στο LOF, ακολουθήστε αυτήν την ιδέα βοηθά στο φιλτράρισμα των επιλογών ονομάτων, που είναι πάντα χρήσιμο.

Θα πρέπει επίσης να γνωρίζετε ότι οι κτηνοτρόφοι δεν καταχωρούν απαραίτητα τα σκυλιά τους αμέσως στο LOF. Αυτό σημαίνει ότι αν θέλετε να το κάνετε αργότερα, θα πρέπει στη συνέχεια να επιλέξετε ένα όνομα που ξεκινά από το γράμμα του έτους γέννησής του για να τον καταχωρίσετε. Το όνομα που του έχετε ήδη ορίσει θα ληφθεί υπόψη όπως το όνομα χρήστη του!

σκύλος ευχαριστώ ευχαριστώ βιβλίο επιλέξτε ένα όνομα σκύλου
Συντελεστές: Howard Riminton/Unsplash

4. Αποφύγετε να αλλάξετε το όνομα ενός σκύλου που το γνωρίζει ήδη

Ένας σκύλος που έχει καταφέρει να αφομοιώσει το όνομά του θα δυσκολευτεί πολύ να αναγνωρίσει τον εαυτό του αν τον αποκαλούν αλλιώς. Αυτό αφορά ιδιαίτερα ενήλικα σκυλιά που βρίσκονται σε καταφύγιο: γενικά, γνωρίζουν ήδη το όνομά τους. Ωστόσο, υπάρχουν περιπτώσεις που δεν μπορεί να αποκλειστεί η αλλαγή του ονόματος. Για παράδειγμα, εάν ο σκύλος έχει ένα όνομα που είναι πολύ διφορούμενο ή γελοίο (με την έννοια ότι θα το υποτιμούσε). Στη συνέχεια, προσπαθήστε να επιλέξετε ένα όνομα ακούγεται παρόμοιο με το πρωτότυπο, ώστε η αφομοίωσή του να είναι ευκολότερη και ταχύτερη για τον σύντροφό σας.

Ομοίως, εάν το όνομα που επέλεξε ο εκτροφέας για να εγγράψει το κουτάβι σας στο LOF δεν σας ευχαριστεί, αποφασίστε όσο το δυνατόν συντομότερα για ένα νέο. Όπως ειπώθηκε, θα γίνει το όνομα χρήσης του, το όνομα του LOF χρησιμοποιείται μόνο για την λίστα καθαρόαιμων σκύλων.

Λοιπόν, έχετε καταφέρει να επιλέξετε το όνομα του (μελλοντικού) σκύλου σας;

Πηγή

Θα σας αρέσει επίσης:

Υιοθεσία σκύλου: 5 καλές συνήθειες που πρέπει να υιοθετήσεις μόλις φτάσει

Top 10 ράτσες σκύλων που αγαπούν τα παιδιά

Πώς να εκπαιδεύσετε το κουτάβι σας στο γιογιό: 5 αποτελεσματικές συμβουλές!

Written by admin

Σκύλοι και τηλεόραση: τι βλέπουν και τι τους αρέσει;

Σουηδικός Ποιμενικός Spitz, το μικρό σκυλάκι Βίκινγκ με τον αέρα του λύκου