in

Συμπεριφορά σκύλου: 8 περίεργες συνήθειες αποκρυπτογραφήθηκαν

Ιδιοκτήτης ή όχι, όλοι έχουμε δει έναν σκύλο να ουρεί σε ένα κοντάρι, να γυρίζει πριν ξαπλώσει ή να προσπαθεί να πιάσει την ουρά του… «Περίεργο…» νομίζεις; Αυτές οι συμπεριφορές πάντα έχουν λόγο…

Ας ανακαλύψουμε μαζί την έννοια των 8 βασικών μανιών των σκύλων.

«Θαυμαστές, θέλετε λίγο; Ορίστε! »

1. Κατουρήστε στα κοντάρια

Ένας σκύλος που μυρίζει κοντάρι μόνο το κάνει επικοινωνούν με συνομηλίκους. Πράγματι, η επικοινωνία τους μπορεί οσφρητική (οσμή). Έτσι, όταν ένας σκύλος ουρεί σε ένα στύλο, εμποτίζει τον τελευταίο με Η μυρωδιά του και μετά σημειώστε την επικράτειά του. Γι’ αυτό και ο σκύλος που θα περάσει μπροστά από το ίδιο πόστο λίγο αργότερα θα προσπαθήσει να ουρήσει ψηλότερα. Χύνω δείξει την ανωτερότητά του.

σκουπίδια κατούρημα σκυλί
Credit:Bill_Anastasiou / IStock

2. Ξύστε το έδαφος μετά τις ανάγκες του

Έχετε παρατηρήσει ποτέ το σκυλί σας να ξύνει το πάτωμα αφού έχει κάνει κακά; Ακόμα κι αν δεν ταράξει τη γη και το κάνει αυτό σε χαλίκι ή άσφαλτο… αυτό είναι φυσιολογικό! Είναι για άλλη μια φορά ένας τρόπος για αυτόν επισημάνω την περιοχή κάποιου και πες ” Εχω πάει εκεί “. Κάνοντας αυτή τη χειρονομία, εκείνος αφήνει το οσφρητικό του αποτύπωμα παρόν σε τα τακάκια του.

3. Προσπαθήστε να πιάσετε την ουρά του

Είναι σίγουρα μια από τις μανίες του σκύλου που μας διασκεδάζει περισσότερο: να προσπαθεί, λίγο πολύ μάταια, να πιάσει την ουρά του! Και αν σας διασκεδάζει, να ξέρετε ότι και ο σκύλος σας διασκεδάζει! Πράγματι, αυτή η συμπεριφορά δεν είναι τίποτα άλλο απλά ένα παιχνίδι

Ωστόσο, κάντε ωστόσο προσοχή ! Αν το κάνει πολύ συχνά, σας φαίνεται μη φυσιολογικό, μπορεί να είναι σημάδι του πόνου ή παρουσία του στίχου.

4. Γλείφει τον αφέντη του

Όταν ένας σκύλος γλείφει τον κύριό του, είναι απαραίτητο να προσέχετε αυτή τη συμπεριφορά. Πράγματι, μπορεί να φαίνεται τρυφερό αλλά δεν είναι πάντα έτσι! Για παράδειγμα, αν ο μικρός σας φίλος το προσπαθήσει γλείφει το πρόσωποδεν είναι στοργικό, είναι το αντίθετο σημάδι κυριαρχίας ! Προσοχή λοιπόν αυτή η συμπεριφορά να μην γίνει συνήθεια.

σκύλος γλείφει το στόμα
Πίστωση:sazonov / iStock

5. Γείρετε το κεφάλι σας στο πλάι

Αν ο σκύλος σας σε κοιτάξει και γέρνει το κεφάλι του στο πλάι, συγχαρητήρια! Τον ενδιαφέρεις ! Ή τουλάχιστον ενδιαφέρεται για αυτό που κάνεις. Πράγματι, η κλίση του κεφαλιού είναι για τον σκύλο σημάδι βαθιάς συγκέντρωσης. Il ενδιαφέρεται et θαύματα λοιπόν αυτό που κοιτάζει.

Θα παρατηρήσετε επίσης ότι δεν θα το κάνει αυτό σε άλλο σκύλο γιατί καταλαβαίνει τη συμπεριφορά του τελευταίου. Θα το κάνει σίγουρα προς κάτι που είναι πιο ξένο.

Οι ενστικτώδεις συνήθειες του σκύλου σας

6. Γύρισμα πριν τον ύπνο

Αυτή η χειρονομία είναι απλά ενστικτώδης. Είναι μια συμπεριφορά που άγρια ​​σκυλιά υιοθετήθηκε πριν από αιώνες. Πράγματι, όταν ζούσαν στα λιβάδιαγύρισαν πριν πάνε για ύπνο βεβαιωθείτε ότι κανένα έντομο δεν θα ενοχλήσει τον ύπνο τους.

7. Κρύψτε το φαγητό σας

Για άλλη μια φορά, είναι το ένστικτό τους που εμφανίζεται μέσα από αυτή τη συμπεριφορά. Πράγματι, ο κυνικός φίλος σου θέλει να φτιάξει διατάξεις σε περίπτωση λιμού. Είναι αυτός ο ίδιος φόβος που τον ωθεί θάψτε τα οστά του !

8. Κυλιόμενο στα κόπρανα ή άλλα δυσοσμία πράγματα

Τέλος, η κύλιση με κόπρανα ή άλλα πράγματα με δυσοσμία είναι κάτι εδώ. αντανακλαστικό επιβίωσηςκαμουφλάζ. Κυλιόμενος σε αυτές τις μυρωδιές, αυτός μουλιάζει και μετά γίνεται αόρατο με άλλα σκυλιά και γύρω ζώα.

χρυσή βρώμικη λάσπη παιχνίδι
Πίστωση: mis1il / iStock

Πηγές

Θα σας αρέσει επίσης:

Θάψιμο οστών: μια ενστικτώδης και αρχαία συνήθεια στους σκύλους!

Γιατί ο σκύλος μου ουρλιάζει σαν λύκος;

Οι 5 βασικές εντολές για να διδάξετε τον σκύλο σας

Written by admin

τα απαραίτητα που πρέπει να γνωρίζετε για αυτόν τον διακριτικό και σπορ σκύλο

5 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για το ταλέντο του σκύλου