in

Σύντομα υποχρεωτικό «πιστοποιητικό ευαισθητοποίησης» για υιοθεσία ζώου;

Ενώ κάθε χρόνο υιοθετούνται περισσότερα από 750.000 ζώα, η Γαλλία δυστυχώς κατέχει ένα πολύ θλιβερό ρεκόρ. Στην πραγματικότητα, κάθε χρόνο περίπου 100.000 κατοικίδια, και πιο συγκεκριμένα σκύλοι και γάτες, εγκαταλείπονται. Για την καταπολέμηση των καταναγκαστικών αγορών που είναι η πηγή αυτών των εγκαταλείψεων, η κυβέρνηση θέλει να συντάξει ένα έγγραφο. Το τελευταίο θα ενημερώσει τους πιθανούς μελλοντικούς ιδιοκτήτες για τις ευθύνες που συνεπάγεται η υιοθεσία ενός ζώου.

Ένα κατοικίδιο δεν είναι παιχνίδι

ο σκύλος και η ερωμένη του που φαίνεται να γελούν μαζί
Πιστώσεις: Kosamtu / iStock

Ο υπουργός Γεωργίας, Julien Denormandie, λέει: «Ένα ζώο δεν είναι ούτε αναλώσιμο προϊόν ούτε παιχνίδι. το να το κατέχεις σημαίνει να είσαι υπεύθυνος γι’ αυτό». Είπε έτσι, είναι λογικό και όμως qΌταν βλέπουμε τον αριθμό των εγκαταλείψεων ζώων κάθε χρόνο, φαίνεται ότι αυτή η δήλωση δεν ισχύει για όλους. Είναι πράγματι δύσκολο να αντισταθείς μπροστά σε απολύτως αξιολάτρευτα κουτάβια που φαίνονται σε καταστήματα κατοικίδιων ζώων. Έτσι ραγίζουμε, μετά το κουτάβι μεγαλώνει και πιάνει περισσότερο χώρο από όσο είχαμε φανταστεί. Μας κοστίζει και εμάς και ξέρουμε δυστυχώς το τέλος…

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η υιοθεσία ενός σκύλου και οποιουδήποτε άλλου ζώου, θα πρέπει να είναι μια καλά μελετημένη απόφαση. Δεν αγοράζουμε ζώο από ιδιοτροπία ή ακολουθώντας ένα “coup de coeur” όπως θα μπορούσε να κάνει κανείς για ένα χυδαίο αντικείμενο. Πράγματι, σε αντίθεση με την πιο πρόσφατη μοντέρνα κονσόλα που δεν θα σας νοιάζει αν δεν την κοιτάξετε λίγους μήνες μετά την αγορά, ένα κατοικίδιο θα βασίζεται σε εσάς όλη του τη ζωή…

Τι είναι αυτό το πιστοποιητικό ευαισθητοποίησης;

μια οικογένεια σε ένα καταφύγιο που επισκέπτεται τα σκυλιά
Πιστώσεις: davit85 / iStock

Όπως υποδηλώνει ο τίτλος του, Ο πρωταρχικός στόχος αυτού του πιστοποιητικού θα είναι να ενημερώσει τους πιθανούς μελλοντικούς ιδιοκτήτες σχετικά με τις ευθύνες που συνεπάγεται η υιοθεσία ενός ζώου. Ως εκ τούτου, οι υιοθέτες ή οι αγοραστές θα πρέπει να υπογράψουν αυτό το έγγραφο με ένα καταφύγιο, μια φάρμα αναπαραγωγής, έναν κτηνίατρο ή ακόμα και σε κατάστημα κατοικίδιων ζώων. Με αυτόν τον τρόπο, ο μελλοντικός ιδιοκτήτης θα αναλάβει να μάθει τι σημαίνει να υιοθετείς ένα ζώο και τι περιλαμβάνει σε καθημερινή βάση. Θα αντιμετωπιστούν θέματα κόστους καθώς και θέματα υγείας που αφορούν τον εμβολιασμό, πιθανές ασθένειες, την ανάγκη θεραπείας και την υποχρέωση ταυτοποίησης. Το πιστοποιητικό θα συζητήσει επίσης τις φυσιολογικές ανάγκες ενός ζώου καθώς και θέματα συμπεριφοράς.

Συνοψίζοντας, Η υιοθεσία ενός ζώου είναι θέμα ατομικής ευθύνης κάθε ιδιοκτήτη. Για αυτόν τον λόγο είναι προτιμότερο κάθε άτομο να γνωρίζει τις υποχρεώσεις που αναλαμβάνει πριν υιοθετήσει οριστικά ένα ζώο.

Ως υπενθύμιση, μεγάλοΟι πράξεις σκληρότητας στα ζώα τιμωρούνται πλέον με φυλάκιση 2 ετών και πρόστιμο 30.000 ευρώ. Τα πρόστιμα που επιβάλλονται κυμαίνονται από 450 έως 1500 €. Δυστυχώς, επί του παρόντος λίγες νομικές διαδικασίες είναι επιτυχείς. Επομένως, αυτές οι κυρώσεις δεν είναι πραγματικά αποτρεπτικές. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η κυβέρνηση σχεδιάζει να ενισχύσει τις κυρώσεις κατά της κακοποίησης ζώων.

Written by admin

Η μνήμη των σκύλων

5 ράτσες σκύλων που μοιάζουν με λύκο