in

τα απαραίτητα που πρέπει να γνωρίζετε για αυτό το ζωηρό και κοινωνικό σκυλί

Κυκλοφορούν σε όλα τα μεγέθη και χρώματα, αλλά αν υπάρχει κάτι κοινό σε όλα τα κανίς, αυτό είναι η φιλικότητα και η ευφυΐα τους. Ο αγαπημένος πολλών γαλλικών οικογενειών, αυτός ο όμορφος σκύλος με σγουρά μαλλιά, όσο εύθυμος όσο και έξυπνος, μπορεί μόνο να σας κάνει να ερωτευτείτε… Εδώ είναι τι πρέπει να ξέρετε για το κανίς.

1. Αρκετές ποικιλίες κανίς

Το βάρος και το μέγεθος ενός κανίς ποικίλλουν, και για καλό λόγο: υπάρχουν τέσσερις διαφορετικές ποικιλίες. Ετσι το μεσαίο κανίς έχει μέγεθος μεταξύ 35 cm και 45 cm. Ο μεγάλο κανίς του μοιάζει πολύ, με λίγο μεγαλύτερο μέγεθος: μεταξύ 45 cm και 60 cm. Τέλος, αν προτιμάτε σκύλους μικρού σχήματος, το μινιατούρα κανίς μετρά μεταξύ 28 και 35 cm ενώ το παιχνίδι κανίς ή μινιατούρα κανίς τοποθετείται στο κάτω μέρος της ταξινόμησης με μέγεθος που κυμαίνεται από 24 cm έως 28 cm.

Ένα από τα σπουδαία ατού του κανίς είναι η όμορφη του σγουρά μαλλιά. Κατέχει ένα στερεό χρώμα που μπορεί να είναι λευκό, μαύρο, καφέ, γκρι κ.λπ. Ειναι μακρυ πεσμένα αυτιά αποτελούν επίσης αναπόσπαστο κομμάτι της γοητείας του.

πορτρέτο κανίς
Συντελεστές: Pixabay / τσίλι71

2. Ένας τυπικά γαλλικός σκύλος κολύμβησης

Το κανίς ήταν πρώτο α σκύλος ειδικευμένος στο κυνήγι πάπιων. Έτσι, είναι μια ράτσα γαλλικής καταγωγής ιδιαίτερα άνετα στο νερό. Το όνομά του στα αγγλικά (σγουρόμαλλο σκυλάκι ή κολυμβητής) και στα γαλλικά (ίδια ετυμολογική ρίζα με τη λέξη πάπια) θυμίζουν επίσης την πρωταρχική της χρήση.

Επηρεασμένο από πολλές οικογένειες, το κανίς είναι σήμερα ένα από τα είδη σκύλων το πιο κοινό στον κόσμο.

3. Ένας χαρούμενος σύντροφος

Το κανίς είναι σκύλος πολύ ζωηρός και εξαιρετικά κοινωνικός. Αυτό είναι ένα πραγματικό ενεργειακή μπάλα που μερικές φορές δυσκολεύεται να μείνει στη θέση του. Τετραπέρατος, έχει επίσης μεγάλη περιέργεια και χαρακτήρα εξερευνητή. Γοητευτικός, δείχνει και τον εαυτό του πολύ πιστός προς τον αφέντη του και δεν θα διστάσει να ζητήσει αγκαλιές. Πρέπει να νιώθει ότι τον αγαπούν. Είναι σύντροφος χαριτωμένο και παιχνιδιάρικο τόσο με ενήλικες όσο και με παιδιά.

4. Πολύ υψηλή νοημοσύνη

Το κανίς έχει ένα μεγάλη ικανότητα κατανόησης και δεν θα έχει πρόβλημα να αφομοιώσει τους κανόνες, τις εντολές και τις ασκήσεις που θα του δώσεις. Ωστόσο, έχει χαρακτήρα μερικές φορές επιρρεπείς και ως εκ τούτου θα πρέπει να προσέχουμε να μην το απογοητεύσουμε. Το παιχνίδι και οι ανταμοιβές παραμένει ο καλύτερος τρόπος για να το αυξήσετε έτσι θετικός και αποτελεσματική.

παπιγιόν κανίς
Συντελεστές: Pixabay / Andretti

5. Σκύλος που προσαρμόζεται στο περιβάλλον του

Η ζωή στην πόλη είναι αρκετά κατάλληλη για τα κανίς, ειδικά για τα μικρά. Ωστόσο, τα μεγαλύτερα κανίς θα ωφεληθούν από α υπαίθριο χώρο στο οποίο μπορούν να παίξουν και να αφήσουν ατμό χωρίς όρια. Ένα σπίτι με κήπο είναι επομένως ιδανικό, αλλά θα προσαρμοστεί επίσης πολύ καλά στο πολυκατοικίαυπό τον όρο της άσκησης τακτικές ασκήσεις και καθημερινές εξόδους! ο ώρα παιχνιδιού είναι επίσης εξαιρετικά σημαντικό στο κανίς, το οποίο πρέπει να ψυχαγωγηθεί και να κάψει την υπερβολική του ενέργεια.

6. Τι πρέπει να γνωρίζετε πριν υιοθετήσετε

Το προσδόκιμο ζωής ενός κανίς ποικίλλει μεταξύ 10 και 15 ετών. Είναι ένας σκύλος πολύ στιβαρό που δεν έχει κανένα ιδιαίτερο πρόβλημα υγείας εκτός από κίνδυνο ωτίτιδας και τάση για πέτρα στα δόντια του.

Το κανίς πρέπει να έχει ένα προσαρμοσμένη διατροφή στις καθημερινές τους ενεργειακές ανάγκες. Χάνει πολύ λίγα μαλλιά, αλλά η συντήρησή του δεν πρέπει να παραμεληθεί. ΕΝΑ καθημερινό βούρτσισμα και επομένως συνιστώνται τακτικές επισκέψεις στον groomer. Υπολογίζεται ότι το ετήσιο κόστος συντήρησης για ένα κανίς είναι μεταξύ 1000 και 1200 ευρώ.

κανίς τρέξιμο
Συντελεστές: Unsplash / Joe Caione

Πηγή

Θα σας αρέσει επίσης:

Μελέτη για τη νοημοσύνη των σκύλων: οι ράτσες στην κορυφή της κατάταξης!

Bichon Maltese: τα απαραίτητα που πρέπει να γνωρίζετε για αυτό το μικρό σκυλί με μεταξένια μαλλιά

10 υποαλλεργικές ράτσες σκύλων

Written by admin

Ο σκύλος μου αρνείται να πάει βόλτα, γιατί; Τι να κάνω ?

Ο σκύλος μου είναι πολύ φοβισμένος: πώς μπορώ να τον βοηθήσω;