in

τα απαραίτητα που πρέπει να γνωρίζετε για αυτόν τον μοναδικό σκύλο

Το Australian Shepherd έχει εμφάνιση και χαρακτήρα πολύ δημοφιλή στους Γάλλους, τόσο που είναι από τις αγαπημένες τους ράτσες! Δεν είναι περίεργο, γιατί αυτός ο σκύλος έχει απίστευτη γοητεία και ευφυΐα. Είναι όμως και μια ράτσα που έχει να καλύψει βασικές ανάγκες. Ο Australian Shepherd όντας αρχικά σκύλος εργασίας, χρειάζεται πολλή άσκηση σωματικά και πνευματικά! Μάθετε τώρα αν αυτός ο υπέροχος σκύλος είναι κατάλληλος για εσάς.

1. Ράτσα που προέρχεται από τη Χώρα των Βάσκων

Ναι, παρά το όνομά του, το Australian Shepherd προέρχεται από τη νότια Ευρώπη και πιο συγκεκριμένα από τη Χώρα των Βάσκων. Ήταν τόσο παρατσούκλι όταν βοσκοί από τη Χώρα των Βάσκων έφυγαν για την Αυστραλία με τα βοοειδή τους. Τέλος, η φυλή έχει αναπτυχθεί ιδιαίτερα στις Ηνωμένες Πολιτείες χάρη στις μεγάλες δυνατότητές της ως βοσκός. Η Γαλλία καλωσόρισε τον Αυστραλιανό Ποιμενικό στα εδάφη της μόλις στα τέλη του 20ου αιώνα, πριν αναγνωριστεί επίσημα το πρότυπο της φυλής το 2007.

2. Ένας σκύλος με άπειρους σωματικούς συνδυασμούς

Ο Αυστραλός Ποιμενικός είναι γνωστός για την εμφάνιση για τον οποίο πρέπει να πεθάνεις! Τα μακριά πυκνά μαλλιά του είναι πολύ όμορφα, αλλά και τα προστατεύουν πολύ καλά από την κακοκαιρία. Το τρίχωμα υφίσταται δύο περιόδους γονιμοποίησης το χρόνο. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο συνιστάται να βουρτσίζετε τον Αυστραλιανό Ποιμενικό σας καθημερινά. Οι τρίχες, που συχνά κηλιδώνονται με λευκό ή ελαφάκι, μπορεί να έχουν χρώμα:

  • γαλάζιο
  • Ρουζ
  • Noire
  • Rouge merle

Το χρώμα της μύτης ποικίλλει ανάλογα με το χρώμα του τριχώματος. Αυτό το συγκεκριμένο σκυλάκι μπορεί επίσης να έχει περίεργα μάτια, δηλαδή δύο διαφορετικά χρώματα, ή να έχει πολλά χρώματα στο ίδιο μάτι. Το μπλε, το πράσινο, το πορτοκαλί και το καφέ είναι μεταξύ των δυνατοτήτων.

κουτάβια αυστραλιανού ποιμενικού
Συντελεστές: Jametlene Reskp/Unsplash

3. Ένας σκύλος τόσο έξυπνος όσο και δραστήριος

Δεν είναι τυχαίο που ο Αυστραλός Ποιμενικός επιλέχθηκε για να οδηγήσει κοπάδια βοοειδών όπου κι αν βρίσκονται στον κόσμο. Η φυσική του ιδιοσυγκρασία τον κάνει ευαίσθητο και αποφασιστικό. Χρειάζεται λοιπόν να ασκήσει πολύ τον εαυτό του. Εάν επιθυμείτε να αποκτήσετε έναν σκύλο αυτής της ράτσας, το καλύτερο είναι να έχετε έναν μεγάλο κήπο στον οποίο θα μπορεί να περάσει ο ίδιος. Θα πρέπει επίσης να του προσφέρετε διεγερτικές καθημερινές δραστηριότητες: μακρινούς περιπάτους, παιχνίδια κ.λπ. Ο Αυστραλός Ποιμενικός πρέπει να μπορεί να διοχετεύει όλη του την ενέργεια! Αν βαριέται, είναι ικανό να αναπτύξει προβλήματα συμπεριφοράς, όπως καταστροφή και ενοχλητικό γάβγισμα.

4. Καλές δεξιότητες αντιμετώπισης και υπερχείλιση στοργής

Ο Αυστραλός Ποιμενικός ταιριάζει απόλυτα στην οικογενειακή ζωή, με την προϋπόθεση βέβαια ότι όλες οι ανάγκες του καλύπτονται καθημερινά. Πολύ πιστός στον αφέντη του, θα είναι απαλός και χαδιάρης. Αυτός ο σκύλος λατρεύει τα παιδιά και είναι καλός συμπαίκτης, στη στεριά και στο νερό! Ο συνδυασμός του joie de vivre και της ευφυΐας του θα φέρουν μια πνοή ευτυχίας στο σπίτι σας. Η παρουσία άλλων ζώων δεν εκνευρίζει τον Αυστραλιανό Ποιμενικό, αντιθέτως. Ωστόσο, πρέπει να το συνηθίσεις!

εξαρτώ τη σωματική διάπλαση berger australia
Συντελεστές: Wolfgang Hasselmann/Unsplash

5. Μια κοινωνικοποίηση που πρέπει να γίνει πολύ νωρίς

Όντας ευαίσθητος σκύλος, ο Australian Shepherd πρέπει να εκπαιδεύεται από μικρή ηλικία, δηλαδή από 2 μηνών. Ο αφέντης του πρέπει να δείξει υπομονή και πολλή ευγένεια για να χτίσει μια φιλική σχέση με τον σκύλο του. Αντίστοιχα, αν δεν γίνει σεβαστή η ενεργειακή του δαπάνη, θα βρεθείτε αντιμέτωποι με έναν σκύλο, ή ένα κουτάβι, για το οποίο οι παραγγελίες σας δεν θα έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Έχετε την τέλεια ευκαιρία να παίξετε με τον Αυστραλιανό Ποιμενικό σας ενώ του μαθαίνετε πράγματα! Ωστόσο, μην ξεχνάτε τη σταθερότητα και τη συνέπεια, με κίνδυνο να χάσετε την προσοχή του σκύλου σας.

6. Ειδικές προδιαθέσεις υγείας

Το Australian Shepherd είναι ένα αρκετά ανθεκτικό σκυλί, αλλά δεν ξεφεύγει από τις γενετικές ασθένειες της ράτσας του. Αυτά περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, επιληψία, κώφωση, προβλήματα ισχίου και μερικές φορές προβλήματα με τα μάτια. Αν παρατηρήσετε κάποια περίεργα συμπτώματα, μη διστάσετε να κλείσετε ραντεβού με έναν κτηνίατρο. Η πραγματοποίηση ενός πρώτου ελέγχου κατά την υιοθεσία μπορεί επίσης να είναι χρήσιμη. Επιπλέον, θα βοηθήσει στην κοινωνικοποίηση του σκύλου σας και θα τον συνηθίσει να τον χειρίζονται τακτικά.

χιόνι αυστραλιανού ποιμενικού
Συντελεστές: Kameron Kincade/Unsplash

7. Μια σταθερή μέση τιμή

Θα πρέπει να πληρώσετε κατά μέσο όρο 1000 ευρώ για ένα Australian Shepherd. Τα άτομα που έχουν εγγραφεί στο LOF και προορίζονται να συμμετάσχουν σε διαγωνισμούς θα κοστίζουν 200 ευρώ περισσότερο.

Πηγή

Θα σας αρέσει επίσης:

Μελέτη για τη νοημοσύνη των σκύλων: οι ράτσες στην κορυφή της κατάταξης!

Pyrenean Shepherd: τα απαραίτητα που πρέπει να γνωρίζετε για αυτόν τον γλυκό και ευαίσθητο σκύλο!

9 καλές ερωτήσεις που πρέπει να κάνετε στον εαυτό σας πριν υιοθετήσετε έναν σκύλο

Written by admin

10 σημάδια που δείχνουν την αγάπη του για σένα

Ο σκύλος μου δεν θέλει να πιει: 5 πιθανοί λόγοι