in

τα απαραίτητα που πρέπει να γνωρίζετε για αυτό το σκυλί με μακριά αυτιά

Το Cocker Spaniel είναι ένα πολύ δημοφιλές σκυλί στην Ευρώπη, γνωστό για το μέγεθος των αυτιών του και το θλιμμένο βλέμμα του… εξ ου και η έκφραση: «να έχεις το βλέμμα ενός Κόκερ Σπάνιελ» ή «του χτυπημένου σκύλου»! Ωστόσο, είναι ένα ενεργητικό και παιχνιδιάρικο σκυλί, μακριά από το να δοκιμάζεται σε καθημερινή βάση. Ας δούμε μαζί πώς χαρακτηρίζεται αυτό το σκυλάκι.

1. Από την Ισπανία στην Αγγλία

Σε αντίθεση με τη δημοφιλή πεποίθηση, το Cocker Spaniel προέρχεται από του η ιβηρική χερσόνησος. Αγαπημένο από τα μέλη του η αγγλική αυλή τον 14ο αιώναταξιδεύει σε Βρετανία. Αρχικά ονομάστηκε ” ισπανικό κόκερ», πριν του δώσει το όνομα “Αγγλικό Κόκερ Σπάνιελ”.

Χύνω το ανέκδοτολέξη ” είδος σκύλου » προέρχεται από τη λέξη « μπεκάτσα στα αγγλικά, που σημαίνει ” μπεκάτσα“. Να εισαι ένα κυνηγετικό σκυλίτο κόκερ σπάνιελ καταδίωξε και ανέφερε αυτά τα πουλερικά.

2. Ένα σπορ και αξιολάτρευτο σκυλάκι

Το Cocker έχει σχεδιαστεί για να κυνήγι. Το σώμα του λοιπόν Το μενού είναι μυώδες και συμπαγές. Ανάλογα με το φύλο του, το βάρος του Κόκερ σπάνιελ ποικίλλει μεταξύ τους 12 και 15 κιλά.

Ses Μακριά αυτιά et τα μεγάλα πεσμένα μάτια της δώστε του αέρα ακαταμάχητος. Επιπλέον, το δικό του το τρίχωμα είναι μακρύ και πολύ μαλακό. Το Cocker Spaniel μπορεί να έχει αρκετά χρώματα φορέματος :

  • Ένα φόρεμα ένωση : μαύρο, ελαφάκι ή σοκολάτα
  • Ένα φόρεμα διχρωμία ή τρίχρωμη σημαία : συσχετίζει τα χρώματα που αναφέρονται παραπάνω με το λευκό
  • Ένα φόρεμα που ονομάζεται rouanne » : μονόχρωμο σε ντεγκραντέ, σε αντίθεση με λευκές τρίχες

Η σωματική διάπλαση του Κόκερ έχει Ολα για να ευχαριστήσει !

κόκερ τσιέν
Συντελεστές: Kdsphotos/Pixabay

3. Παιχνιδιάρικο και στοργικό ταμπεραμέντο

Αυτό το μικρό σκυλάκι αγαπά περνώντας χρόνο με τον αφέντη του. Είδαμε ότι ήταν jock : θα χαρεί λοιπόν να μπορέσει σας συνοδεύει χύνω με δαπανήσει μαζί σου. Επιπλέον, είναι ένας σκύλος που μπορεί ταξιδεύουν εύκολα.

Εάν έχετε μερικά παιδιάτο Κόκερ θα γίνει γρήγορα φίλο τους. Μόλις το κανόνες καθιερώθηκε και η σχέση των εμπιστοσύνη εγκατάσταση, η jeux δεν θα σταματήσει στο δικό σου σαλόνι ή jardin !

4. Εντυπωσιακή προσαρμοστικότητα

Όπως μας έχει συνηθίσει ο Κόκερ κλιματικές αλλαγές αφήνοντας την Ισπανία για να πάει στην Αγγλία, δεν θα έχει κανένα πρόβλημα να ζήσει διαμέρισμα. Ωστόσο, φροντίστε να το βγάλετε τουλάχιστον δύο ώρες την ημέραέτσι ώστε αυτή η μπάλα ενέργειας να μπορεί να κάνει τα πάντα άσκηση αυτό που χρειάζεται.

Σε εσωτερικόείναι ένας σκύλος ήρεμα που θα σε ακολουθήσει παντού. Παρόλα αυτά, δεν αντιστοιχεί σε οι ηλικιωμένοιπου μπορεί να μην είναι σε θέση να ικανοποιήσει τις φυσικές τους ανάγκες.

Ακόμα κι αν ξέρει πώς να είναι ανεξάρτητος, ο Κόκερ παραμένει σκύλος. Είναι λοιπόν επιτακτική ανάγκη να είναι εδώ για εκείνον αρκετές ώρες την ημέρα.

5. Είναι έξυπνος σκύλος

εκπαίδευση Κόκερ δεν είναι δεν ιδιαίτερα δυσκολεύομαι. Πράγματι, το δικό του λογικό μυαλό του επιτρέπει να καταλαβεις et να αφομοιώσει γρήγορα τα πράγματα που του διδάσκετε. Ωστόσο, το δικό του ενέργεια είναι τέτοια που μπορεί να έχετε δύσκολο να διοχετευτεί. Είναι αγρόκτημα et μαλακόςεπιλέγοντας επίσης ανταμοιβές για να φτιάξεις τον σκύλο σου υπάκουος.

Ο χαρακτήρας του Κόκερ είναι επίσης μαλακός. Έτσι, είναι δυνατό να γίνει προστατευτικός και να τον κάνει κρατήστε το σπίτι σας.

chien cocker
Συντελεστές: Katrina_S/Pixabay

6. Έντονη υγεία

Ο Κόκερ δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα υγείας από το δικό του γενετικήαλλιώς είναι αρκετά σπάνια. Η διάρκεια ζωής του είναι περίπου 15 άππου του υπόσχεται α καλλονή et longue ύπαρξη!

Ωστόσο, πάρτε μία φροντίδα συγκεκριμένα του τα αυτιά του και τα μάτια του. Έχοντας το πεσμένα αυτιάπρέπει να καθαριστούν συχνά ώστε να να αποφύγω η συσσώρευση του βρωμιά και βακτήρια. Ποσ στα μάτιαδικα τους πεσμένα βλέφαρα αποθηκεύστε εύκολα σκόνη και σωματίδια που πετούν στον αέρα. ΕΝΑ φλόγωση της μεμβράνης των βλεφάρων θα έρθει γρήγορα αν δεν το κάνετε μην δίνεις σημασία σε αυτή τη λεπτομέρεια.

βούρτσα το κόκερ σπάνιελ σου τακτικάγια να μείνουν τα μαλλιά του ΛΑΜΠΡΌΣ και οχι μην μπερδεύεσαι. Τέλος, το βάρος αυτού του σκύλου μπορεί γρήγορα ανεβείτε : ένα ισορροπημένη διατροφή και ένα τακτικό άθλημα έτσι είναι επιτακτικός.

7. Ένα έπαθλο για έναν καλό κτηνοτρόφο

Η υιοθέτηση ενός καθαρόαιμου Κόκερ συνήθως κοστίζει μεταξύ 700 και 800 ευρώακόμα κι αν η τιμή μπορεί να αυξηθεί μέχρι 1000 ευρώ.

Ωστόσο, διαλέξτε καλά κτηνοτροφία όπου θέλετε να αγοράσετε ένα σκυλί με καλος χαρακτηρας. Πράγματι, το Κόκερ έχει πέσει εδώ και καιρό θύμα ” παραγωγή » μόνο για σκοπό εμπορικόςπαραμελώντας έτσι εκπαίδευση. Στις μέρες μας έχει γίνει σπάνιος, αλλά να είστε προσεκτικοί παρόλα αυτά. Εκτός αυτού, το Cocker Spaniel θα κάνει εξαιρετικό πρώτο σκυλί !

chien cocker
Συντελεστές: Sonja-Kalee/Pixabay

Πηγή

Cavalier King Charles: τα απαραίτητα που πρέπει να γνωρίζετε για αυτόν τον βρετανικό σκύλο!

Bernese Mountain Dog: τα απαραίτητα που πρέπει να γνωρίζετε για αυτόν τον υπέροχο σκύλο!

Φροντίδα του σκύλου σας: 7 βασικές συμβουλές που πρέπει να εφαρμόζετε σε καθημερινή βάση

Written by admin

5 πτυχές που πρέπει να γνωρίζετε!

είναι αυτό φυσιολογικό ή ενοχλητικό;