in

τα απαραίτητα που πρέπει να γνωρίζετε για αυτόν τον ιαπωνικό σκύλο

Το Shiba Inu είναι ένας σκύλος που προέρχεται από τη χώρα του ανατέλλοντος ηλίου. Γίνεται όλο και πιο δημοφιλής σε όλο τον κόσμο, ειδικά χάρη στον άτακτο χαρακτήρα του και την απαράμιλλη γοητεία του. Ωστόσο, έχει έντονο ταμπεραμέντο! Εδώ είναι όλα όσα πρέπει να ξέρετε για αυτό το όμορφο σκυλί.

1. Μακρινές καταβολές

ο Σίμπα ή Σίμπα Ινού στην πραγματικότητα προέρχεται από Ιαπωνία. Το όνομά του σημαίνει ” μικρό σκυλί“. Αυτός είναι πολύ ελεήμων et φως. Ανάλογα με το μέγεθος και το φύλο του, ζυγίζει μεταξύ 6 και 10 κιλά. Υιός ενέργεια και το δικό του ευκινησία υπηρετούσαν το κυνηγοί θηραμάτων και πτηνών, ιδιαίτερα στις περιοχές ορεινός.

2. Ένα φλερτ σκυλί

Με τα παίζω ΚΑΛΟΣ παχουλόςτο Shiba είναι ακαταμάχητος ! Το κεφάλι και τα αυτιά του είναι τριγωνικόςπου δημιουργεί μια όμορφη αρμονία με το σώμα του μυς et με καλές αναλογίες.

Το παλτό του με σκληρές τρίχες μπορεί να έχει πολλά χρώματα: Αγριόγατα, νουάρ ή feu. Υπάρχει επίσης ένα παλτό που ονομάζεται ” σουσάμι “που είναι α σύμφυρμα χρώματα που αναφέρθηκαν λίγο πριν, συνοδευόμενα από λευκές τρίχες.

Οι κοντές τρίχες είναι εύκολο στη συντήρησημε την προϋπόθεση ότι η βούρτσα καθημερινά. Επιπλέον, την άνοιξη και το φθινόπωρο, υπόκεινται σε μια μούτρα.

shiba inu
Συντελεστές: Thorsten1970/Pixabay

3. Ένας κοινωνικός και δραστήριος σκύλος…

Είναι πράγματι μια ράτσα που αγαπά συναντήσει τους συνομηλίκους του. Εκδρομές τακτικός σε πάρκα όπου μπορεί να αλληλεπιδράσει με σκύλους φίλους είναι επομένως ουσιώδης. Να είστε προσεκτικοί όλοι το ίδιο: ο χαρακτήρας του κυρίαρχο μπορεί να το κάνει δύσπιστος προς άλλα αρσενικά. ο λουρί σε ορισμένες περιπτώσεις είναι επομένως πιο συνετό.

Η Shiba εκτιμά επίσης το εταιρεία του ήχου maître. Αν ο τελευταίος θέλει να κάνει άθλημαμπορεί κάλλιστα να σκεφτεί να παρεις ο σκύλος του μαζί του. Ο χαρακτήρας του υπάκουος θα σας επιτρέψει να ενσταλάξετε εύκολα το βάσεις από πειθαρχία και μερικά περίπατος. Ο παιδιά θα εκτιμήσει αυτόν τον σύντροφο του παιχνίδι !

4. …αλλά και ήρεμος και ανεξάρτητος

Αυτός ο σκύλος του αρέσει να έχει τις στιγμές της απομόνωσής του, για να ξεκουραστείτε. Εάν έχετε παιδιά, διδάξτε τα Σεβασμός η ανάγκη του Shiba για χαλάρωση.

Ζω σε διαμέρισμα Ανατολή δυνατόν για αυτόν, δεδομένου του χαρακτήρα του και του μικρού του μεγέθους. Ωστόσο, πρέπει να αφήσει τον ατμό κάθε μέρα. Εάν δεν του δώσετε αρκετή προσοχή και χρόνο περιαγωγής, το Shiba θα τείνει να το κάνει να γαβγίσει.

Επομένως, δεν ανταποκρίνεται δεν προς την οι ηλικιωμένοιπου μπορεί να μην μπορέσει να συναντήσει το δικό του σωματικές ανάγκες.

shiba inu chien
Credits: Pxhere

5. Χρειάζεται εκπαίδευση

Εάν θέλετε να υιοθετήσετε ένα Shiba, φροντίστε να έχετε αρκετά λαβή να το πάρει στα χέρια. Δεν σε πτοείται Σήκω πάνω αν το νιώσει. Πρέπει να έχεις στάση σταθερός και υπομονετικός. Για να του διδάξετε τα βασικά, μη διστάσετε ανταμοιβή μόλις εκτελέσει δεόντως μια παραγγελία. Λάβετε επίσης υπόψη σας αρπακτικό ένστικτοότι πρέπει να διδαχθεί Κανάλι.

Κι ας είναι κοινωνικόςη Shiba πρέπει να μάθει Σεβασμός τα άλλα μέλη του νοικοκυριού. Δεδομένου ότι το μικρότερη ηλικίασυνηθίστε τον ζόυμε μαζί με μερικούς παιδιά ή άλλα των ζώων.

Να είστε προσεκτικοί με μην συγχέετε τη σταθερότητα με τη βία ! Επικοινωνία α ειδικός σε εκπαίδευση σκύλων εάν δυσκολεύεστε να εκπαιδεύσετε το Shiba σας.

6. Χρειάζεται φροντίδα

Απο τακτικές επισκέψεις σε κτηνίατρο είναι απαραίτητα για την ευημερία αυτού του μικρού σκυλάκι. Είναι πιθανό να έχει προβλήματα οδοντιατρικόςτου πέψηκαθώς αλλεργίες. Αυτά τα ζητήματα πρέπει να αντιμετωπιστούν μάλλον νωρίς ώστε αυτοί προσέχω ή ξεθωριάζω.

Το Shiba έχει προσδόκιμο ζωής περίπου 15 άπχρόνια κατά τα οποία θα χαρεί να έχει αφέντη προσεκτικός.

7. Ένας σημαντικός προϋπολογισμός

Υιοθετήστε α Σίμπα Ινού κόστος μεταξύ 1000 και 1500 ευρώ. Σκεφτείτε το λοιπόν εις διπλούν πριν ξεκινήσεις.

shiba inu chien
Συντελεστές: Benkai/Pixabay

Πηγή

Θα σας αρέσει επίσης:

Προστασία του σκύλου σας από τη ζέστη: 5 συμβουλές που πρέπει να γνωρίζετε!

Τα 5 πιο πιστά και πιστά σκυλιά στον κόσμο

Λαμπραντόρ και Γκόλντεν Ριτρίβερ: ομοιότητες και διαφορές

Written by admin

είναι αυτό φυσιολογικό ή ενοχλητικό;

πώς μπορεί να βρει τον δρόμο της επιστροφής;