in

τα απαραίτητα που πρέπει να γνωρίζετε για αυτό το μικρό σκυλί με μεταξένια μαλλιά

Μια παιχνιδιάρικη αλλά πολύ απαλή μπάλα γούνας, η Bichon Maltese είναι ένας προνομιακός σύντροφος για κάθε κύριο. Ένα μικρόσωμο σκυλάκι γεμάτο χάρη και στοργή, είναι ιδιαίτερα κοινωνικό και ξέρει να προσαρμόζεται σε όλες τις καταστάσεις. Εδώ είναι τι πρέπει να ξέρετε για αυτόν τον μακρυμάλλη σκύλο.

1. Ένα πολύ διακεκριμένο σκυλάκι

Ο Μαλτέζος είναι ένα μικρόσωμο, εύρωστο και πολύ μεγαλοπρεπές σκυλί. Κατέχει ένα μικρό κεφάλι φαρδύ και του πολύ μακριά, λαμπερά, μεταξένια μαλλιά. Με το δικό του σκοτεινό βλέμμα και τραγανό σαν δικό του μακριά πεσμένα αυτιά, είναι δύσκολο να αντισταθείς στη γοητεία του! Το τρίχωμα του, κυματιστό και εύκαμπτο, είναι κυρίως λευκό ή κρεμ ή γκρι με μερικές φορές κάποιες κηλίδες. Τα μέτρα της Μάλτας μεταξύ 20 και 25 cm ψηλός και βαρύς από 3 έως 4 κιλά.

πάνα μαλτέζικης bichon
Credits: Pxhere

2. Ένα μοναδικό σκυλάκι

Η καταγωγή του Bichon Maltese είναι πολύ παλιός. Αυτό το καθαρόαιμο σκυλί θα ήταν το αποτέλεσμα αρκετές διαβάσεις. Η προέλευσή του θα ήταν σίγουρα ευρωπαϊκόςακριβέστερα ιταλικά ή τουλάχιστον Μεσογειακός. Ήδη από την αρχαιότητα, ο Αριστοτέλης όρισε τους «καλάμους melitenses» (Μαλτέσιοι σκύλοι). γοητευτικό μέρος κατά τη διάρκεια της αναγέννησηςπου βρέθηκε σε αρκετούς πίνακες (Ρούμπενς και Γκόγια) και στα σπίτια των μεγάλων κυριών της εποχής που τους άρεσε να τον περιποιούνται για το μεγαλειώδες παλτό του.

3. Ένας έξυπνος και κοινωνικός σκύλος

Το Bichon Maltese είναι ένα πολύ ζωηρό ζώο χωρίς να φοβάται. Αυτό το σκυλί ξέρει προσαρμοστεί σε όλες τις καταστάσεις. Είναι ένα σκυλάκι εξαιρετικά έξυπνος. Ξέρει πώς να εντοπίζει πραγματικούς κινδύνους και γαβγίζει πολύ λίγο κατά τη διάρκεια της ημέρας. Του πολύ ήρεμος χαρακτήραςείναι επίσης πάντα έτοιμο να παίξει και να διασκεδάσει. Πολύ στοργικό, il αγαπούν τα παιδιά και δεν κουράζεται ποτέ από την παρουσία τους. Πολύ κοινωνικόςτου αρέσει επίσης να είναι που περιβάλλεται από άλλα ζώα.

4. Μια πειθήνια αλλά παιχνιδιάρικη σύντροφος

Αυτό το σκυλάκι είναι ζώο υπάκουος και πολύ έξυπνος που καταλαβαίνει γρήγορα. Αν του μάθουμε από τη μικρότερη ηλικία, ο Bichon δεν θα έχει πρόβλημα να παραμείνει ήρεμος. Μια θετική εκπαίδευση θα τον διδάξει ορίζουν και σέβονται τις ώρες παιχνιδιών και αγκαλιών.

ήλιος μαλτέζος bichon
Credits: Pxhere

5. Ένας αληθινός σκύλος εσωτερικού χώρου

Το Bichon προσαρμόζεται σε παντός τύπου κατοικιών και διαμερισμάτων, τόσο στην πόλη όσο και στην ύπαιθρο. Δεν θα έχει κανένα πρόβλημα να ζεις σε εσωτερικούς χώρους, σε ένα διαμέρισμα. (Προσοχή, όμως, στις πολλές πτώσεις μαλλιών!). Μερικές φορές μπορεί να είναι πολύ ενεργητικός και χρειάζεται τακτική άσκηση, αλλά τίποτα περισσότερο. Αυτό το σκυλί, πολύ ωραίο, είναι α τέλειος σύντροφος για όλες τις ηλικίες, παιδιά και ηλικιωμένους. Το Bichon συνοπτικά δεν είναι πολύ δύσκολο: λίγο νερό, λίγο φαγητό και πολλή αγάπη! Αυτό είναι όλο !

6. Τι πρέπει να γνωρίζετε πριν υιοθετήσετε

Ο ιδιοκτήτης ενός Bichon Maltese πρέπει να φροντίσει ιδιαίτερα την υγιεινή και την περιποίηση του. Αυτές οι μακριές μεταξένιες τρίχες απαιτούν καθημερινό βούρτσισμα και προσεκτική συντήρηση. Αυτό είναι ένα εύρωστο σκυλί που πέφτει μόνο πολύ σπάνια άρρωστος. Ωστόσο, δεν του αρέσει όχι το κρύο και η υγρασίαοπότε πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί με αυτό τον χειμώνα. Τα μάτια και τα δόντια του θα πρέπει επίσης να παρακολουθούνται από καιρό σε καιρό για την πρόληψη λοιμώξεων.

Ο Μπίσον ζει μεταξύ 12 και 16 ετών. Το ετήσιο κόστος συντήρησης για αυτό το καταπληκτικό σκυλάκι θα ήταν μεταξύ 800 και 900 ευρώ. Η διατροφή του πρέπει να είναι πολύ πλούσιο σε φυτικές ίνες να προσαρμοστεί στην ανάπτυξή του και να διατηρήσει το γυαλιστερό του τρίχωμα.

ασπρόμαυρο μαλτέζικο μπισόν
Συντελεστές: Pxhere / NickiMM

Πηγή

Θα σας αρέσει επίσης:

Μελέτη για τη νοημοσύνη των σκύλων: οι ράτσες στην κορυφή της κατάταξης!

Ζώντας με σκύλο σε διαμέρισμα: 5 πιθανές ράτσες!

Top 10 ράτσες σκύλων που αγαπούν τα παιδιά

Written by admin

πώς μπορεί να βρει τον δρόμο της επιστροφής;

Πώς να αντιδράσετε όταν δύο σκυλιά τσακώνονται;