in

τα απαραίτητα που πρέπει να γνωρίζετε για αυτόν τον πιστό σκύλο

Ο Γερμανικός Ποιμενικός είναι ένας πολύ δυνατός βοσκός. Σήμερα που χρησιμοποιείται ως αστυνομικός σκύλος, για βοήθεια ή για να φρουρεί, αυτός ο σκύλος παραμένει σταθερός! Μια συναρπαστική ιστορία, ένα δυνατό και στοργικό σκυλάκι… αυτό είναι που κάνει τον Γερμανικό Ποιμενικό σύμβολο ανάμεσα στους σκύλους φίλους μας.

1. Ένας δυνατός Ποιμενικός με πολλές δυνατότητες!

Ήταν τον 19ο αιώνα που γεννήθηκε ο Γερμανικός Ποιμενικός για να χρησιμοποιείται για κάθε είδους εργασία. Ο καπετάνιος Max Fréderic Emile Von Stephanitz, Γερμανός κτηνοτρόφος και δημιουργός της ράτσας, ήθελε οι βοσκοί του να είναι σκυλιά χρησιμότητας, να υπηρετούν σε όλες τις καταστάσεις. Στιβαρό και έξυπνο, αυτά τα κυνοειδή θα μπορούσαν εξίσου να είναι χρήσιμα στα χωράφια, με τα κοπάδια ή ακόμα και κατά τη διάρκεια του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου. Κατά τη διάρκεια αυτού του τρομερού γεγονότος, οι Γερμανοί Ποιμενικοί υπηρέτησαν πολύ προσκόπων, αλλά και σκύλων διάσωσης.

2. Ένας πολύ χρήσιμος σκύλος για τον άνθρωπο

Ακόμα και σήμερα, ο Γερμανικός Ποιμενικός είναι μια ράτσα σκύλου που μπορεί να χαρακτηριστεί χρήσιμος. Αυτή η φυλή είναι ιδιαίτερα πολύ παρόν στο στρατό, σε αστυνομικές και τελωνειακές ταξιαρχίες σκύλων ή ως βοηθητικός, οδηγός ή σκύλος-οδηγός. Αυτή η ευρεία αναπαράσταση οφείλεται κυρίως στο γεγονός ότι αυτά τα σκυλάκια είναι στιβαρή, ανθεκτική και αποτελούν μέρος της τα πιο έξυπνα σκυλιά. Προσθέστε σε αυτό α ισχυρή εξάρτηση από τον αφέντη τουςκαι παίρνεις ένα σκύλο κοντά στο τέλειο.

γερμανικός ποιμενικός σκύλος
Πίστωση: shelma25/Pixabay

3. Ένας δραστήριος και αθλητικός σκύλος!

Δεν είναι για τίποτα που είναι αυτά τα σκυλιά πολύ καλοί κυνόδοντες στρατιώτες. Είναι πράγματι πολύ πιστοί στα αφεντικά τους, για τα οποία έχουν αληθινός θαυμασμός et απεριόριστη αγάπη. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Οι Γερμανοί Ποιμενικοί είναι επίσης σκύλοι πολύ ζωηρό et επιδεικτικός. Πρέπει να ασκούνται πολύ, κάθε μέρα, όλο το χρόνο. Η ζωή στο διαμέρισμα δεν τους ταιριάζει.. Χρειάζονται χώρο και ιδιοκτήτες που τους αρέσει επίσης να ασκούνται.

4. Αδιάλειπτη πίστη στον αφέντη του…

πολύ υπάκουος et έξυπνος, η εκπαίδευση των Ποιμενικών μπορεί να γίνει μόνο με ένα άτομο: τον ιδιοκτήτη τους. Πράγματι, αυτή η φυλή σκύλων έχει μια ιδιαιτερότητα: αναγνωρίζει μόνο έναν κύριο! Δεν είναι ασυνήθιστο να δεις έναν Γερμανικό Ποιμενικό να επιστρέφουν στο καταφύγιό του γιατί του είναι δύσκολο να ακούσει νέους δασκάλους. Για καλό λόγο, η πίστη του είναι απεριόριστη και μπορεί να ξεπεράσει μεγάλο αριθμό δοκιμασιών!

Αυτό το χαρακτηριστικό το κάνει επίσης καλό φύλακα. Ως αρχαία φυλή βοσκής, ο Γερμανικός Ποιμενικός έχει προστατευτικό πνεύμα, και δίνει μεγάλη σημασία στην οικογένειά του. Όταν δένεται με ένα παιδί, το υπερασπίζεται μέχρι τα βαθιά του γεράματα.

© Pexels / Pixabay

5. Χρειάζεστε καλή εκπαίδευση για να είστε ευτυχισμένοι

Οι Γερμανοί Ποιμενικοί, όπως όλα τα σκυλιά για αυτό το θέμα, πρέπει να περάσουν από μια καλή εκπαίδευση για να είναι ευτυχισμένοι. Οι δάσκαλοι λοιπόν θα πρέπει Πάρτε αυτόν τον χρόνο μάθησης πολύ σοβαρά. Η κοινωνικοποίηση πρέπει να γίνει πολύ νέος. Η δυσπιστία τους για το άγνωστο είναι πολύ μεγάλη, είναι απαραίτητη το συντομότερο δυνατό και να τα φέρετε τακτικά σε επαφή με άλλα σκυλιά, άλλα ζώα και ιδιαίτερα αγνώστους.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι οι Γερμανικοί Ποιμενικοί τείνουν να υποφέρουν άγχος αποχωρισμού. Με άλλα λόγια, η μοναξιά τους τρομάζει, και, όταν βλέπουν τα αφεντικά τους να φεύγει, νομίζουν ότι δεν θα επιστρέψει ποτέ. Εάν είναι δυνατόν, ο ιδιοκτήτης ενός σκύλου αυτής της ράτσας θα πρέπει να μετακινείται μαζί του όσο το δυνατόν περισσότερο.

6. Μεγάλη ευαισθησία σε συμπαγές σώμα

Οι βοσκοί είναι σκυλιά που μπορούν εύκολα να περάσουν όλες τις εποχές σε εξωτερικούς χώρους. Συνηθισμένοι και εκτρεφόμενοι να είναι επαρχιακοί σκύλοι, τόσο περισσότερο χώρο έχουν, τόσο πιο ευτυχισμένοι είναι, αλλά με την προϋπόθεση ότι τα αφεντικά τους δεν είναι μακριά. Ως ιδιοκτήτης ενός Γερμανικού Ποιμενικού, πρέπει να είστε πολύ διαθέσιμοι και πάνω από όλα προσφέρετε στον σκύλο σας πολλές δραστηριότητες ώστε να ξοδέψει τον εαυτό του. Διαφορετικά, όλα τα αντικείμενα του νοικοκυριού θα καταλήξουν κάτω από τους κυνόδοντές του…

γερμανικός ποιμενικός vivros62/Pixabay
© vivros62 / Pixabay

7. Ένα συνολικό υψηλό κόστος…

Ένας Γερμανικός Ποιμενικός με γενεαλογικό κόστος μεταξύ 600 και 1200 ευρώ. Αλλά η συντήρησή του όλο το χρόνο είναι λίγο πιο δαπανηρή, καθώς μπορεί να φτάσει σε περισσότερα από 1500 ευρώ το χρόνο.

Πηγή

Θα σας αρέσει επίσης:

Pyrenean Shepherd: τα απαραίτητα που πρέπει να γνωρίζετε για αυτόν τον γλυκό και ευαίσθητο σκύλο!

Η αληθινή ιστορία του σκύλου Rintintin!

Το TOP 5 των καλύτερων φυλών σκύλων υπηρεσίας!

Written by admin

Πώς να αντιδράσετε όταν δύο σκυλιά τσακώνονται;

Ο σκύλος μου γαβγίζει όλη την ώρα: αιτίες και λύσεις