in

τα απαραίτητα που πρέπει να γνωρίζετε για αυτό το κομψό σκυλί

Το Border Collie είναι ένα όμορφο σκυλί γεμάτο ενέργεια. Η αδιάκοπη πίστη του και η δική του μεγάλη ευφυΐα θα το κάνει ιδανικό σύντροφο ζωής. Εδώ είναι όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για αυτό το βρετανικό τσοπανόσκυλο…

1. Ένα πολύ κομψό μεγαλόσωμο σκυλί

Το Border Collie δεν είναι μικρό σκυλί: το βάρος του ποικίλλει μεταξύ 18 κιλών και 28 κιλών μια φορά ενήλικας. Τέλος πάντων, είναι σκύλος ευκίνητο και πολύ κομψό με αθλητικό σώμα και ένα συμπαγές κεφάλι. Είναι όμορφο μάτια σε σχήμα αμυγδάλου είναι πολύ συχνά χρωματισμένα κεχριμπάριαν και μερικοί σκύλοι κληρονομούν ένα ή δύο μπλε μάτια. Τα μαλλιά του, μάλλον κοντά ή ημίμακρα, είναι blanc και διάστικτη με πιτσιλιές χρώματος μαύρο ή καφέ.

κόλεϊ συνόρων
Συντελεστές: Pixabay / 4924546

2. Συνοριακή Φρουρά της Βρετανίας

Το Border Collie είναι ένα τσοπανόσκυλο που προέρχονται από Βρετανία και γνωστό από τον 17ο αιώνα. Στη συνέχεια χρησιμοποιήθηκε για φυλάξτε τα σύνορα μεταξύ Αγγλίας και Σκωτίας. Το όνομά του είναι ένδειξη της προέλευσής του αφού στα αγγλικά «border» σημαίνει «σύνορα» ενώ ο όρος «κόλεϊ» χρησιμοποιήθηκε για να χαρακτηρίσει γενικά όλα τα τσοπανόσκυλα. Λόγω της προέλευσής του, το Border Collie διατηρεί μεγάλες σωματικές και ηθικές ικανότητες και η ψυχή ενός σκύλου εργασίας και κυνηγιού.

3. Ένας πιστός και ενεργητικός σύντροφος

Το Border Collie είναι ένας σκύλος εξαιρετικά πιστός που θα ξέρει πώς να προστατεύει την οικογένειά του και την επικράτειά του. είναι επίσης πολύ εύστροφος και ιδιαίτερα jock που του επιτρέπει συχνά να λάμψει στον ανταγωνισμό. Το Border Collie είναι ένα σκυλί με τάσεις υπερκινητικοί χρειάζεται πάντα κίνηση και άσκηση. Αυτός λατρεύουν να παίζουν και συνήθως δείχνει πολύ κοινωνικόςειδικά με παιδιά και άλλα σκυλιά. Είναι ένας σκύλος πολύ χαδιάρα που θα χρειαστεί να νιώσει την αγάπη του κυρίου του.

4. Ένας πειθήνιος και έξυπνος σκύλος

Chien πολύ υπάκουος και ιδιαίτερα ευφυήςτο Border Collie δεν θα έχει κανένα πρόβλημα να σεβαστεί τις εντολές που του ζητούνται. Ζωντανό και πολύ θεληματικόωστόσο, έχει πρέπει να αφήνετε συνεχώς ατμό να είσαι απόλυτα προσεκτικός. Εάν η ενέργειά του διοχετεύεται άσχημα, τότε μπορεί να γίνει επιθετικόςεξ ου και η ανάγκη να το εκπαιδεύσετε αρκετά νωρίς.

ταύροι κόλεϊ μπόρντερ
Συντελεστές: Pixabay/825545

5. Ανάγκη για μεγάλους χώρους για άσκηση

Το Border Collie είναι ένας σκύλος που χρειάζεται μεγάλους χώρους και σε τεράστιο βαθμό φυσικές ασκήσεις. Ως εκ τούτου, δεν είναι κατάλληλο για διαμονή σε διαμέρισμα και θα χρειαστεί μάλλον α μεγάλο κήπο να τρέχει και να βγάζει ατμό εκτός από το δικό σου αρκετές βόλτες την ημέρα et τακτικές αθλητικές δραστηριότητες. Το ένστικτό του να βοσκός παραμένει πολύ σημαντική. Εκτός από αυτές τις ιδιαίτερες συνθήκες, το Border Collie είναι ένας σκύλος που ξέρει να προσαρμόζεται πολύ εύκολα σε νέες καταστάσεις. Το παιχνίδι είναι ιδιαίτερα σημαντικό για αυτόν.

6. Τι πρέπει να γνωρίζετε πριν υιοθετήσετε

Είναι ένας σκύλος εξαιρετικά στιβαρό με προσδόκιμο ζωής μεταξύ 10 και 14 ετών. Ωστόσο, θα είναι απαραίτητο να παρακολουθείται η πιθανή εμφάνιση του ορισμένα κληρονομικά ελαττώματα όπως η ατροφία του αμφιβληστροειδούς, η δυσπλασία του ισχίου ή η ευαισθησία στα φάρμακα. Το άγχος και η νευρικότητα μπορεί επίσης να οδηγήσουν σε επιληπτικές κρίσεις.

Η υγιεινή συντήρηση ενός Corder Collie γίνεται αρκετά εύκολα με α τακτικό βούρτσισμα. Η διατροφή του πρέπει να είναι ισορροπημένη προκειμένου να καλύψει τις ημερήσιες ενεργειακές του ανάγκες και να αποφύγει τις πεπτικές διαταραχές στις οποίες μερικές φορές υπόκειται. Το ετήσιο κόστος συντήρησής του θα ήταν μεταξύ 1200€ και 1300€.

Συντελεστές: Pixabay / Eskimokettu

Πηγή

Θα σας αρέσει επίσης:

Top 10 ράτσες σκύλων που αγαπούν τα παιδιά

Μελέτη για τη νοημοσύνη των σκύλων: οι ράτσες στην κορυφή της κατάταξης!

Cavalier King Charles: τα απαραίτητα που πρέπει να γνωρίζετε για αυτόν τον βρετανικό σκύλο!

Written by admin

Κατανοήστε καλύτερα το αρπακτικό ένστικτο του σκύλου (αρπακτικό)

τα απαραίτητα που πρέπει να γνωρίζετε για αυτό το χαρούμενο σκυλάκι