in

τα απαραίτητα που πρέπει να γνωρίζετε για αυτό το σκυλί κατευθείαν από την Ιταλία

Το Cane Corso είναι ένας φύλακας στην καρδιά. Ωστόσο, είναι επίσης ένα ευγενικό, στοργικό και πιστό ζώο. Αποπνέει μια ορισμένη ιταλική κομψότητα που προέρχεται από τους προγόνους του. Εδώ είναι το απαραίτητο να γνωρίζετε για αυτό το μεσογειακό σκυλάκι.

Αυτή η φυλή ανήκει στην ομάδα 2 «Σκύλοι τύπου Pinscher and Schnauzer – Molossoids and Swiss Mountain and Cattle Dogs», στον αριθμό 343 (FCI).

1. Η μικρή ιστορία

Το Cane Corso κατάγεται από την Ιταλία. Κατάγεται από τους αρχαίους ρωμαϊκούς μολοσσούς. Προηγουμένως, η φυλή ήταν ευρέως διαδεδομένη σε όλη τη χώρα. Αλλά σήμερα, βρίσκεται κυρίως στη Νότια Ιταλία, προς την περιοχή της Απουλίας και τα περίχωρά της. Το «Cane Corso» προέρχεται από το λατινικό «cohors» που σημαίνει « προστατευτικός » και « αγροφύλακας », ρόλους που έχει υποστηρίξει εδώ και καιρό. Ήταν επίσης πολύ χρήσιμο για το κυνήγι μεγάλων θηραμάτων.

Προς τα τέλη του 20ου αιώνα, η φυλή έγινε όλο και πιο σπάνια. Έχει μάλιστα κοντά στην εξαφάνιση. Όμως μια ομάδα ενθουσιωδών αποφάσισαν να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους και να σώσουν το Cane Corso. Χάρη στις αδιάκοπες προσπάθειές τους, η ράτσα ανέκαμψε γρήγορα! Το 1997, η Διεθνής Κυνολογική Ομοσπονδία την αναγνώρισε σε προσωρινή βάση. Ωστόσο, χρειάστηκαν άλλα 10 χρόνια για να γίνει τελικά αποδεκτή σε οριστική βάση.

2. Ένας φύλακας στην καρδιά

Το Cane Corso χρησιμοποιείται από καιρό ως σκύλος φύλακας. Υπερασπίστηκε τα μέλη της οικογένειάς του, τα σπίτια τους και τα ζώα τους. Η σωματική του διάπλαση είναι σχετικά επιβλητικός. Είναι ένα μεσαίο έως μεγάλο ζώο: τα αρσενικά είναι 64-68 cm για 45-50 κιλά και τα θηλυκά 60-64 cm για 40-45 κιλά.

ο σώμα του Cane Corso έχει ορθογώνια εμφάνιση (μακρύτερη από ψηλή). Το στήθος είναι πολύ ανεπτυγμένο και κατεβαίνει χαμηλά μέχρι τους αγκώνες. Ο λαιμός, εν τω μεταξύ, είναι μακρύς και δυνατός. Επεκτείνεται με μια πλάτη μυς και ένα πολύ φαρδύ κρουπ. Τα άκρα είναι εύκαμπτα και παχιά. Οι άκρες τους καταλήγουν σε πολύ συμπαγή πόδια γάτας.

Επιπλέον, το ρύγχος είναι σύντομο, σίγουρα, αλλά είναι πολύ ισχυρός. Οι μύες των μάγουλων είναι καθαρά ορατοί. Τα ελαφρώς κρεμαστά χείλη καλύπτουν ένα φαρδύ και παχύ σαγόνι.

Κορσικανός σκύλος
Συντελεστές: Lucie-Malouin/Pixabay

3. Μια πινελιά ιταλικής κομψότητας

Αυτός ο σκύλος αποπνέει έναν υπαινιγμό του αξιοπρέπεια και του τάξη Ιταλικό στυλ. Περιπλανιέται με μεγάλους βηματισμούς, σε ένα μακρόσυρτο τράβηγμα που του δίνει έναν πολύ μοναδικό ρυθμό. Διακρίνεται για το σίγουρο βάδισμά του, την ευελιξία του και τη μεγάλη του ευκινησία.

Το κρανίο του είναι ελαφρώς θολωτό προς τα εμπρός. Το μέτωπο έχει ένα μικρό μεσαίο αυλάκι που κατεβαίνει αρμονικά από τη μέση του κρανίου ως τη στάση. Το τελευταίο συνεχίζει με ένα βαθύ και ευθύγραμμο ρύγχος το οποίο ακολουθεί έναν άξονα που συγκλίνει ελαφρώς με αυτόν του κρανίου. Τα μάτια του είναι σκοτεινά και σχεδόν ωοειδής. Τα καλά αναλογικά βλέφαρα τα καλύπτουν. Το βλέμμα φαίνεται έξυπνος et προσεκτικός. Όσο για τη μύτη, είναι πολύ μαύρη και τέλεια χρωματισμένη.

Τα μαλλιά είναι δικαστήριο et ΛΑΜΠΡΌΣ. Ολοκληρώνεται με ένα πολύ λεπτό υπόστρωμα. Το τρίχωμα μπορεί να πάρει διαφορετικά χρώματα: μαύρο, μολυβένιο-γκρι, σχιστόλιθο-γκρι, ανοιχτό γκρι, ανοιχτό ελαφάκι, σκούρο ελαφάκι, ελαφάκι-κόκκινο ελαφάκι ή ροζ. Μερικοί σκύλοι έχουν μια μάσκα μαύρο ή γκρι στο ρύγχος. Μπορεί επίσης να υπάρχει ένα μικρό λευκή κηλίδα προς το ρύγχος, το στήθος ή τα πόδια.

Κορσικανός σκύλος
Συντελεστές: Sztrapacska74/Pixabay

4. Μια καλή εκπαίδευση είναι απαραίτητη

Είναι ωστόσο α μαντρόσκυλο, είναι λοιπόν πολύ σημαντικό να το εκπαιδεύσουμε σωστά και να το κοινωνικοποιήσουμε από μικρή ηλικία. Οι δάσκαλοι πρέπει να μπορούν να το κυριαρχήσουν κάτω από όλες τις συνθήκες. Είναι ένα επίμονο ζώο, οπότε δεν θα χρειαστεί να το αφήσετε να φύγει.

Ωστόσο, σε καλές συνθήκες, το Cane Corso μπορεί να γίνει ένας καλός οικογενειακός σκύλος. Συχνά έχει έναν ισορροπημένο χαρακτήρα: ούτε επιθετικό ούτε φοβισμένο. Γλυκός, πιστός και στοργικός, θα ευχαριστήσει όλο το σπίτι.

5. Χαμηλή συντήρηση και προσιτή τιμή

Το Cane Corso είναι ένα ζώο αγροτικός. Δεν απαιτεί πολλή συντήρηση. Λίγο μπάνιο και βούρτσισμα από καιρό σε καιρό θα είναι αρκετά για να διατηρήσει τα μαλλιά του. Προσθέτουμε σε αυτή τη βασική φροντίδα, όπως το βούρτσισμα των δοντιών δύο φορές την εβδομάδα, τη συντήρηση των νυχιών και των αυτιών, καθώς και την τακτική απολέπιση.

Όσο για την τιμή αγοράς, σε γενικές γραμμές διαφέρει 800 έως 1500 ευρώανάλογα με την εκτροφή, το γενεαλογικό και τα χαρακτηριστικά της επιλεγμένης τριχομπαλιάς.

chiot cane corso
Συντελεστές: Winsker/Pixabay

6. Ένας σκύλος που χρειάζεται χώρο και άσκηση

Αυτό το κυνηγόσκυλο απαιτεί α ευρύχωρο σαλόνι. Χρειάζεται ένα σπίτι ή ένα μεγάλο διαμέρισμα. Απο περιπάτους τακτικά είναι επίσης απαραίτητα για να μπορεί να ξοδέψει τον εαυτό του.

Το Cane Corso α πολλή ενέργεια να εξοικονομήσετε ! Παίκτης από τη φύση του, θα έχει μια μέρα στο γήπεδο με τους κυνικούς ομολόγους του! Επιπλέον, θα λατρέψει να σας συνοδεύει κατά τη διάρκεια του τζόκινγκ σας. Η εξάσκηση σε διάφορα αθλήματα σκύλων μαζί του είναι επίσης μια ενδιαφέρουσα επιλογή.

7. Αρκετά δυνατή υγεία

Το προσδόκιμο ζωής του Cane Corso είναι 10-12 αρ κατά μέσο όρο. Γενικά είναι καλά στην υγεία του.

Ωστόσο, όπως πολλά μεγάλα σκυλιά, είναι επιρρεπής σε δυσπλασία ισχίου και στο σύνδρομο το διαστολή-στρέψη στομάχου.

Αυτή η φυλή έχει επίσης προδιάθεση γιαεπιληψία ουσιώδη (χωρίς να έχει βρεθεί αιτία) και σε διάφορα προβλήματα προσοφθάλμιους φακούς (εκτρόπιο, εντρόπιο, éversion της μεμβράνης nictiting, macroblepharon…).

chiot cane corso
Συντελεστές: Berruno/Pixabay

Θα σας αρέσει επίσης:

The Great Dane ή Great Dane: τα απαραίτητα που πρέπει να γνωρίζετε για αυτόν τον γίγαντα!

Γερμανικός Ποιμενικός: τα απαραίτητα που πρέπει να γνωρίζετε για αυτόν τον πιστό σκύλο!

Boxer: τα απαραίτητα που πρέπει να γνωρίζετε για αυτόν τον ενεργητικό σκύλο!

Written by admin

Τα σκυλιά δεν συμπαθούν τους ανθρώπους που είναι κακοί με τους ιδιοκτήτες τους

Ο σκύλος μου δαγκώνει το λουρί ενώ περπατάει: οι αιτίες και οι λύσεις