in

τα απαραίτητα που πρέπει να γνωρίζετε για αυτό το χαρούμενο σκυλάκι

Αν σας αρέσουν τα μικρά σκυλιά, μπορεί να παρασυρθείτε από το χαρισματικό γαλλικό μπουλντόγκ. Πίσω από την κάπως άγρια ​​εμφάνισή του κρύβεται μια χαρούμενη μικρή μπάλα γούνας, πιστή και γεμάτη γλυκύτητα. Μάθετε περισσότερα για αυτό το πολύ αγαπημένο σκυλάκι…

1. Ένα μικρό αλλά στιβαρό σκυλάκι!

Το γαλλικό μπουλντόγκ είναι ένα μικρό, αλλά πολύ εύρωστο σκυλί. Μετρά μεταξύ 29 και 35 εκ και ζυγίζει από 7 έως 14 κιλά. Παρά τη μειωμένη εμφάνισή του, του οι μύες είναι δυνατοί και είναι πολύ στιβαρός σκύλος.

Τα μαλλιά του είναι κοντό και φωτεινό και τα αυτιά του είναι όρθιος στο κεφάλι του. Είναι πολύ εύκολο να παρασυρθείς από αυτό μικρό τετράγωνο πρόσωπο και λίγο ζαρωμένο, με αποτέλεσμα να φαίνεται πολύ αστείο και χαριτωμένο. Τα μεγάλα μάτια του και τα δικά του όμορφα χρώματα ελαφάκι, μαύρο ή café au lait ενισχύουν μόνο την εμφάνισή του.

κεφάλι γαλλικού μπουλντόγκ
Συντελεστές: Pixabay / Elioenai

2. Η αγαπημένη της αστικής τάξης

Το γαλλικό μπουλντόγκ είναι πιθανότατα μακρινός ξάδερφος του αγγλικού μπουλντόγκ. Ακριβώς όπως το τελευταίο, η προέλευσή του θα επέστρεφε επομένως Ρωμαϊκή αυτοκρατορία. Ωστόσο, ήταν τον 19ο αιώνα που η δημοτικότητα του γαλλικού μπουλντόγκ εξερράγη και πολύ γρήγορα έγινε μούσα του Παρισινή κοινωνική ζωή. Ένα αληθινό αγαπημένο της αστικής τάξης, είναι ιδιαίτερα ελκυστικό εύπορες γυναίκες της υψηλής κοινωνίας.

3. Ένας σύντροφος που προσαρμόζεται στους δασκάλους όλων των ηλικιών…

Το γαλλικό μπουλντόγκ είναι πολύ γνωστό για η στοργή του, η γλύκα του και ο χαρακτήρας του παιχνιδιάρικο και πολύ ευδιάθετο. Αυτά τα χαρακτηριστικά το καθιστούν τέλειο σύντροφο, τόσο για παιδιά μόνο για τους ηλικιωμένους. Ιδιαίτερα κοινωνικόςπαραμένει ωστόσο πολύ εθισμένος και προσκολλημένος στον αφέντη του. Μπορεί μερικές φορές να ζηλεύει λίγο.

4. … και στην πόλη και στην επαρχία!

Το γαλλικό μπουλντόγκ προσαρμόζεται τόσο στην ύπαιθρο όσο και στην πόλη. Πράγματι δεν θα δυσκολευτεί να υιοθετήσει α ζωή της πόλης, το αντίθετο μάλιστα! Η ζωή στο διαμέρισμα του ταιριάζει απόλυτα και – με την προϋπόθεση ότι του αφιερώνετε λίγο χρόνο καθημερινά – δεν θα έχει πρόβλημα μένω μόνος στο σπίτι.

Αυτός ο σκύλος απολαμβάνει πολύ τις βόλτες. Ωστόσο, δεν μπορεί να κάνει πολύ εντατικές σωματικές ασκήσεις εξαιτίας του αναπνευστικές δυσκολίες που σχετίζονται με το δικό του πολύ μουσούδα ισοπεδωμένος. Όχι πολύ ανθεκτικό, α καθημερινή βόλτα και ένα επαρκή χρόνο παιχνιδιού θα του είναι αρκετό.

γαλλικό μπουλντόγκ
Συντελεστές: Unsplash

5. Μια ήπια εκπαίδευση

Για να εκπαιδεύσετε το σκυλί σας, θα πρέπει να το κάνετε με πολλά υπομονή et της γλυκύτητας. Πράγματι, για μια αποτελεσματική εκπαίδευση, είναι σημαντικό να μην βιάζεστε ή να είστε πολύ αυστηροί, αλλά αντίθετα να σκεφτείτε επιβραβεύστε τις προσπάθειές του. Θα χρειαστεί να είστε πολύ προσεκτικοί για να του διδάξετε την καθαριότητα και την υπακοή Από την πιο μικρή ηλικία.

6. Τι πρέπει να γνωρίζετε πριν υιοθετήσετε

Το προσδόκιμο ζωής του γαλλικού μπουλντόγκ είναι μεταξύ 9 και 15 ετών. Αυτό είναι ένα όμορφο σκυλί στερεός που δεν παρουσιάζει ιδιαίτερα προβλήματα υγείας. Ωστόσο, θα πρέπει να συνεχίσει να παρακολουθείται τακτικά και προσέξτε πολύ την αναπνοή σας συχνά πολύ σύντομη.

Η ετήσια συντήρηση ενός γαλλικού μπουλντόγκ είναι μεταξύ 950€ και 1050€. Και εβδομαδιαίο βούρτσισμα αρκετά γι ‘αυτόν γιατί τα κλειστά μαλλιά του δεν χρειάζονται πολλή συντήρηση.

χρώματα σκύλου
Συντελεστές: Pixabay / ivanovgood

Πηγή

Θα σας αρέσει επίσης:

Pug: τα απαραίτητα που πρέπει να ξέρετε για αυτόν τον αγαπημένο σκύλο!

Πώς μπορώ να βοηθήσω τον σκύλο μου να αντιμετωπίσει τη μοναξιά;

Ζώντας με σκύλο σε διαμέρισμα: 5 πιθανές ράτσες!

Written by admin

τα απαραίτητα που πρέπει να γνωρίζετε για αυτό το κομψό σκυλί

τα απαραίτητα που πρέπει να γνωρίζετε για αυτό το γλυκό και ευαίσθητο σκυλί