in

τα απαραίτητα που πρέπει να γνωρίζετε για αυτό το γλυκό και ευαίσθητο σκυλί

Αυτό το όμορφο μεσαίου μεγέθους σκυλάκι έχει ένα λεπτό ταμπεραμέντο, γι’ αυτό μερικές φορές μπορεί να φοβάται. Ωστόσο, μόλις σε γνωρίσει, μετατρέπεται σε μια πραγματική μπάλα ζωηρής και χαρούμενης ενέργειας! Παιχνιδιάρικος και στοργικός, ο Πυρηναίος Ποιμενικός ξέρει πώς να κάνει τη ζωή της οικογένειάς του πραγματική απόλαυση.

1. Σκύλος με μυστηριώδη καταγωγή

Ο Πυρηναίος Ποιμενικός είναι μαζί με τους ανθρώπους για αμέτρητα χρόνια τώρα. Έτσι, έχουμε πολύ λίγες πληροφορίες για την ακριβή προέλευσή του. Η κύρια θέση του είναι τα Πυρηναία εδάφη και η λειτουργία του ως τσοπανόσκυλο όντας κυρίαρχο, του δόθηκε το όνομα Berger des Pyrénées. Σταδιακά έχει εξαπλωθεί σε όλο τον κόσμο, γιατί έχει πολλές ιδιότητες. Για το ανέκδοτο, οι αποστολές ευρωπαϊκών προβάτων τον 19ο αιώνα που εξήχθησαν στην Αμερική περιείχαν μαζί τους Ποιμενικούς των Πυρηναίων. Ομοίως, πολλοί από αυτούς συνόδευαν τους στρατιώτες του Α’ Παγκόσμιος Πόλεμος.

2. Ένα ακαταμάχητο πρόσωπο

Υπάρχει δύο τύπους των Pyrenean Shepherds, τόσο χαριτωμένοι ο ένας με τον άλλον. Αυτός που λέμε “μακρυμάλλης” έχει μήκος μεταξύ 40 και 48 εκατοστών στο ακρώμιο. Το άλλο, “επίπεδο πρόσωπο”, είναι πιο ψηλό, καθώς μπορεί να φτάσει τα 54 εκατοστά στο ακρώμιο. Και οι δύο τύποι δεν υπερβαίνουν τα 8 έως 10 κιλά κατά μέσο όρο.

Πυρηναίος ποιμένας ξυρισμένο πρόσωπο
Κοντοπρόσωπος Πυρηναίος Ποιμενικός. Συντελεστές: Svenska Mässan/Flickr

Τα μαλλιά του όλα μαλακός κάντε το αληθινό φυσικό μέγεθος βελούδινο. Τα χρώματα του τριχώματος του είναι ποικίλα: ελαφάκι, γκρι, μαύρο ή λευκό… είναι πολλά δυνατότητες. Τα μαλλιά του μπορεί να είναι ακόμα και βαρύγδουπα! Η μικρή, κοντή ουρά του στριμμένη στο άκρο του δίνει μια πολύ ιδιαίτερη γοητεία.

3. Αυξημένη ευαισθησία

Ο Pyrenean Shepherd είναι περισσότερο γνωστός για τον ρόλο του ως βοσκός. Αυτό το ένστικτο το κάνει τότε αρκετά λογικός και έτσι δύσπιστος προς τους αλλοδαπούς. Εάν επιθυμείτε να υιοθετήσετε σκύλο αυτής της ράτσας, συνιστάται να το κάνετε κοινωνικοποιήστε τον από μικρή ηλικία, είτε με τα συγγενή του, άλλα ζώα και ανθρώπους όλων των ηλικιών. Ένας σκύλος με τέτοιο χαρακτήρα μπορεί να είναι επιθετικός ή αντίθετα πολύ ντροπαλός εάν η κοινωνικοποίησή του δεν είναι τακτική και πραγματοποιηθεί αρκετά νωρίς.

4. Ένας πολύ δραστήριος επαρχιακός σκύλος

Πολύ παιχνιδιάρικο, ο Pyrenean Shepherd θα φέρει πολύ καλό χιούμορ στο σπίτι σας. Χρειάζεται ασκηθείτε πολύ για να ανθίσει. Αυτός είναι ο λόγος που η ζωή στην πόλη δεν είναι αυτό που του ταιριάζει περισσότερο. Αυτό το μικρό σκυλάκι ονειρεύεται ένα μεγάλο σπίτι με ένα jardin, σε περιβάλλον ευνοϊκό για μεγάλους περιπάτους. Αν σας αρέσει να κάνετε αθλείστε ο Ποιμένας των Πυρηναίων θα χαρεί να σας συνοδεύσει ! Ομοίως, η ενεργή οικογενειακή ζωή δεν τον τρομάζει: η διασκέδαση με παιδιά είναι η χαριτωμένη αμαρτία του.

Πυρηναίος ποιμενικός σκύλος ράτσας
Μακρυμάλλης Πυρηναίος Ποιμενικός. Συντελεστές: KeJa~commonswiki/Wikimedia Commons

5. Υψηλή νοημοσύνη

Το μεγάλο ευαισθησία Το du Berger des Pyrénées απέχει πολύ από το να είναι λάθος. Ιδιαίτερα ακούγονταςη εκπαίδευσή του γίνεται πραγματική απόλαυση αν χρησιμοποιήσουμε τη σωστή μέθοδο. Καλοσύνη, υπομονή και συνέπεια είναι οι λέξεις-κλειδιά που πρέπει να έχετε κατά νου όταν θέλετε να διδάξετε πράγματα σε έναν Πυρηναίο Ποιμενικό. Η ψυχική διέγερση είναι απαραίτητη για την ανάπτυξή του. Μόλις αποκτήσει εμπιστοσύνη, αφιερώνει ένα αφοσίωση χωρίς να φταίνε τα μέλη της οικογένειάς του. Έτσι, αυτός ο σκύλος είναι τέλειος για να είσαι σε επιφυλακή et προστατέψτε το σπίτι σας. Τόσο εξαιρετικός σκύλος συντροφιάς όσο και σκύλος επιτήρησης, ο Pyrenean Shepherd τα έχει πραγματικά όλα!

6. Στερεό σαν βράχος

Αυτή η ράτσα σκύλου είναι ιδιαίτερα στιβαρό. Έχει προδιάθεση για ορισμένες παθήσεις, όπως δυσπλασία ισχίου, προβλήματα στα μάτια και επιληψία. Ωστόσο, η εμφάνιση και η ανάπτυξή τους παραμένει αρκετά σπάνια. Το προσδόκιμο ζωής ενός Pyrenean Shepherd εκτείνεται από 10 με 15 χρόνια! Όσον αφορά το παλτό του, συντήρηση είναι πολύ απλό, αφού χρειάζεται μόνο ένα βούρτσισμα την εβδομάδα. Τέλος, μην ξεχάσετε να παρέχετε μια ισορροπημένη διατροφή σε αυτό το μικρό σκυλάκι τόσο άπληστοι.

βοσκός των Πυρηναίων
Συντελεστές: jennynor/iStock

7. Χαμηλή τιμή σε σύγκριση με άλλες ράτσες

μετρώ μεταξύ 300 και 800 ευρώ για την απόκτηση Ποιμενικού των Πυρηναίων!

Πηγή

Θα σας αρέσει επίσης:

Dachshund: τα απαραίτητα που πρέπει να γνωρίζετε για αυτή τη ράτσα σκύλου!

Boxer: τα απαραίτητα που πρέπει να γνωρίζετε για αυτόν τον ενεργητικό σκύλο!

Pug: τα απαραίτητα που πρέπει να ξέρετε για αυτόν τον αγαπημένο σκύλο!

Written by admin

τα απαραίτητα που πρέπει να γνωρίζετε για αυτό το χαρούμενο σκυλάκι

τα απαραίτητα που πρέπει να γνωρίζετε για αυτό το σκυλί του βουνού