in

τα απαραίτητα που πρέπει να γνωρίζετε για αυτόν τον φύλακα με τρυφερή καρδιά

Το Beauceron, ή Berger de Beauce, είναι ένας φύλακας με μεγάλη καρδιά. Ζωηρός, ενεργητικός, επιβλητικός και πιστός, θα προστατεύσει την οικογένειά του όσο κανένας άλλος! Εδώ είναι όλα όσα πρέπει να ξέρετε για αυτό το όμορφο ζώο!

Αυτή η φυλή ταξινομείται στην ομάδα 1 “τσοπανόσκυλοι και βοοειδή”, στον αριθμό 44 (Διεθνής Κυνολογική Ομοσπονδία).

1. Η μικρή ιστορία

Είναι ένας σκύλος γαλλική γλώσσα εγγενής στις πεδιάδες της λεκάνης του Παρισιού. Ο όρος « beauceron» εμφανίστηκε το 1809 στο Ολοκληρωμένο μάθημα Γεωργίας του πατέρα Rozier. Τα ορίζει όλα κοντότριχα τσοπανόσκυλα. Όσοι έχουν μακριά μαλλιά ονομάζονται «Brie dogs».« . Αυτές οι δύο ομάδες έγιναν ράτσες από μόνες τους κατά το δεύτερο μισό του 19ου αιώνα: η ονομασία τους έγινε τότε επίσημη και τα χαρακτηριστικά τους καθορίστηκαν με σαφήνεια.

Η πρώτη επίσημη εμφάνιση του Beauceron έγινε στην έκθεση σκύλων του 1863 στο Παρίσι, κατά την οποία εκτέθηκαν 13 δείγματα. Λίγα χρόνια αργότερα, το 1896, η Λέσχη French Shepherd Dog Club δημιουργήθηκε και ακολούθησε το Le Club des Amis du Beauceron το 1911. Σήμερα, αυτή η ράτσα είναι αρκετά διαδεδομένη στη Γαλλία, ωστόσο παραμένει πολύ πιο σπάνια στο εξωτερικό.

2. Επιβλητική σωματική διάπλαση

Το Beauceron είναι πολύ σκυλί μεγαλειώδης. Κατά μέσο όρο, τα αρσενικά είναι 65 έως 70 cm στο ακρώμιο και τα θηλυκά 63 έως 68 cm. Αυτός ο βοσκός ζυγίζει μεταξύ 27 και 37 κιλά. Αυτήν κεφάλι είναι επίμηκες, με μέτωπο και ρύγχος παρόμοιου μήκους και ελαφρύ σταμάτημα. Έχει σκούρα μάτια και μυτερά αυτιά που μπορεί να είναι ημιόρθια ή πεσμένα.

Το στήθος του είναι φαρδύ και το σώμα του καλά μυώδης. Όπως και ο ξάδερφός του Briard, το Beauceron έχει πολύ χαρακτηριστικά πίσω πόδια με α διπλό ερυσιβώτιο. Η ουρά του είναι ολόκληρη, φέρεται χαμηλά και καταλήγει σε γάντζο σχήματος «J».

Υιός παλτό είναι σκληρό, κοντό (2-3 cm) και ολοκληρώνεται με χνουδωτό υπόστρωμα. Υπάρχουν διαφορετικά χρώματα φορεμάτων. Υπάρχουν δύο κύριες ποικιλίες:αρλεκίνος και το κάλτσες-κόκκινες. Το πρώτο έχει μαύρο, ταμπά και γκρι παλτό. Όσο για το δεύτερο, είναι δίχρωμο μαύρο και ταμπά. Το κόκκινο εντοπίζεται κυρίως στα μάγουλα, στα μάτια, στο λαιμό, στο στήθος, κάτω από την ουρά και στα πόδια.

σκύλος beauceron
Credits: christels/Pixabay

3. Ένας ευγενικός και αγαπητός σκύλος φύλακας

Το Beauceron είναι ένας σκύλος φύλαξης και άμυνας στην καρδιά. Η φυσική του επιβλητικός, στερεός, μυς et αθλητικός προσφέρεται τέλεια σε αυτή τη λειτουργία. Το ίδιο και ο ζωηρός, δυναμικός, τολμηρός και άγρυπνος χαρακτήρας του. με ένα μάτι δύσπιστος, εντοπίζει τους εισβολείς, προσέχει τους αγνώστους και φρουρεί το σπίτι του. Είναι ένα αρκετά εδαφικό ζώο.

Ωστόσο, είναι επίσης ένα πιστός σκύλος σύντροφος, ήρεμος, στοργικός και έξυπνος. Το προστατευτικό του ένστικτο και το δικό του αφοσίωση θα το κάνει εξαιρετικό σύμμαχο που θα προστατεύσει τον κύριό του με κάθε κόστος. Επιπλέον, η αστυνομία και οι διασώστες το χρησιμοποιούν μερικές φορές. Βοήθησε επίσης τον στρατό κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Από την άλλη πλευρά, ο Beauceron είναι επίσης βοσκός: θαρραλέος στη δουλειά, μπορεί να βοηθήσει τους αγρότες και να οδηγήσει σε κοπάδια βοοειδών και προβάτων.

σκύλος beauceron
Πίστωση: 947051/Pixabay

4. Ένα ζώο που χρειάζεται χώρο και άσκηση

Είναι ένας αθλητής που πρέπει να μπορεί να ασκήσει τον εαυτό του. Του τακτικές μεγάλες βόλτες είναι επομένως απαραίτητες. Μη διστάσετε να πάτε για τζόκινγκ ή βόλτα με το ποδήλατο μαζί του. Η πρακτική του αθλητικά κυβάκια είναι επίσης μια καλή επιλογή (ευκινησία…).

Όσον αφορά τον τόπο ζωής του, ο Beauceron δεν μπορεί να μένει κλεισμένος σε ένα μικρό διαμέρισμα. Χρειάζεται χώρο. Ένας μεγάλος κήπος είναι ένα συν. Αυτή η παράμετρος είναι σημαντική για την ευεξία του φυσικά, αλλά και για τη συμπεριφορά του γιατί αν ζει σε άσχημες συνθήκες μπορεί να γίνει πιο ιδιοσυγκρασιακός.

5. Μια καλή εκπαίδευση είναι απαραίτητη

Η φυσική του δύναμη απαιτεί α τέλεια εκπαίδευση για να την κατακτήσεις και αποφύγετε τυχόν προβλήματα. Αυτός ο σκύλος μπορεί να έχει την τάση να θέλουν να κυριαρχήσουν, γι’ αυτό είναι κρίσιμο να καθιερωθεί μια σαφής ιεραρχία. Ωστόσο, προσέξτε να μην είστε βίαιοι: είναι εντελώς αντιπαραγωγικό. Επιπλέον, ένα δεύτερο σημαντικό σημείο είναι να τον κάνετε να γνωρίσει άλλα σκυλιά από μικρό για να τον κοινωνικοποιήσετε.

Με λίγα λόγια, χρειάζεται εκπαίδευση αγρόκτημααυστηρό αλλά και μαγνητικός et μη βίαιο. Το ζώο θα γίνει τότε υπάκουο, ευγενικό και ευδιάθετο. Παρόλα αυτά, η ωριμότητά του αργεί αρκετά, οπότε πρέπει να κάνουμε υπομονή με αυτό το μεγάλο παιδί.

κουτάβι μποσερόν
Συντελεστές: katy001/Pixabay

6. Απλή συντήρηση και προσιτή τιμή

Αυτός ο σκύλος δεν είναι πολύ περίπλοκος στη συντήρηση. Του κοντά μαλλιά πλένονται και βουρτσίζονται εύκολα. Αρκεί ένα κανονικό μπάνιο για να διατηρηθούν σε καλή κατάσταση. Προσθέτουμε καλή συντήρηση των νυχιών, βούρτσισμα των δοντιών τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα, τακτική αφαλάτωση και voila!

Ωστόσο, έχει ένα πολύ ανεπτυγμένη όρεξη, το οποίο θα αυξήσει τον προϋπολογισμό του φαγητού (από μόνο του πολύ μεταβλητό ανάλογα με τη μάρκα της κροκέτας που επιλέγεται). Σε αυτό πρέπει να προστεθούν οι συνήθεις κτηνιατρικές δαπάνες (εμβόλια, αντιπαρασιτικά, πιθανές ασθένειες κ.λπ.) και τιμή αγοράς (750€ κατά μέσο όρο).

7. Ισχυρή Υγεία

Τα χρόνια επιλογής το έχουν κάνει ζώο ανθεκτικό και στιβαρό. Έχει προσδόκιμο ζωής 10 έως 12 ετών κατά μέσο όρο. Αλλά όπως πολλά μεγάλα σκυλιά, το Beauceron είναι επιρρεπές σε δυσπλασία ισχίου και στο σύνδρομο διαστολής-στρέψης στομάχου.

Κάποιοι έχουν επίσης αναφερθεί άλλες προδιαθέσεις : δερματολογικά προβλήματα (π.χ. ατοπική δερματίτιδα, δερματομυοσίτιδα, αλωπεκία χρωματικών μεταλλάξεων), οφθαλμικά (π.χ. εντρόπιες), ορθοπεδικά (π.χ. ηωσινοφιλική πανοστίτιδα) ή αναπαραγωγικά (π.χ. παρεμπόδιση του τοκετού λόγω αιδοιο-αιθουσαίων δυσπλασιών).

Θα σας αρέσει επίσης:

Γερμανικός Ποιμενικός: τα απαραίτητα που πρέπει να γνωρίζετε για αυτόν τον πιστό σκύλο!

Λαμπραντόρ και Γκόλντεν Ριτρίβερ: ομοιότητες και διαφορές

Siberian Husky: τα απαραίτητα που πρέπει να γνωρίζετε για αυτόν τον σκύλο που μοιάζει με λύκο

Written by admin

τα απαραίτητα που πρέπει να γνωρίζετε για αυτό το σκυλί του βουνού

Όλες οι ράτσες σκύλων και η ταξινόμησή τους (FCI)