in

τα απαραίτητα που πρέπει να γνωρίζετε για αυτήν την πολύ παλιά ράτσα σκύλου

Το Saluki είναι μια ράτσα σκύλων από τη Μέση Ανατολή. Τα πρώτα ίχνη της ύπαρξής του χρονολογούνται χιλιάδες χρόνια πίσω. Σήμερα, αυτός ο σκύλος εξακολουθεί να είναι ιδιαίτερα σεβαστός στις χώρες καταγωγής του και εκτιμάται από τους Δυτικούς για την άτυπη αλλά κομψή σωματική του διάπλαση. Σε αυτό το άρθρο, σας λέμε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για αυτήν την υπέροχη φυλή: χαρακτηριστικά, συμπεριφορά, συντήρηση, κόστος…

1. Μακρινές καταβολές

Τα πρώτα στοιχεία για την ύπαρξη της ράτσας σκυλιών Saluki χρονολογούνται από το παρελθόν χιλιάδες χρόνια au μέση Ανατολή σε γραπτούς λογαριασμούς και αραβικά ποιήματα ακόμα πολύ διάσημος. Σε αυτές τις χώρες, το Saluki χαίρει μεγάλης εκτίμησης και θεωρείται πολύτιμο. Παρεμπιπτόντως, είναι αδύνατο να αγοράσετε ένα σκυλί αυτής της ράτσας, επειδή μπορεί να αποκτηθεί μόνο ως δώρο. Αν αυτός ο αγώνας είναι παλιός, εμφανίστηκε πολύ αργά Ευρώπηδηλαδή σε 1840. Ήταν κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου που η φυλή απέκτησε το δεύτερο όνομά της: Περσικό Λαγωνικό ή Περσικό Λαγωνικό. Είναι μόνο μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο που έφτασε το Σαλούκι Γαλλία.

2. Μια εκπληκτική αλλά κομψή σωματική διάπλαση

Το Saluki ή το περσικό λαγωνικό είναι μάλλον μεγαλειώδης αφού είναι Το ύψος συνήθως κυμαίνεται μεταξύ 58 και 71 εκατοστών. Από την άλλη, δεν ζυγίζει πολύ με α βάρος μεταξύ 15 και 25 κιλών. επί ρόμπα είναι από μόνο του μπορεί να ποικίλλει σημαντικά με πολλά χρώματα που κυμαίνονται από λευκό έως μαύρο έως ελαφάκι ή ακόμα και φωτιά. Με τα μακριά πεσμένα αυτιάses μεγάλα οβάλ μάτιασε κυρτή ουρά και το δικό του ωραίες τρίχες, αυτός ο σκύλος είναι πραγματικά κομψός και έχει εξαιρετική παρουσία. Φυσικά, το Saluki απαιτεί συντήρησηειδικά στο επίπεδο των μακριών μαλλιών του.

Σαλούκι
Συντελεστές: Needpix.com

3. Ένας πειθήνιος χαρακτήρας

Αυτό το μεγάλο σκυλί είναι συνήθως ευχάριστος. Πολλοί λένε ακόμη και για τους Saluki με τους οποίους έχει έναν ονειρεμένο χαρακτήρα εξαιρετικές ιδιότητες, δηλαδή ακρόαση, ευαισθησία και ευγένεια. Είναι ένας σκύλος κοινωνικός ικανός να ζώντας με παιδιά, αλλά και τουάλλα ζώα. Ωστόσο, είναι σημαντικό τα παιδιά, αλλά και τα ζώα με τα οποία θα πρέπει να συγκατοικήσουν οι Σαλούκι, να εκπαιδεύονται με τέτοιο τρόπο ώστε να το σέβονται και να του αφήνουν λίγο χώρο.

4. Μια ράτσα που μπορεί να ζήσει σε ένα διαμέρισμα…

Παρά το μεγάλο του μέγεθος, τα περισσότερα σκυλιά της ράτσας Saluki δεν έχουν καμία δυσκολία να ζεις σε διαμέρισμα. Φυσικά, είναι απαραίτητο η διαμονή να είναι επαρκής ευρύχωρος για να μπορέσει να ανθίσει. Από την άλλη, αν ο σκύλος σας έχει συνηθίσει να ζει σε σπίτι, θα μπορούσε να δυσκολευτεί να μετακομίσει σε διαμέρισμα. Ως εκ τούτου, συνιστάται νασυνηθίστε τον σκύλο σας από μικρός σε αυτόν τον τρόπο ζωής και έτσι να τον εκπαιδεύσει ώστε να βρει τη θέση του και να αισθάνεται ασφαλής σε αυτόν τον τύπο κατοικίας.

Σαλούκι
Συντελεστές: Pixabay

5. αλλά που πρέπει να δουλέψει πολύ

Ωστόσο, για να είναι ένας Σαλούκι ευτυχισμένος και γεμάτος, είναι απαραίτητο να μπορεί ασκεί κανείς τον εαυτό του σωματικά. Επομένως, μη διστάσετε βγαίνετε πολλές φορές την ημέρα σε πάρκα ώστε να μπορεί να τρέχει και να παίζει όπως θέλει. Για να τον κάνεις ακόμα πιο χαρούμενο, μπορείς να τον πας και στο α κυνόδρομο όπου μπορεί να κυνηγήσει ένα δόλωμα. Πράγματι, είναι αναμφισβήτητα η αγαπημένη δραστηριότητα των σκύλων αυτής της ράτσας!

6. Πειθήνιος σκύλος, αλλά με προδιάθεση για ορισμένες ασθένειες

Παρά την εμφάνιση του περσικού λαγωνικού, αυτός ο σκύλος είναι μάλλον εύρωστος αφού αυτός ραντιστέκεται αρκετά καλά σε διαφορετικούς ιούς et κλιματικές αλλαγές. Αντίθετα, η ράτσα είναι προδιάθεση για ορισμένες ασθένειες όπως η μυϊκή ατροφία της σπονδυλικής στήλης που αναπτύσσεται όταν το ζώο είναι κουτάβι, η στρωματική δυστροφία του κερατοειδούς και το εκτρόπιο που είναι πρόβλημα των βλεφάρων.

7. Μια μεταβλητή τιμή στη Δύση

Στη Δύση, για την απόκτηση ενός Saluki, θα χρειαστεί να πληρώσετε ένα ποσό περίπου 950 ευρώ. Μηνιαία, θα πάρει μετράνε γύρω στα 50 ευρώ για έναν υγιή σκύλο.

σαλούκι
Συντελεστές: Pixabay

Πηγή

Θα σας αρέσει επίσης:

Written by admin

Ο σκύλος μου με δάγκωσε: πώς να αντιδράσω;

Θερμότητα στον θηλυκό σκύλο: χρήσιμες πληροφορίες που πρέπει να γνωρίζετε