in

τα απαραίτητα που πρέπει να γνωρίζετε για αυτό το σκυλί με πολύ μακριά μαλλιά

Παιχνιδιάρικο, χάδια, πιστό, ενεργητικό, έξυπνο… το Bearded Collie είναι ένα σκυλί γεμάτο ιδιότητες. Με τα μακριά μεταξένια μαλλιά της να κρύβουν το πρόσωπό της, είναι δύσκολο να αντισταθείς στη γοητεία της! Εδώ είναι όλα όσα πρέπει να ξέρετε για αυτό το πολύ χαριτωμένο σκυλάκι.

1. Ένα λαμπερό παλτό

Το μεγάλο ατού ενός Bearded Collie είναι φυσικά η απαλή της γούνα, συχνά λευκό, γκρι, μαύρο ή καφέ. Τον βοηθά να παραμένει ζεστός σε κρύο καιρό. Είναι δύσκολο να περάσεις απαρατήρητος με τόσο εντυπωσιακά κτυπήματα! Ωστόσο, αν μπορεί να έχει την εμφάνιση ενός μεγάλου αρκουδάκιαυτός ο μεσαίου μεγέθους σκύλος παραμένει ο ίδιος πολύ εύστροφος. Ένα Bearded Collie μέτρα μεταξύ 50 cm και 56 cm και ζυγίζει μεταξύ 20 κιλών και 30 κιλών. Έχει μεγάλα μάτια και μακριά αυτιά, συχνά κρυμμένα κάτω από ένα σωρό μαλλιά.

γενειοφόρος collie tête
Συντελεστές: Kaz / Pixabay

2. Σκωτσέζος στην καρδιά

Το όνομα Bearded Collie αναφέρεται στο γεγονός ότι αυτό το σκυλάκι είναι “γεμάτο γούνα”. » Λέγεται και μερικές φορές Bearded Collie ή Highland Collie σε σχέση με τις σκωτσέζικες καταβολές του τον 16ο αιώνα όπου θεωρούνταν τσοπανόσκυλο.

3. Ένας προστατευτικός και παιχνιδιάρης σύντροφος

Το Bearded Collie είναι ένα σκυλί γεμάτο ενέργεια, ενεργός και παίκτης. είναι επίσης τετραπέρατος. Αυτός ο σκύλος εμφανίζεται με α ευγένεια και εξαιρετική πίστη προς την οικογένειά του, ειδικά με τα παιδιά. Λόγω της φύσης του ως σκύλου φύλακα, μερικές φορές μπορεί να είναι λίγο διστακτικός απέναντι σε αγνώστους. Είναι ένα πολύ ισορροπημένο ζώο προς το οποίο μπορείτε να έχετε πολύ εύκολα εμπιστευτείτε.

4. Ένα έξυπνο αλλά επίμονο σκυλάκι

Το Bearded Collie μπορεί μερικές φορές να τείνει σκέφτεται μόνο τον εαυτό του. Αυτός είναι ο λόγος που μια εκπαίδευση μαλακό και σταθερό επιβάλλεται μόλις φτάσει. Τετραπέρατοςπρέπει να κατανοήσει τη χρησιμότητα μιας παραγγελίας πριν την εκτελέσει. παιχνίδι και κοινωνικοποίηση κατέχουν σημαντική θέση στην εκπαίδευσή του.

γενειοφόροι κόλεϊ
Συντελεστές: Pixabay / missbeamy18

5. Πρέπει πάντα να αφήνετε ατμό

Αυτό το σκυλί είναι δραστήριο, παρορμητικό, παιχνιδιάρικο και πρέπει να ξοδέψετε. ΕΝΑ σπίτι με κήπο είναι επομένως ιδανικό. Ο κύριός του πρέπει να μπορεί να τον ακολουθεί και άρα να είναι ο εαυτός του αρκετά ενεργητικός. Η ζωή στο διαμέρισμα δεν είναι πραγματικά φτιαγμένη για το Bearded Collie, αλλά το τελευταίο θα μπορεί να προσαρμοστεί σε αυτό με αντάλλαγμα μεγάλες καθημερινές εξόδους και τακτική άσκηση. Προσέξτε, ωστόσο, να μετριάζετε τη σωματική άσκηση για τα μικρότερα κουτάβια.

6. Τι πρέπει να γνωρίζετε πριν υιοθετήσετε

Το Bearded Collie είναι ένα αρκετά ανθεκτικό σκυλί που μπορεί, ωστόσο, να είναι περιστασιακή μόλυνση στο επίπεδο των ματιών ή του αυτιού. Το προσδόκιμο ζωής του είναι μεταξύ 12 και 14 ετών. Το διάσημο του φόρεμα με μακριά μαλλιά προφανώς ρωτήστε πολλή συντήρηση για να διασφαλιστεί ότι είναι καθαρό και καλά συμπεριφερόμενο.Εκτιμάται ότι η ετήσια τιμή συντήρησης για έναν σκύλο αυτής της ράτσας είναι μεταξύ 1250 ευρώ και 1300 ευρώ.

γενειοφόρος καναπές κολιέ
Συντελεστές: Pixabay / angel1301

Πηγή

Θα σας αρέσει επίσης:

Border Collie: τα απαραίτητα που πρέπει να γνωρίζετε για αυτόν τον κομψό σκύλο!

Μελέτη για τη νοημοσύνη των σκύλων: οι ράτσες στην κορυφή της κατάταξης!

Saint Bernard: τα απαραίτητα που πρέπει να γνωρίζετε για αυτόν τον σκύλο του βουνού!

Written by admin

5 θέσεις που αντικατοπτρίζουν τη διάθεσή του

Ο σκύλος μου συχνά τρέχει μακριά: τι πρέπει να κάνω;