in

τα απαραίτητα που πρέπει να γνωρίζετε για αυτόν τον εντυπωσιακό και προστατευτικό σκύλο

Ορισμένες ράτσες σκύλων είναι πιο εντυπωσιακές από άλλες. Το Θιβετιανό Μαστίφ ή Θιβετιανό Μαστίφ είναι ένα από τα πιο επιβλητικά σκυλιά χάρη στο μέγεθος και τα μακριά μαλλιά του. Ανακαλύψτε όλα όσα πρέπει να ξέρετε για αυτή τη ράτσα σκύλου που δεν είναι η πιο διάσημη, αλλά παρόλα αυτά είναι απίστευτη!

1. Μακρινές καταβολές

Όπως υποδηλώνει το όνομά του, αυτή η ράτσα σκύλου προέρχεται από την Κίνα και συγκεκριμένα το Θιβέτ. Το Θιβετιανό Μαστίφ είναι πολύ παλιό, γιατί ακόμα κι αν έχει εξελιχθεί στο μεταξύ, τα πρώτα του ίχνη χρονολογούνται περισσότερα από 3000 χρόνια. Αρχικά, αυτή η φυλή χρησιμοποιήθηκε από νομάδες βοσκούς στα Ιμαλάια για να συγκεντρώσουν τα κοπάδια, αλλά κυρίως για να τα κρατήσουν μακριά από τα γύρω αρπακτικά. Στα Θιβετιανά, αυτός ο σκύλος ονομάζεται ” Do-khyi», που σημαίνει «σκυλί της πόρτας», καθώς χρησιμοποιούνταν και ως φύλακας των μοναστηριών.

2. Επιβλητικά χαρακτηριστικά

Αν αυτός ο σκύλος χρησιμοποιήθηκε ως βοσκός, αλλά και ως φύλακας, είναι γιατί το επιτρέπουν τα φυσικά του χαρακτηριστικά. Το ύψος του ενήλικου Θιβετιανού Μαστίφ είναι κατά μέσο όρο 66 εκατοστά για ένα αρσενικό και 61 εκατοστά για ένα θηλυκό, για ένα βάρος που γενικά κυμαίνεται μεταξύ 55 και 80 κιλών. Όσον αφορά το φόρεμά του, τα χρώματά του ποικίλλουν από χρυσό έως μαύρο σε όλες τις αποχρώσεις του γκρι και του καφέ. Τα μαλλιά του είναι πάντα πολύ μακριά και πυκνά. Όπως μπορείτε να μαντέψετε, το Θιβετιανό Μαστίφ δεν είναι ένας σκύλος που περνά απαρατήρητος. Η συντήρησή του είναι σχετικά εύκολη.

3. Ανεξάρτητος σκύλος

Ακόμα κι αν αυτός ο σκύλος έχει τη σωματική διάπλαση ενός μεγάλου αρκουδάκι, δεν είναι από τους πιο τρυφερούς. Πράγματι, ακόμα κι αν είναι πολύ πιστός και πιστός στην οικογένειά του, δεν είναι πάντα ο τύπος που δείχνει την αγάπη του μέσα από φιλιά και αγκαλιές.

Θιβετιανό Μαστίφ
Πιστώσεις: iStock

Το Θιβετιανό Μαστίφ είναι πράγματι πολύ ανεξάρτητο. Είναι λοιπόν απαραίτητο να μην το εκπαιδεύσουμε όπως άλλες ράτσες σκύλων που απαιτούν πολλή προσοχή και στοργή. Εκτός αυτού, αυτός ο σκύλος είναι πολύ φοβισμένος απέναντι στους ξένους. Πρέπει να δίνεται προσοχή όταν εισάγετε ένα νέο άτομο ή άλλα ζώα, καθώς αυτός ο σκύλος μπορεί να επιτεθεί γρήγορα εάν δεν εκπαιδευτεί με τον σωστό τρόπο.

4. Αξιοσημείωτες πνευματικές ικανότητες

Αν το Θιβετιανό Μαστίφ δεν είναι καθόλου από τις πιο υπάκουες ράτσες σκύλων, αποδεικνύει την ευφυΐα του διαφορετικά. Πράγματι, αυτός ο σκύλος όντας μάλλον διακριτικός και ανεξάρτητος, είναι δύσκολο να τον συγκριθεί με άλλες ράτσες. Οι ιδιοκτήτες αυτού του σκύλου σημειώνουν ιδιαίτερα τις παρατηρητικές, αναλυτικές και προστατευτικές του ικανότητες.

5. Δύσκολη ανατροφή

Όπως έχουμε δηλώσει προηγουμένως, ένας Θιβετιανός Μαστίφ δεν μπορεί να θεωρηθεί και να εκπαιδευτεί όπως οποιοσδήποτε άλλος σκύλος. Αυτός είναι ο λόγος που αυτός ο σκύλος δεν είναι κατάλληλος για όλα τα μεμονωμένα προφίλ. Με τον διεκδικητικό του χαρακτήρα, την ανεξαρτησία του και τη μεγάλη του δομή, δεν πρέπει να αντιδράτε επιθετικά με αυτό το σκυλί, με κίνδυνο να είναι με τη σειρά του επιθετικό. Επομένως, είναι απαραίτητο να ξέρετε πώς να διατηρήσετε την ηρεμία με αυτό το ζώο.

Για να βεβαιωθείτε ότι η συμβίωση θα πάει καλά, πρέπει να εκπαιδεύσετε το Θιβετιανό Μαστίφ από μικρή ηλικία. Έτσι, σας συμβουλεύουμε να το συνηθίσετε σε διάφορα περιβάλλοντα, ανθρώπους και ζώα όταν είναι ακόμα κουτάβι.

6. Μια καθησυχαστική παρουσία

Δεδομένης της ιστορίας του ως φύλακας μοναστηριών στο Θιβέτ, αυτός ο σκύλος μπορεί να εκπληρώσει αυτόν τον ρόλο στο σπίτι των ιδιοκτητών του. Στο Θιβετιανό Μαστίφ αρέσει πολύ να του δίνουν μια αποστολή. Γι’ αυτό θα προστατεύσει το σπίτι σας με μεγάλη ευχαρίστηση. Θα ξέρει πώς να σας ειδοποιεί για την παρουσία αγνώστων χάρη στο γαύγισμά του, που μπορεί να παρομοιαστεί με βρυχηθμό, και πώς να σας υπερασπιστεί εκφοβίζοντας άμεσα άτομα που δεν είναι πολύ προσεκτικά.

7. Μια μάλλον υψηλή τιμή

Στη Γαλλία η τιμή του κυμαίνεται μεταξύ 1000 και 1500 ευρώ για υιοθεσία. Μηνιαίως, αυτός ο σκύλος κοστίζει περίπου 80 ευρώ για τη συντήρηση και τη φροντίδα του.

Πηγές: Woopets, Είμαστε

Θα σας αρέσει επίσης:

Written by admin

Ο σκύλος μου τρέμει: 8 πιθανοί λόγοι

Γιατί ο σκύλος μου τρώει γρασίδι; Είναι φυσιολογικό αυτό;