in

τα απαραίτητα που πρέπει να γνωρίζετε για αυτόν τον διακριτικό και σπορ σκύλο

Το Basenji είναι ένα πολύ ηλικιωμένο, ανθεκτικό και δυναμικό σκυλί. Το απαλό και ήρεμο ταμπεραμέντο του θα ενθουσιάσει τους ανθρώπους που αναζητούν έναν ευέλικτο σκύλο. Με λίγα λόγια, έχει πολλά προσόντα που θα ανακαλύψετε σύντομα!

1. Ένας ιερός σκύλος

ντόπιος από την Αφρικήτο Basenji ήταν πολύ σεβαστός από τους ανθρώπους του Αίγυπτος Αρχαίος. Βρίσκουμε το δικό του αναπαράσταση για μερικά πεσμένος κάτω του Φαραώ, με σκοπό να να συνοδεύει και από αυτούς προστατεύω Σε η μεταθανάτια ζωή.

Ερχεται αργά σε Γαλλίατον 20ο αιώνα, όταν ήταν ήδη πολύ εκτιμωμένος σε Ευρώπη του Nord. Θεωρείται σκύλος κυνηγητόκάνει και πολύ καλό σκύλο εταιρεία.

2. Σπορ σωματική διάπλαση

μέτρηση μεταξύ 40 και 43 εκ. στο ακρώμιο και δεν υπερβαίνει 11 κιλάτο Basenji είναι αληθινό αθλητής. Είναι σε θέση να τρέξτε πολύπου αντιστοιχεί απόλυτα σε αυτό κυνηγό ένστικτο.

Η κατασκευή του είναι πρόστιμο et λεπτός. Ses κοντά μαλλιά μην πέφτεις πολύ και μην πέφτεις όχι molt. Υιός παλτό μπορεί να έχει διάφορες πτυχές :

  • ΕΝΑ ρόμπα απλό μαύρο
  • Δίχρωμο φόρεμα : μαύρο και άσπρο, ελαφάκι και άσπρο, μαύρο και μαύρισμα
  • Ένα φόρεμα με κρότα : μαύρες ρίγες σε κόκκινο φόντο
  • Οι άκρες των ποδιών και της ουράς καθώς και το μπούστο είναι πάντα λευκά.

Τα μικρά του αμυγδαλωτά μάτια και το δικό του μυτερά αυτιά κάνε τον να κοιτάξει λατρευτός ! Μερικές φορές, ειδικά όταν ξυπνήσει, θα μπορείς να ξεχωρίσεις μικρές ρυτίδες στο μέτωπό του.

επί η ουρά τυλίγεται εντελώς γοητευτικός στην πλάτη του.

basenji chien
Συντελεστές: fugzu/Wikimedia Commons

3. Ένας πολύ δραστήριος σκύλος…

Το Basenji χρειάζεται να ξοδέψεις πολλά : αισθανθείτε ελεύθερος να πάρε το μαζί σου όταν το κάνετε άθλημα ! Πολύ παίχτηςθα τα πάει πολύ καλά και μαζί του παιδιά. Ωστόσο, δεν είναι όχι πολύ υπομονετικός με τα παιδιά πολύ νέος. Εγκαθιδρύω κανόνες ώστε η συγκατοίκηση είναι αρμονικός.

Υιός κυνηγό ένστικτο μπορεί ωστόσο να τον ωθήσει να να βάλεις τον εαυτό σου σε κίνδυνο όταν καταδιώκετε το θήραμα: προσέξτε να μην το αφήσετε να φύγει ένα επικίνδυνο περιβάλλον. Μπορείτε να του μάθετε να Κανάλι cet ένστικτο περιορίζοντας το παιχνίδια ρίψης και να του μάθει πώς να μείνε με λουρί. Η σειρά ανάκλησης είναι επίσης απαραίτητη : όντως, ξέρει κιόλας αναρρίχηση στα δέντρα!

4. … αλλά και πολύ ήρεμος και στοργικός

Οι Basenji μπορούν να ζήσουν αρκετά διαμέρισμαυπό την προϋπόθεση ότι περπατήστε συχνά. Έχει το πλεονέκτημα ότι δεν όχι γαβγίζειλέγεται μάλιστα ότι είναι σχεδόν βουβός. Στην πραγματικότητα, σπρώχνει ένα είδος συγκρατημένο γέλιο όταν είναι χαρούμενος.

Αυτό διακριτικότητα στην πραγματικότητα ούτε ένα καλό σκυλί σε εγρήγορση. Ωστόσο, είναι πολύ προστατευτικός και δεν θα διστάσει να γκρινιάζω αν δει α ανεπιθύμητο άτομο στο σπίτι του. Έτσι είναι πολύ προσκολλημένος στον αφέντη του με τον οποίο έχει α συγχωνευτική σχέση. Η μοναξιά δύσκολα αντέχεται για αυτόν, φροντίστε να είστε παρόντες αρκετές ώρες την ημέρα σπίτι για να του αποσπάσει την προσοχή.

5. Είναι ανεξάρτητος και μερικές φορές καχύποπτος

Συγκρίνουμε τους Basenji στη γάτα γιατί χρειάζεται τις στιγμές της μοναξιάς και της χαλάρωσής του. είναι επίσης πολύ καθαρό και πλένεται μόνο του. Αυτό μας επιτρέπει να πούμε ότι δεν εκπέμπει άσχημη μυρωδιάσε αντίθεση με άλλα σκυλιά γενικά.

Εκτός από το να είναι ανεξάρτητοςτο Basenji προσοχή στους ξένους. Πρέπει λοιπόν να διδαχθεί να καθιστώ κοινωνικόν από μικρή ηλικία να γίνει σκύλος ευχάριστοςακόμα κι αν θα το διατηρήσει δειλία au αρχή μιας σχέσης. Όντας πολύ σκυλί έξυπνοςδεν θα δυσκολευτείτε να τον εκπαιδεύσετε δεόντως. Θα χρειαστείτε πολλά υπομονή και σταθερότητα.

τσιέν μπασέντζι
Συντελεστές: fugzu/Wikimedia Commons

6. Ισχυρή υγεία

Το προσδόκιμο ζωής των Basenji είναι περίπου 14 υππου το κάνει α εύρωστος μικρό σκυλάκι! Ωστόσο, σε κάποιους έχει προδιάθεση ασθένειες ή παθήσεις :

  • σύνδρομο Fanconiένα γενετική ασθένεια αγγίζοντας το ηνίαποιος μπορεί να είναι θανάσιμα. Είναι σημαντικό να γίνει των δοκιμών κοντά ο κτηνοτρόφος πριν υιοθετήσει ένα Basenji.
  • Δυσπλασία ισχίου
  • Προβλήματα στα μάτια
  • Βουβωνοκήληπου επηρεάζει το έντερα και το Κύστη

Προσοχή επίσης ψυχρές θερμοκρασίεςγιατί οι Basenji δεν ανέχεται καλά το κρύο. Μη διστάσετε να βάλετε ένα παλτό όταν το περπατάς χειμώνας.

7. Μια λογική τιμή

Σε σύγκριση με άλλες φυλέςη απόκτηση Basenji δεν είναι όχι πολύ ακριβό : η τιμή ποικίλλει μεταξύ 500 και 1000 ευρώ για έναν σκύλο εταιρεία.

τσιέν μπασέντζι
Συντελεστές: fugzu/Wikimedia Commons

Πηγή

Θα σας αρέσει επίσης:

5 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για το ταλέντο του σκύλου

Τσιουάουα: τα απαραίτητα που πρέπει να γνωρίζετε για αυτό το μικροσκοπικό σκυλί!

Cavalier King Charles: τα απαραίτητα που πρέπει να γνωρίζετε για αυτόν τον Βρετανό σκύλο!

Written by admin

Top 10 ράτσες σκύλων που αγαπούν τα παιδιά

Συμπεριφορά σκύλου: 8 περίεργες συνήθειες αποκρυπτογραφήθηκαν