in

τα πάντα για αυτή τη νέα ράτσα σκύλου

Μάλλον δεν σας έχει λείψει το φαινόμενο Πόμσκι. Αυτή η νέα ράτσα σκύλων που δημιουργήθηκε στις αρχές της δεκαετίας του 2000 σπάει τον ιστό χάρη στην κάτι παραπάνω από χαριτωμένη σωματική διάπλασή του. Πράγματι, αυτός ο σκύλος μοιάζει πραγματικά με λύκο μινιατούρα. Ανακαλύψτε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τον Πόμσκι: χαρακτηριστικά, χαρακτήρες, κόστος…

1. Μια έκτακτη διάβαση

Εάν το Pomsky είναι τόσο ακαταμάχητο, είναι επειδή παίρνει τη γοητεία του από δύο υπέροχες ράτσες, δηλαδή τις Σιβηρικό χάσκι και το Spitz nainεπίσης λέγεται Pomeranian. Ο στόχος της ανάμειξης φυλών σκύλων ήταν να σχεδιαστεί ένα ζώο με σωματική διάπλαση γεροδεμένο, αλλά μικρό σε μέγεθος. Το στοίχημα είναι επιτυχημένο αφού αυτή η ράτσα είναι μασώμενη! Προς το παρόν, το Pomsky δεν αναγνωρίζεται από τη Διεθνή Κυνολογική Ομοσπονδία. Από την άλλη πλευρά, υπάρχει ένα Ευρωπαϊκός Όμιλος Πόμσκι από τον Ιούνιο του 2018. Αυτό στοχεύει να επισημοποιήσει τα πρότυπα αυτής της φυλής.

Προς το παρόν, υπάρχει διαφορετικά μεγέθη Pomsky. Δηλαδή, ότι όσο πιο μακριά είναι ο σταυρός στις γενιές, τόσο περισσότερο ο σκύλος θα είναι μικρός. Για παράδειγμα, ένας σκύλος του οποίου οι γονείς είναι και οι δύο Πόμσκι είναι πιο πιθανό να είναι μικρόσωμος σε σύγκριση με έναν σκύλο του οποίου οι γονείς είναι ένας γεροδεμένος και ένας πομερανιανός. Το μέγεθος αυτών των σκύλων ποικίλλει επίσης μεταξύ 20 και άνω των 40 εκατοστών στο ακρώμιο.

2. Ένα αστέρι στα social media

Αν τα σκυλιά είναι τόσο διάσημα, είναι κυρίως χάρη στα κοινωνικά δίκτυα, ειδικά σε ΗΠΑ και ΗΒ. Αυτά τα ζώα έχουν συζητηθεί πολύ χάρη σε αυτά άτυπη σωματική διάπλαση που μπορεί να παρομοιαστεί με λούτρινο. Ωστόσο, πρέπει να είναι κανείς πολύ προσεκτικός σε αυτό φαντασία, γιατί τα σκυλιά δεν είναι παιχνίδια. Είναι λοιπόν απαραίτητο να σκεφτείτε προσεκτικά πριν τις υιοθετήσετε.

chiot Pomsky
Συντελεστές: Flickr

3. Ένας εγκρατής σκύλος

Όσο για τη σωματική διάπλαση, το Pomsky είναι το διασταύρωση χαρακτήρων του γεροδεμένου και του νάνου Σπιτς. Αυτό σημαίνει ότι κληρονόμησε το ελαττώματα και ποιότητες του καθενός. Αυτός είναι ο λόγος που, σε αντίθεση με ό,τι μπορεί να φανταστεί κανείς, αυτή η μικρή μπάλα γούνας έχει γενικά ένα δυνατος χαρακτηρας. Δίπλα είναι το Pomsky πολύ παιχνιδιάρικο και του αρέσει ιδιαίτερα να παίζει με τα αφεντικά του. Όπως το Spitz, συμβαίνει αυτό το ζώο δεν ανέχεται παιδιά και άλλα ζώα. Πράγματι χρειάζεται ηρεμία και πολλή προσοχή από τους ιδιοκτήτες του. Ωστόσο, το ζώο παραμένει πολύ υπάκουο και μπορεί να ζήσει χωρίς προβλήματα διαμέρισμα.

4. Χρειάζεται σταθερή εκπαίδευση

Λόγω της προέλευσής του, ο Πόμσκι είναι α πρωτόγονος σκύλος. Αυτός είναι ο λόγος που απαιτεί α εκπαίδευση αγρόκτημα από τη μικρότερη ηλικία. Προφανώς, η επιχείρηση δεν είναι συνώνυμη με τη βία. Είναι να διδάξετε τον σκύλο σας να υιοθετήστε τη σωστή συμπεριφορά με άτομα. Παρόλα αυτά, το Pomsky παραμένει μια σχετικά εύκολη φυλή στην εκπαίδευση, εφόσον η εκπαίδευση ξεκινά όσο το δυνατόν νωρίτερα.

5. Τα δεδομένα δεν έχουν ακόμη προσδιοριστεί

Η ράτσα σκύλου Pomsky είναι ακόμα ελάχιστα γνωστό. Πράγματι, δεδομένου του γεγονότος ότι λίγοι άνθρωποι έχουν έναν Πόμσκι, είναι δύσκολο να το συνδέσεις με έναν συγκεκριμένο χαρακτήρα, αλλά και με συστάσεις που του ταιριάζουν. Εάν επιλέξετε να υιοθετήσετε έναν σκύλο αυτής της νέας ράτσας, πρέπει επομένως να είστε πολύ προσεκτικοί για να μπορέσετε να καλύψετε τις ανάγκες του και να σεβαστείτε τις επιθυμίες του. Εάν δυσκολεύεστε να αναγνωρίσετε το σκυλάκι σας, σας συμβουλεύουμε να απευθυνθείτε στο α κυνικός συμπεριφοριστής ποιος μπορεί να σε βοηθήσει.

6. Μια υψηλή τιμή

Πρέπει να παλέψεις για να πετύχεις να υιοθετήσεις έναν σκύλο Pomsky. Πράγματι, υπάρχει πολύ λίγα αγροκτήματα για αυτή τη φυλή. Εάν τελικά καταφέρετε να βρείτε ένα, θα πρέπει να ξοδέψετε ένα συγκεκριμένο χρηματικό ποσό. Η μέση τιμή ενός Pomsky είναι 1600 ευρώ τόσο για αρσενικά όσο και για γυναίκες.

Πηγή

Θα σας αρέσει επίσης:

Written by admin

7 σημάδια που δείχνουν ότι ο σκύλος σας έχει άνοια

10 σημάδια που δείχνουν την αγάπη του για σένα