in

τα πάντα για αυτή τη ράτσα σκύλου

Το dachshund είναι ένα μικρόσωμο σκυλί με κοντό πόδια με επίμηκες σώμα. Γι’ αυτό και έχει ευγενικά το παρατσούκλι «λουκάνικο σκυλί»! Μην σας ξεγελάει όμως η εμφάνισή του: είναι ένας αθλητικός σκύλος που τρέχει γρήγορα. Σας λέμε τα απαραίτητα για αυτή την άτακτη ράτσα!

1. Σκύλος γερμανικής καταγωγής

Οι κυνηγοί πήραν Dachshunds μαζί τους το κυνήγι κατά τον Μεσαίωνα. Στα γερμανικά λέγεται daschundπου σημαίνει “σκύλος ασβός”. Με το δικό του έντονο ταλέντο, το μικρό του μέγεθος et την ευκινησία τουοι κυνηγοί μπορούσαν να βασιστούν στο dachshund για να ξεπλύνουν τα λαγούμια.

2. Ένας αγώνας με ποικίλες εμφανίσεις

Υπάρχει τριών ειδών παλτό για το Dachshund, το οποίο μετά μπαίνει τρία είδη :

  • Κοντές τρίχες : είναι μαλακά και πολύ παχιά.
  • Σκληρές τρίχες : Αυτά είναι τα Dachshunds που έχουν κάτι που μοιάζει με μικρό μούσι και θαμνώδη φρύδια.
  • Οι μακριές τρίχες : είναι απαλά και μεταξένια. Αναπτύσσοντας επίσης στην κορυφή της ουράς, δίνουν μια επιπλέον γοητεία σε αυτόν τον τύπο Dachshund. Ωστόσο, αυτό απαιτεί να βουρτσίζετε συχνά τον σκύλο σας.

Κάθε ιδιαιτερότητά του επηρεάζει επίσης το βάρος του Dachshund. Αυτός με κοντά μαλλιά, όπως και αυτός με μακριά μαλλιά δεν θα ζυγίζει περισσότερο από 4 κιλά. Όσο για το συρμάτινο dachshund, μπορεί να φτάσει το 9 κιλά.

dachshund
Συντελεστές: Pixabay/9883074

3. Ένα υπομονετικό και πεισματάρικο σκυλάκι

Το Dachshund είναι σκύλος παίχτηςαλλά να δυνατος χαρακτηρας ! Τείνει να είναι επιφυλακτικός με τους ξένους. Ωστόσο, είναι υποδειγματική υπομονή διευκολύνουν την εκπαίδευσή του. Ωστόσο, θα έχει την τάση να θέλει να είναι κυρίαρχος. Ο κύριός του πρέπει να τον διδάξει στους κλάδους και εγκαταστήστε α εμπιστοσύνη με αυτόν.

Καθιερώστε κανόνες θα επιτρέψει επίσης στο Dachshund να είναι ένα πολύ υπάκουος και επομένως τέλειος σύντροφος του παιχνίδι και του περιπάτους.

4. Μια μπάλα γούνας γεμάτη αγάπη

Μόλις τεθούν τα βασικά της εκπαίδευσης, θα συνειδητοποιήσετε ότι το Dachshund είναι πολύ στοργικός. Κατέχει ένα υπερβολική προσκόλληση για τον αφέντη του, κάνοντάς τον συνεργάτη πιστός. Δεν θα δυσκολευτεί να κάνει μια θέση για τον εαυτό του μέσα σε ένα οικογένεια με παιδιά. Ο χαρακτήρας του είναι κυρίως κυρίαρχοωστόσο, θα πρέπει να ληφθεί μέριμνα για να θεσπίσει κανόνες από την αρχή.

5. Προσαρμόζεται εύκολα στο περιβάλλον του

Το Dachshund, λόγω του μικρού του μεγέθους, του υπομονή ξέρεις διακριτικότητα είναι κατάλληλο για εσωτερική ζωή. Προσέξτε να το βγάλετε κάθε μέραγιατί παραμένει ένας αθλητικός σκύλος που χρειάζεται να ασκήσει τον εαυτό του.

Ηλικιωμένοι έχοντας έναν κήπο όπου μπορεί να τρέχει με όλα τα πόδια θα εκτιμήσει τη συντροφιά του Dachshund, προσφορά, ήρεμα et στοργικός.

chiot teckel
Πιστώσεις: iStock

6. Είναι εύρωστο και άπληστο

Προσδόκιμο ζωής του Dachshund ανέρχεται σε περίπου. 14 υπ. Η φυσική του κατάσταση δεν επηρεάζεται ιδιαίτερα από τη γήρανση. Από την άλλη, τα μαλλιά του τείνουν να πάει λευκό με την ηλικία.

Ωστόσο, πρέπει να ληφθεί μέριμνα να μην ασκηθεί υπερβολική πίεση στο Dachshund, γιατί έχει α αδύναμη σπονδυλική στήλη. Πρέπει λοιπόν να ξοδέψει με μέτρο. Ειδικότερα, φρόντισε να μην το ανεβοκατεβάζει πολύ. σκάλες.

Αυτό που χρειάζεται είναι να βρεθεί έναν ρυθμό για τον σκύλο σας, καθώς και α ισορροπημένη διατροφή. Στην πραγματικότητα, τείνει να το γυαλί αποκτά βάρος. Προσοχή στα γλυκά!

7. Τιμές που πρέπει να ληφθούν υπόψη

Η αγορά ενός καθαρόαιμου σκύλου κοστίζει πάντα μια συγκεκριμένη τιμή. Αυτό του dachshund ποικίλλει μεταξύ 700 et 1200 ευρώ. Επιπλέον, η επιλογή του κροκέτες υψηλής ποιότηταςκαι ίσως μερικές επισκέψεις στο περιποιούμενος αποτελούν επίσης έναν ορισμένο προϋπολογισμό.

σκύλος dachshund
Συντελεστές: werner22brigitte/Pixabay

βιβλιογραφικές αναφορές

LIGER, Βαπτιστής. Ποιος είσαι εσύ, ντάκ;. Read, 2021, no 495, p. 19-19.

GALIBERT, Francis, ANDRE, Catherine και HITTE, Christophe. Ο σκύλος, πρότυπο για τη γενετική των θηλαστικών. ιατρική/επιστήμη, 2004, τόμ. 20, αρ. 8-9, πίν. 761-766.

Written by admin

Οι 5 ράτσες σκύλων τέλεια προσαρμοσμένες για να ζουν σε διαμέρισμα Ποιες είναι οι ράτσες σκύλων που είναι προσαρμοσμένες να ζουν σε διαμέρισμα;

Γιατί πρέπει να αποφεύγονται δύο σκυλιά με λουρί;