in

τα πάντα για αυτό το ενεργητικό σκυλί

Ο Μπόξερ είναι ένας σκύλος που ξεχειλίζει από ενέργεια και στοργή. Αν μπορεί να έχει κακή φήμη, είναι λάθος, γιατί έχει φιλικό και παιχνιδιάρικο χαρακτήρα. Αν σας αρέσει να γυμνάζεστε και να βγάζετε ατμό, αυτός ο σκύλος είναι για εσάς! Ανακαλύψτε χωρίς καθυστέρηση τα σημαντικά σημεία που πρέπει να γνωρίζετε για το Boxer.

1. Ένα κομψό κυνηγόσκυλο

Ο Μπόξερ έχει ένα αθλητικό σώμα. Είναι ένας σκύλος του μεσαίου μεγέθους πολύ στιβαρό : ένα αρσενικό ζυγίζει ανάμεσα 30 και 38 κιλά και ένα θηλυκό μεταξύ 24 και 32 κιλά. Υιός τραχιά μαλλιά δεν είναι λιγότερο λαμπερό και μπορεί να έχει διαφορετικά χρώματα:

  • Το ελαφάκι φόρεμα, ένα μονόχρωμο που μπορεί να είναι ανοιχτό ή σκούρο. Συχνά θα συνοδεύεται από λευκά μέρη.
  • Το brindle φόρεμαπου έχει ακανόνιστες ρίγες και διαφορετικά χρώματα.

Τα αυτιά του πέφτουν σχηματίζοντας ένα ακόμαπου του δίνει α τρυφερή έκφραση. Οι μπόξερ επίσης συχνά αποκομμένη ουρά από τον ιδιοκτήτη τους. Είναι συνήθως ψηλά και αρκετά μακρά και δεν είναι απαραίτητο να το κόψετε καθόλου.

σκύλος μπόξερ
Συντελεστές : Wikimedia Commons

2. Ο φίλος των μικρών

Εάν έχετε παιδιάπάει ο Μπόξερ θαυμάστε τους ! Ευγενικός και πιστός, θα κάνει τα πάντα προστατέψτε τα. Υιός χαρακτήρας φύλακας δεν τον εμποδίζει επομένως να ξέρει πώς να διασκεδάζει.

Ωστόσο, παρόλο που η ιδιοσυγκρασία του είναι ευνοεί τις κοινωνικές αλληλεπιδράσειςπαίρνει τοσυνηθίζω για αλληλεπίδραση με παιδιά (και το αντίστροφο παρεμπιπτόντως). Αυτό καθιστά δυνατή τη θέσπιση κανόνων για αμοιβαίος σεβασμός.

3. Ασύγκριτη ενέργεια

Ο μποξέρ αγαπά παίξε και τρέξε. Είναι ίσως υπομονετικοςαλλά αυτό δεν αντισταθμίζει πολύ κινούμενα. Άρα δεν είναι όχι ένα ήρεμο σκυλίαντιστοιχεί μάλλον σε δασκάλους που τους αρέσει ξοδεύουν σωματικά.

Η ανάγκη του για ενέργεια είναι τέτοια που αν δεν τον βγάλεις τακτικάμπορεί να μπορεί να παίξει μαζί του αντικείμενα του εσωτερικού σας. Αν γίνει α συνήθειαο Μπόξερ μπορεί να γίνει ανοικονόμητος. Είναι, συνεπώς στον κύριο να του μάθει να πειθαρχία και να διασφαλίσουν ότι οι ανάγκες τους καλύπτονται πλήρως.

ο φύλο του σκύλου είναι επίσης καθοριστικό: ένας Μπόξερ αρσενικός θα είναι πολύ περισσότερα δυσκολεύομαι να εκπαιδεύσει μόνο έναν θηλυκός. Ομοίως, δεν είναι το ιδανικό να υιοθετήσει α Πυγμάχος αν δεν έχεις Ποτέ είχε σκύλο πριν.

4. Μοναξιά: όχι για αυτόν

Αυτός ο στιβαρός τύπος έχει ένα καρδιά marshmallow. Αν το αφήσεις λοιπόν μόνος πολύ συχνάθα νιώσει εγκαταλειμμένος. Χρειάζεται λοιπόν πολλή προσοχή. Πράγματι, είστε για αυτό το σκυλί α κύριος της εταιρείας !

5. Σπίτι ή διαμέρισμα

Αυτός ο σκύλος μπορεί να ζήσει τόσο στο σπίτι όσο και στο διαμέρισμα. Αυτό που έχει σημασία είναι το θερμοκρασίες που το δίνεις. Ένας μπόξερ πρέπει να βγει τουλάχιστον 2 ώρες την ημέρανα τεντώσουν τα πόδια τους.

Ο Μπόξερ μπορεί να ζήσει αρκετά σε εξωτερικό χώρο αν του αφήσεις ρείθρο, φαγητό και νερό. Ωστόσο, αυτός αγαπημένη ζώ μαζί σου εσωτερικό και θα βαρεθεί αν τον αφήσεις μόνο πολύ πολύς καιρός.

σκύλος μπόξερ
Συντελεστές: Andy_van_Dyk/Pixabay

6. Εύθραυστη υγεία

Παρά τη στιβαρή εμφάνισή του, το Boxer μπορεί εύκολα να αρρωστήσει. Ses αρθρώσειςγιος coeur και το δικό του στομάχι είναι δικά του αδύναμα σημεία αυτό είναι επομένως απαραίτητο να δω με προφύλαξη.

Επίσης φροντίστε να φεύγετε πάντα μια σκιερή γωνιά από όπου μπορεί να προστατευτεί soleil. Το πεπλατυσμένο ρύγχος του το κάνει επιρρεπές σε αναπνευστικά προβλήματα, ειδικά σε ζεστό καιρό. Επιπλέον, κατέχει α ευαίσθητο δέρμα.

Το Boxer έχει προσδόκιμο ζωής 10 έως 12 ετών.

7. Εύκολη συντήρηση

Ο Μπόξερ χάνει πολύ λίγα μαλλιάειδικά αν εσείς βούρτσα τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα. Συνιστάται επίσης να πλύνε το περιστασιακά με ένα λούσιμο προσαρμοσμένο στο ευαίσθητο δέρμα της.

Με τα πεσμένα χείληείναι πιθανό να σαλιαρίζω : ένα μικρό χτύπημα μαντήλι και κανείς δεν μιλάει άλλο για αυτό!

8. Η τιμή της φυλής

Η απόκτηση ενός Boxer θα σας κοστίσει μεταξύ 800 και 1400 ευρώ, το οποίο είναι ακόμα πολύ υψηλό. Προσέξτε να απευθυνθείτε σε α αδειοδοτημένος κτηνοτρόφος για να μπορέσετε να επιλέξετε ένα κουτάβι με α καλος χαρακτηρας. Πράγματι, ένα κουτάβι που αγοράστηκε από α ιδιαιτερος είναι συχνά λιγότερο καλά μορφωμένοι και μπορεί να πάρει κακές συνήθειες από τη μικρότερη ηλικία.

κουτάβι μπόξερ
Credits: Pxhere

βιβλιογραφικές αναφορές

ΜΕΓΝΙΝ, Πιέρ. Ο σκύλος και οι ράτσες του. Στα γραφεία του κτηνοτρόφου, 1897.

Written by admin

Οι 5 καλύτερες φυλές σκύλων υπηρεσίας

Γιατί ο σκύλος μου ουρλιάζει σαν λύκος;