in

τα πάντα για αυτό το στιλπνό σκυλί

Το Dalmatian είναι ένα πολύ δημοφιλές σκυλί. Το ιδιαίτερο φόρεμά του τον έχει κάνει διάσημο στον κόσμο του κινηματογράφου! Η σωματική του διάπλαση, τόσο αστεία όσο και καταστροφική, μπορεί μόνο να σε κάνει να σκάσεις. Επιπλέον, ο χαρακτήρας του είναι ευχάριστος να τον ζεις σε καθημερινή βάση. Θέλετε να μάθετε περισσότερα; Τα λέμε παρακάτω!

1. Μοναδικά σημεία

Αυτός ο σκύλος από την Κροατία δεν έχει κηλίδες γέννηση. Θα τα δείτε να εμφανίζονται μετά το μέγιστο τέσσερις εβδομάδες αφού ήρθε στον κόσμο. Αυτό που έχει επίσης ενδιαφέρον είναι ότι τροφή εσύ Δαλματία επηρεάζει τη λευκότητα του τριχώματος του.

Αυτό είναι ένα μεγάλο σκυλί: μεταξύ 56 και 62 εκ. στο ακρώμιο ανάλογα με το φύλο. Ο αρσενικά φτασε το 30 κιλάκατά 26 κιλά για το θηλυκά.

Εκτός από ένα βούρτσισμα περιστασιακάμαλλιά ras της Δαλματίας δεν απαιτεί κάποια ιδιαίτερη συντήρηση. Αποφύγετε να κάνετε ύπνος ο δαλματίας σου έξω γιατί το παλτό του είναι ατελέσφορος αντιμέτωπος κακές καιρικές συνθήκες.

Γνωρίζατε ότι τα σημεία που διακρίνονται στο σώμα της Δαλματίας μπορεί επίσης να είναι brunes ?

δαλματικός σκύλος
Συντελεστές: Huskyherz/Pixabay

2. Ένας πολύ δυναμικός σκύλος…

Ο Δαλματίας έχει χρειάζομαι του να ασκηθεί ενεργά. Εκτός, τους μυς του του επιτρέπει να είναι πολύ διαρκής. Ετσι το ιδιοκτήτης ενός Δαλματού πρέπει να είναι jock και δίνουν πολύ ήχο θερμοκρασίες στον σκύλο του. Αυτό το τελευταίο πρέπει να το περπατήσετε αρκετές ώρες την ημέρα. Μη διστάσετε να το πάρετε μαζί σας εάν εξασκηθείτε ποδήλατο όπου το VTT !

3. …σε ποιον αρέσει η υπέροχη ύπαιθρος

Ζώντας με μια Δαλματία μέσα διαμέρισμα Ανατολή δεν προτείνεται. Ce μεγαλειώδης ξεχειλισμένος σκύλος ενέργεια προτιμούν να έχουν θέση και πάνω από όλα έχουν α jardin. Σημείωση, δεν είναι δεν αδύνατο να έχεις μια Δαλματία σε διαμέρισμα, αλλά πρέπει επιτακτικά ας τον βγάλει ο αφέντης του πολλές φορές την ημέρα για μεγάλους περιπάτους.

Έτσι, το οι ηλικιωμένοι θα δυσκολευτεί να ικανοποιήσει ο δυναμισμός της Δαλματίας. Το τελευταίο μπορεί να γίνει καταστρεπτικός et να γαβγίσει υπερβολικά αν δεν ξοδέψει αρκετά.

4. Δυνατός χαρακτήρας

ο ιδιοσυγκρασία πεισματάρης dDalmatian πρέπει να υποβληθεί σε άτομο που έχει εμπειρία με σκύλους. Πρέπει να ληφθεί μέριμνα για την εκπαίδευσή του από τη μικρότερη ηλικίααπαιτώντας σταθερότητα et αυστηρός. Μια σχέση που βασίζεται σε αμοιβαίος σεβασμός και στο εμπιστοσύνη είναι ο μόνος τρόπος να τα πάτε καλά με τον σύντροφό σας.

αισθανθείτε ελεύθερος να θέσει όρια στο Δαλματικό, που είναι μάλλον ανεξάρτητος.

δαλματικός σκύλος
Συντελεστές: PeterKaul/Pixabay

5. Υψηλή ευαισθησία

Ερχεται αντίβαρο η πλευρά πεισματάρης της Δαλματίας. Αυτός λάτρης του ιδιαίτερα ο αφέντης του και δεν μου αρέσει η μοναξιάπαρά τα δικά του ανεξαρτησία. Η Δαλματία λοιπόν έχει ένα πολύ ενδιαφέρων με τις αποχρώσεις του.

Μπορεί να απολαμβάνει τη συντροφιά του παιδιάμε την προϋπόθεση ότι το σέβονται δυνατος χαρακτηρας. Έχοντας πολλά θάρροςο Δαλματικός είναι α αξιόπιστος φύλακας.

Μόλις έχεις σε γνώρισα το ένα και το άλλο, θα έχετε ένα συγχωνευτική σχέση.

6. Ζητήματα υγείας ειδικά για τη φυλή

Το φόρεμα κυρίως λευκό της Δαλματίας τον υποτάσσει κώφωση. Μπορεί να είναι σύνολο ή μερικός και επηρεάζει κατά μέσο όρο 30% των κουταβιών.

Δείτε επίσης το εύθραυστο δέρμα της Δαλματίας όπως και το δικό του ηνία. Αυτά μπορούν να δημιουργήσουν πέτρες ή θρόμβους επικίνδυνο για την υγεία του σκύλου.

Πέρα από αυτό, ο Δαλματίας παραμένει σκύλος εύρωστος. Το προσδόκιμο ζωής του είναι μεταξύ 12 και 14 ετών.

7. Ένα μεταβλητό κόστος

Η απόκτηση ενός Δαλματού θα σας κοστίσει μεταξύ 600 και 1200 ευρώ. Να δίνετε πάντα προτεραιότητα σε αξιόπιστες εκμεταλλεύσεις !

δαλματικός σκύλος
Credits: Pxhere

βιβλιογραφικές αναφορές

ΜΕΓΝΙΝ, Πιέρ. Ο σκύλος και οι ράτσες του. Στα γραφεία του κτηνοτρόφου, 1897.

Written by admin

λίστα με όλα τα ονόματα

4 πτυχές που πρέπει να αναλύσετε για να κατανοήσετε τα συναισθήματά σας