in

τι είναι καλύτερο για έναν σκύλο;

Αν είχατε την ατυχία να θελήσετε να υιοθετήσετε έναν σκύλο όσο ζείτε σε διαμέρισμα, πρέπει να έχετε κάνει κάποιες σκέψεις όπως: «Θα ήμουν εσύ, θα περίμενα να έχω ένα σπίτι με μεγάλο κήπο για να πάρω έναν σκύλο» ή «Ένας σκύλος χρειάζεται έναν κήπο για να τρέξει, θα είναι δυστυχισμένος στα 50 σου καημένο ζώο! ». Διαμέρισμα ή σπίτι λοιπόν; Αυτή είναι η ερώτηση που θα προσπαθήσουμε να απαντήσουμε όσο το δυνατόν ακριβέστερα.

Είναι πραγματικά ένας μεγάλος κήπος ιδανικός για τον σκύλο σας;

νεαρό αγόρι και το σκυλί του που παίζουν στον κήπο
© gorodenkoff – iStock

Το όμορφο σπίτι με τον μεγάλο κήπο και όντως μύθος για τον σκύλο σας. Αν και δεν χρειάζεται να κάνουμε γενικεύσεις, κατά μέσο όρο ένας σκύλος που μένει σε ένα σπίτι, επιπλέον με μεγάλο χώρο πρασίνου, σπάνια θα φύγει από το σπίτι του. Γιατί ? Γιατί το λάθος που κάνουν οι άνθρωποι, συχνά από άγνοια, είναι να πιστεύουν ότι αυτό του αρκεί. Σίγουρα λοιπόν, έχει μεγάλο χώρο για να βγάζει ατμό, εκτός από αυτό, μακροπρόθεσμα, στα μάτια του σκύλου σας ο κήπος δεν θα αντιπροσωπεύει περισσότερο από ένα επιπλέον δωμάτιο στο σπίτι σας. Αφού το δει πάνω κάτω και απέναντι και αφού μυρίσει κάθε θάμνο και κάθε δέντρο 50 φορές, δεν θα τον ενδιαφέρει ιδιαίτερα. Μπείτε στη θέση του: θα μένατε 8 ώρες την ημέρα στο ίδιο δωμάτιο προσπαθώντας να καταλάβετε πώς να απασχοληθείτε;

Τούτου λεχθέντος, η ύπαρξη ενός κήπου είναι αναμφισβήτητα ένα συν! Πράγματι, τις βροχερές μέρες ή όταν βιάζεστε, είναι πολύ πρακτικό να πρέπει απλώς να ανοίξετε την πόρτα για να βγάλετε τον σκύλο έξω. Ωστόσο, μην ξεχνάτε ότι ένας σκύλος πρέπει να ασκείται έξω από το σπίτι του. Είναι ένα κοινωνικό ζώο και ως εκ τούτου χρειάζεται να συναντά άλλους ανθρώπους και άλλα συγγενή. Επιπλέον, η όσφρησή του είναι η πιο ανεπτυγμένη του αίσθηση. Χρειάζεται λοιπόν να μυρίζει μυρωδιές και είναι επίσης ένας τρόπος για να ξοδευτεί.

Ο σκύλος σας θα είναι αναγκαστικά δυστυχισμένος σε ένα διαμέρισμα;

σκυλιά που κοιμούνται στο σαλόνι
© FollowTheFlow – iStock

Σε αντίθεση με το σπίτι που θα μπορούσε να θεωρηθεί ως το Άγιο Δισκοπότηρο για τα σκυλάκια, το διαμέρισμα θα έπρεπε να φύγει, γιατί συχνά θεωρούνταν πολύ μικρό για να νιώθει καλά εκεί. Δεν είναι πραγματικά τίποτα. Πράγματι, όπως εξηγήθηκε στην προηγούμενη παράγραφο, η ύπαρξη ενός κήπου τείνει να μας κάνει να ξεχνάμε μια από τις θεμελιώδεις ανάγκες του σκύλου: να βγαίνει έξω! Η διαφορά σε ένα διαμέρισμα είναι ότι δεν έχεις άλλη επιλογή. Εκτός κι αν έχετε πρόβλημα με το σκύλο σας να κάνει κακώσεις σε εσωτερικό χώρο, είναι απαραίτητο να βγάλετε βόλτα τον σκύλο σας αρκετές φορές την ημέρα. Επομένως, ένας σκύλος σε ένα διαμέρισμα έχει συχνά μια σχετικά ισορροπημένη ζωή ανάμεσα σε στιγμές παιχνιδιού στο σπίτι και σε υπαίθριες βόλτες. Η ανάγκη τους για εξόδους επομένως γενικά καλύπτεται καλύτερα.

Φυσικά, όταν μιλάμε για εξόδους, αυτές είναι μεγάλες βόλτες τουλάχιστον 30 λεπτών και όχι απλώς ένα εξπρές τσίσα που γίνεται σε 10 λεπτά. Ένας σκύλος που βγαίνει αρκετά είναι ένας σκύλος που θα είναι καλύτερος σωματικά και ψυχικά.

Δεν έχει σημασία πού μένουν αν σέβεσαι τις ανάγκες τους!

νεαρή γυναίκα και το σκυλί της χτυπούν το χέρι της
© Eva Blanco – iStock

Εν ολίγοις, μεταξύ διαμερίσματος ή σπιτιού, δεν υπάρχει πραγματικά ταίριασμα αφού όλα βασίζονται στην πραγματικότητα σε εσάς. Στο χέρι σας είναι να σκεφτείτε τι θα είναι καλύτερο για το κατοικίδιό σας. Ένας σκύλος στα 40 ㎡ μπορεί να είναι δυστυχισμένος αν είναι μόνο 10 λεπτά έξω 3 φορές την ημέρα, αλλά ακριβώς όπως ένας σκύλος σπιτιού που δεν φεύγει ποτέ από τον κήπο του! Εάν το να βρίσκεστε σε ένα διαμέρισμα είναι ο λόγος που σας εμποδίζει να πάρετε ένα σκυλί, σας διαβεβαιώνουμε ότι δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για το ηθικό του, υπό την προϋπόθεση φυσικά ότι σεβαστείτε τις ανάγκες του κάνοντας τον να συναντήσει άλλους σκύλους, παίζοντας μαζί του, βγάζοντάς τον αρκετά έξω, κάνοντας τον να το κάνει επαγγελματικές δραστηριότητες, και τα λοιπά. Όλα αυτά τα πράγματα είναι απαραίτητο για την ισορροπία του και είναι εύκολα επιτεύξιμα, όσα τετραγωνικά κι αν έχετε!

Written by admin

Ανακαλύψτε τα πιο κοινά ονόματα σκύλων στον κόσμο

Γνωρίζατε ότι υπάρχουν δύο ξεχωριστές ράτσες Corgi;