in

Τι θα λέγατε να υιοθετήσετε έναν σκύλο εργαστηρίου;

Σκεφτήκατε ποτέ να υιοθετήσετε έναν σκύλο που σώθηκε από τα εργαστήρια; Αυτά τα φτωχά σκυλάκια έχουν περάσει τη ζωή τους πίσω από τα κάγκελα και δεν γνωρίζουν τίποτα για την πραγματική σκυλίσια ζωή. Χρειάζονται λοιπόν πολύ χρόνο και προσοχή, αλλά αφού κερδίσουν την εμπιστοσύνη τους αποδεικνύονται υπέροχοι σύντροφοι.

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά ενός σκύλου εργαστηρίου;

Λαγωνικά σε ένα κλουβί
Πιστώσεις: Tattom / iStock

Πρέπει να το ξέρεις Τα περισσότερα σκυλιά εργαστηρίου είναι ράτσες Beagle. Συμβαίνει επίσης να είναι Γκόλντεν Ριτρίβερ, αλλά σπάνια άλλες ράτσες. Δεν υπάρχει προτίμηση φύλου, επομένως θα μπορούσατε να υιοθετήσετε ένα αρσενικό αλλά και ένα θηλυκό. Η ηλικία είναι επίσης μεταβλητή: είναι δυνατό να συναντήσετε κουτάβια καθώς και ενήλικους σκύλους. Σε όλες τις περιπτώσεις, οι σύλλογοι που φροντίζουν για την τοποθέτηση αυτών των σκύλων τους αναγνωρίζουν και ενημερώνουν τα εμβόλια τους ανάντη.

Πώς μπορώ να υιοθετήσω έναν σκύλο εργαστηρίου;

Μπιγκλ πίσω από συρμάτινο φράχτη
Πιστώσεις: Lunja / iStock

Το GRAAL είναι ένας σύλλογος που, μεταξύ άλλων, συλλέγει πειραματόζωα. Συνεργάζεται με πολλά συνεργαζόμενα καταφύγια που φροντίζουν τα ζώα στις δομές τους. Μπορείτε επίσης να βρείτε αυτά τα καταφύγια απευθείας στον ιστότοπό τους. Δεν υπάρχουν συγκεκριμένα κριτήρια που πρέπει να πληρούνται εκ των προτέρων. Αυτά είναι τα καταφύγια που αποφασίζει πού και σε ποιον θα τοποθετήσει τα ζώα σύμφωνα με τις συνήθεις πρακτικές : επιλογή θετών, περιοχή τοποθέτησης, επίσκεψη πριν και μετά την υιοθεσία… τα τέλη υιοθεσίας μπορεί επίσης να διαφέρουν από το ένα καταφύγιο στο άλλο.

Πώς να καλωσορίσετε καλύτερα έναν σκύλο εργαστηρίου;

Σκυλί λαγωνικό ξαπλωμένο στο χαλί
Πιστώσεις: alex_ugalek / iStock

Πρώτα, πρέπει να γνωρίζετε τι έχουν περάσει αυτά τα σκυλιά. είναι ζώα που δεν έχουν δει τίποτα στη ζωή τους, που δεν έχουν μυρίσει τίποτα, που δεν έπαιξαν ποτέ, που δεν χαϊδεύτηκαν ποτέ και που ποτέ δεν αγαπήθηκαν. Ως εκ τούτου, η υιοθεσία ενός εργαστηριακού σκύλου απαιτεί χρόνο. Εάν λείπετε από το σπίτι για 10 ώρες την ημέρα, μην ασχοληθείτε. Ακόμα κι αν ο σκύλος σας μοιάζει με ενήλικα, στην πραγματικότητα, Είναι ένα κουτάβι που θα πρέπει να διδαχθεί τα πάντα. Συνιστάται επίσης ανεπιφύλακτα ένα μέλος της οικογένειας να μπορεί να μείνει μαζί του για αρκετές ημέρες για να τον συνηθίσει σιγά σιγά στη νέα του ζωή.

Σε γενικές γραμμές, τα πράγματα πάνε καλά στο σπίτι, αλλά θα πρέπει να κάνετε υπομονή όταν πρόκειται να βγείτε έξω. Εκτός από τις μπάρες και το παγωμένο πλακάκι του τελάρου του, ο σκύλος σας δεν ξέρει τίποτα. Το παραμικρό θρόισμα ενός φύλλου, ένα θορυβώδες όχημα ή ένα κομμάτι που τον γαργαλάει μπορεί να τον τρομάξει πάρα πολύ. Γι’ αυτόν τον λόγο είναι σκόπιμο να προτιμάτε τις πολύ σύντομες εξόδους τις πρώτες φορές. Τα λαγωνικά είναι αρκετά φοβισμένα, αλλά με τον καιρό και την πολλή αγάπη γίνονται απίστευτοι σύντροφοι ζωής.

Μπορεί ένας σκύλος εργαστηρίου να υποφέρει από διαταραχές;

Μπιγκλ και εκπαιδεύστε τον εκσφενδόνιο
Credits: srugina / iStock

Από την εμπειρία του, είναι πιθανό ο σκύλος σας να αναπτύξει προβλήματα συμπεριφοράς. Αλλά στην πραγματικότητα, κάθε ζώο έχει τη δική του προσωπικότητα και όπου κάποια θα προσαρμοστούν γρήγορα, άλλα θα είναι πράγματι πολύ ανήσυχα. Παρά τη δύσκολη εμπειρία του, δεν πρέπει να τον κολλάτε πάντα. Πράγματι, αυτό κινδυνεύει να δημιουργήσει μια υπερβολική προσκόλληση και τη μέρα που θα φύγετε, μπορεί να είναι πολύ περίπλοκο να ζήσει μαζί του. Σε τέτοιες περιπτώσεις, ο σκύλος σας μπορεί να γίνει καταστροφικός ή να αρχίσει να γαβγίζει συνεχώς.

Written by admin

Ένας προσομοιωτής για να δείτε τον κόσμο μέσα από τα μάτια του σκύλου σας

Το Leonberger, ένα σκυλί με το παρατσούκλι του ευγενικού γίγαντα