in

Τι μπορεί να ονειρευτεί ο σκύλος μου;

Εάν είστε ο περήφανος ιδιοκτήτης ενός σκύλου, αναμφίβολα έχετε ήδη παρατηρήσει ότι ο ύπνος του μπορεί μερικές φορές να είναι αρκετά ανήσυχος. Γκρίνια, γρυλίσματα, κινούμενα πόδια, τρέμουλο στο σώμα ή συσπάσεις των ματιών είναι όλα σημάδια που υποδηλώνουν ότι ο σκύλος σας βρίσκεται στη μέση ενός ονείρου. Αλλά ονειρεύονται πραγματικά τα σκυλιά; Η απάντηση είναι ναι ! Υπάρχουν ακόμη και αμέτρητες μελέτες για το θέμα. Λοιπόν, τι μπορούν να ονειρεύονται τα σκυλιά μας;

Από τι αποτελείται ο ύπνος του σκύλου σας;

σκύλος που χασμουριέται στον καναπέ
Credits : Przemyslaw-Iciak / iStock

Ο ύπνος σκυλιών, όπως και ο δικός μας, αποτελείται από πολλούς κύκλους. Υπάρχουν συγκεκριμένα δύο βασικοί τύποι φάσεων που θα διαδέχονται η μία την άλλη και στις οποίες θα επικεντρωθούμε σήμερα. Η πρώτη φάση είναι αυτή του βαθύ ύπνου. Αυτή ακριβώς τη στιγμή, ο σκύλος κοιμάται βαθιά και η εγκεφαλική του δραστηριότητα είναι ήρεμη. Ακολουθεί η φάση του ύπνου REM. Αυτή η ονομασία του αποδόθηκε, γιατί αν και ο σκύλος κοιμάται, ο εγκέφαλός του συνεχίζει να λειτουργεί. Εδώ αρχίζει η στιγμή του ονείρου. Πολύ παρόμοια με αυτή του ανθρώπου του, Οι κύκλοι ύπνου του σκύλου διαρκούν κατά μέσο όρο 2 ώρες. Ένας πλήρης κύκλος αποτελείται πράγματι από περίπου 1:30 βαθύ ύπνο και 30 λεπτά παράδοξου ύπνου. Ωστόσο, αυτοί οι κύκλοι μπορεί να διαφέρουν από σκύλο σε σκύλο και να διαρκέσουν πολύ περισσότερο.

Ο ύπνος είναι προφανώς απαραίτητος για τη σωστή ανάπτυξη του σκύλου σας, καθώς είναι κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου απελευθερώνεται αυξητική ορμόνη. Ο ύπνος επιτρέπει επίσης καλύτερη απομνημόνευση. Επομένως, ο σκύλος σας θα μάθει καλύτερα εάν κοιμάται αρκετά.

Αλλά τότε, τι ονειρεύεται ο σκύλος σας;

σκύλος που κοιμάται στον καναπέ
Πιστώσεις : απροσδιόριστο-απροσδιόριστο / iStock

Λοιπόν, σε αντίθεση με ό,τι λογικά μπορεί να σκεφτεί κανείς, ο σκύλος σας δεν ονειρεύεται ένα κυνηγητό πίσω από μια ορδή από γάτες ή να πηδήξει σε ένα βουνό κροκέτας. Στην πραγματικότητα, τα όνειρά τους είναι πολύ πιο περίπλοκα από αυτό. Σύμφωνα με αρκετές μελέτες, και ειδικότερα έρευνες που πραγματοποιήθηκαν από επιστήμονες από το Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης (MIT)τα σκυλιά, καθώς και τα ζώα γενικότερα, θα έβλεπε εικόνες από αυτό βίωσαν κατά τη διάρκεια της ημέρας. Κατά τη διάρκεια της έρευνάς τους, ανακάλυψαν ότι ο εγκέφαλος των αρουραίων ενεργούσε κατά τη διάρκεια του ύπνου τους με τον ίδιο τρόπο όπως κατά τη διάρκεια των ασκήσεων που ασκούνταν σε κατάσταση εγρήγορσης κατά τη διάρκεια της ημέρας. Για τα σκυλιά, είναι ακριβώς το ίδιο πράγμα, ξαναζούν στα όνειρά τους στιγμές που έζησαν νωρίτερα μέσα στην ημέρα.

Πρέπει να ξυπνήσετε τον σκύλο σας αν έχει εφιάλτη;

σκύλος που χασμουριέται στο κρεβάτι
Credits: Eva-Blanco / iStock

Δεδομένου ότι ο σκύλος σας ονειρεύεται, φαίνεται προφανές ότι δεν θα του λείψουν οι εφιάλτες… Πρέπει όμως να επέμβετε αν το κατοικίδιό σας έχει εφιάλτη; Στην πλειονότητα των περιπτώσεων, καλό είναι να αφήσετε τον εφιάλτη να συνεχίσει την πορεία του. Μπορείτε να μείνετε με τον σκύλο σας για να τον παρηγορήσετε αν ξυπνήσει με μια αρχή. Ωστόσο, μπορείτε να δώσετε προσοχή στα σήματα που στέλνει το κατοικίδιό σας και να ενεργήσετε ανάλογα. Για παράδειγμα, αν ο σκύλος σας γκρινιάζει και πηδάει μόνο μερικές φορές, μπορείτε να προσπαθήσετε να τον ξυπνήσετε απαλά. χωρίς τον κίνδυνο να δαγκωθεί. Αφ ‘ετέρου, αποφύγετε να το ξυπνήσετε αν γρυλίζει ή δείχνει άλλα πιο επιθετικά σημάδια. Στην πραγματικότητα, είναι δύσκολο να αναγνωρίσετε εάν ο σκύλος σας βλέπει ένα όνειρο ή έναν εφιάλτη. Το καλύτερο λοιπόν είναι να τον αφήσετε να ζήσει τη στιγμή.

Ωστόσο, εάν πιστεύετε ότι είναι απαραίτητο να ξυπνήσετε το σκυλί σας, θα πρέπει να ληφθούν μερικές προφυλάξεις για να μην τον τρομάξουμε ακόμα περισσότερο και να κινδυνεύσουμε να δαγκωθεί. Για παράδειγμα, μπορείτε να περπατήσετε περισσότερο από το συνηθισμένο για να κάνετε θόρυβο και να προκαλέσετε κραδασμούς. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε μια λιχουδιά και να την περάσετε απαλά κάτω από τη μύτη. Τέλος, μην το αγγίζετε απευθείας, αλλά προσπαθήστε να τραβήξετε πολύ απαλά την κουβέρτα ή το μαξιλάρι πάνω στο οποίο βρίσκεται.

Written by admin

Το Komondor, ένα ατημέλητο τσοπανόσκυλο

Το Spot είναι ένας σκύλος ρομπότ που θα πρέπει να κυκλοφορήσει στην αγορά πριν από το τέλος του χρόνου