in

Το αμερικανικό Akita, ένα εύρωστο σκυλί που μοιάζει με αρκουδάκι

Κάτω από τον αέρα ενός μεγάλου αρκουδάκι, ο Αμερικανός Ακίτα είναι στην πραγματικότητα ένας πραγματικός σαμουράι! Με το ευγενές και περήφανο βάδισμά του, είναι ένας ατάραχος και πολύ σπάνια φοβισμένος σκύλος. Λόγω της προέλευσής του, έχει πολύ δυνατό χαρακτήρα και επομένως είναι καλύτερα να είστε καλά προετοιμασμένοι πριν καλωσορίσετε ένα αμερικανικό Akita στο σπίτι σας.

Η μικρή ιστορία του Αμερικανού Ακίτα

Πορτρέτο ενός Αμερικανού Ακίτα
Πιστώσεις: DevidDO / iStock

Το αμερικάνικο Akita είναι ένας σκύλος απόγονος μιας πολύ αρχαίας πρωτόγονης φυλής: του Ακίτα Ινού ή Ιαπωνικού Ακίτα. Οι κοινοί τους πρόγονοι ζούσαν στην Ιαπωνία, στην περιοχή Ακίτα που βρίσκεται στα βόρεια του νησιού Χονσού. Η φυλή ήταν στα πρόθυρα της εξαφάνισης στο τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου κατά την οποία το Akita σκοτώθηκε για τη γούνα του. Τότε είναι που Αμερικανοί στρατιώτες αποφάσισαν να εισαγάγουν τη φυλή στις Ηνωμένες Πολιτείες και να τη διασταυρώσουν με Mastiff και German Shepherd για να γεννηθεί η φυλή που είναι γνωστή σήμερα ως αμερικανικό Akita.

Ο Αμερικανός Ακίτα, ένας εύρωστος και ισορροπημένος σκύλος

Κόκκινο αμερικάνικο Ακίτα που τρέχει
Credits: marcelinopozo / iStock

Το αμερικάνικο Akita είναι ένα πολύ εντυπωσιακό μεγαλόσωμο σκυλί με δυνατή κατασκευή. Είναι μια καλά ισορροπημένη φυλή με βαρύ πλαίσιο. Τα μάτια του Αμερικανού Ακίτα είναι συνήθως καστανά και αρκετά μικρά σε μέγεθος. Τα μικρά αυτιά του είναι τριγωνικά και ίσια σε ένα μάλλον στρογγυλό και ογκώδες κεφάλι. Η ουρά του είναι μακριά, παχιά και συνήθως κουλουριασμένη πάνω από την πλάτη του. Η γούνα του είναι εξαιρετικά πυκνή, γιατί το αμερικάνικο Akita έχει ένα διπλό παλτό. Πράγματι, το παλτό του αποτελείται όχι μόνο από ένα ίσιο και τραχύ πανωφόρι, αλλά και από ένα απαλό και παχύ υπόστρωμα. Κατά τη διάρκεια ενός έτους, θα το κάνει λοιπόν δύο αρκετά εντυπωσιακά moults. Ένα θηλυκό αμερικανικό Akita έχει ύψος μεταξύ 60 και 66 cm, ενώ ένα αρσενικό μπορεί να φτάσει τα 71 cm. Όσον αφορά το βάρος, μπορεί να φτάσει τα 60 κιλά.

Ένα πρωτόγονο σκυλί με μεγάλη καρδιά

αμερικάνικο κουτάβι akita
Πιστώσεις: DevidDO / iStock

Ο Αμερικανός Akita δεν είναι πραγματικά αθλητικός σκύλος. Γενικά ήρεμος και μάλιστα μάλλον τεμπέλης, δεν θα έχει πρόβλημα να κοιμάται όλη την ημέρα! Προσοχή, όμως, αυτό δεν σημαίνει ότι είναι ο ιδανικός σκύλος διαμερισμάτων και ότι μπορεί εύκολα να κάνει χωρίς καθημερινές βόλτες. Λίγο γκρινιάρης, ο Αμερικανός Akita φημίζεται ότι είναι «σνομπ», αλλά είναι πιστός σκύλος και πολύ κοντά στο αφεντικό του, τον οποίο θα προστατεύει πάντα από ένστικτο. λίγο ανεκτικό, ο Αμερικανός Akita δεν είναι ένας υπερβολικά κοινωνικός σκύλος. Επομένως, είναι σημαντικό να τον κάνετε να γνωρίσει άλλους ανθρώπους καθώς και άλλους συγγενείς από μικρή ηλικία. Παρόλα αυτά, Η γενετική του και το ένστικτό του σίγουρα θα επανεμφανιστούν σε ορισμένες καταστάσεις. Γι’ αυτό είναι καλύτερα να αποφύγετε να τον κάνετε να συναντήσει σκύλους του ίδιου φύλου, γιατί μπορεί να πάει πολύ άσχημα.

Η τιμή ενός αμερικανικού Akita

μαύρη αμερικανική ακίτα
Πιστώσεις: DevidDO / iStock

Το αμερικανικό Akita, όπως όλα τα σκυλιά τύπου Akita, είναι ένα αρκετά ακριβό σκυλί για αγορά. Θα πρέπει να πληρώσετε μεταξύ 1500€ και 1700€.

Εν ολίγοις, παρά την εμφάνιση του αρκουδάκι, το αμερικάνικο Akita δεν είναι ένα σκυλί για να το βάλουμε σε όλα τα χέρια. Είναι καλύτερα να είστε ήδη έμπειροι και να μάθετε πολύ καλά για τη ράτσα πριν υιοθετήσετε μια στο σπίτι!

Written by admin

5 καλές συνήθειες που πρέπει να υιοθετήσεις αμέσως μόλις φτάσεις

ποιες είναι οι αιτίες;