in

Το Γκόλντεν Ριτρίβερ, τα απαραίτητα σε αυτό το χαρούμενο σκυλί

Αυτή είναι μια από τις πιο δημοφιλείς ράτσες σκύλων και καταλαβαίνουμε γιατί! Το Golden Retriever είναι πράγματι μια μπάλα από μαλλιά μπροστά στην οποία είναι πολύ δύσκολο να αντισταθείς καθώς έχει πολλές ιδιότητες. Αυτή η ράτσα σκύλου προσαρμόζεται τόσο σε μια μεγάλη οικογένεια όσο και σε ένα άτομο που ζει μόνος. Μια ικανότητα προσαρμογής που δεν έχουν όλα τα σκυλιά και που είναι πραγματικά χαρακτηριστικό του Golden Retriever, μεταξύ άλλων ιδιοτήτων φυσικά.

Η μικρή ιστορία

Δύσκολο, ακόμη και για τους ειδικούς, να γνωρίζουν πραγματικά την προέλευση του Γκόλντεν Ριτρίβερ. Ωστόσο, η πιο αξιόπιστη πηγή χρονολογείται από το 1858 και ισχυρίζεται ότι αυτή η ράτσα προήλθε από μια ομάδα σκύλων (πιθανότατα Leonbergers) που προέρχονταν από τον Καύκασο και μέχρι το Ηνωμένο Βασίλειο, που αγόρασε ο μελλοντικός Λόρδος Tweedmouth. Υπάρχει μια άλλη ιστορία σχετικά με αυτό, η οποία λέει ότι ο ίδιος ο Λόρδος Tweedmouth δημιούργησε μια διασταύρωση μεταξύ ενός κίτρινου κυματιστού επιχρισμένου σε ένα θηλυκό τουίντ νεροσπάνιελ. Με την πάροδο του χρόνου, σίγουρα έχουν προστεθεί και άλλες ράτσες σκύλων σε αυτό το μείγμα, όπως το Irish Setter και το St. John’s Hound. Το χρώμα του τριχώματος μπορεί να κυμαίνεται από κρεμώδες λευκό έως γήινο.

Το Golden Retriever θεωρείται ένας σκύλος ριτρίβερ, ειδικά για το κυνήγι υδρόβιων πτηνών. Αυτό είναι πράγματι ένας σκύλος που μπορεί να είναι πολύ καλός κολυμβητής. Τούτου λεχθέντος, τώρα υιοθετείται κυρίως από οικογένειες και πολύ συχνά εξετάζεται μόνο ως σκύλος συντροφιάς.

Ένα εύθυμο και ευδιάθετο σκυλί

Το Γκόλντεν Ριτρίβερ είναι ιδανική ράτσα για πρώτη υιοθεσία, ειδικά για άτομα που δεν είναι εξοικειωμένα με τα σκυλιά. Αυτά είναι στην πραγματικότητα πολύ πιστοί σύντροφοι που αφιερώνουν σώμα και ψυχή στον αφέντη τους. Όσον αφορά την εκπαίδευση του Γκόλντεν Ριτρίβερ, είναι γενικά πολύ απλή, πάντα χάρη στον χαρακτήρα του. Στην πραγματικότητα είναι πολύ έξυπνος και υπάκουοςτο οποίο επιτρέπει στους άπειρους κυρίους να μην αισθάνονται συγκλονισμένοι από την εκπαίδευση ενός σκύλου.

Αυτό είναι ένα σκυλί που προσαρμόζεται πολύ καλά στην οικογενειακή ζωήγιατί είναι εξαιρετικά μαλακός, ειδικά με τα παιδιά. Επιπλέον, είναι πραγματική ευχαρίστηση ζήσει με μια οικογένεια και θα είναι ακόμα πιο ευτυχισμένος κάτω από αυτές τις συνθήκες.

χρυσός θλιμμένος ήλιος
Συντελεστές: JeanRee / iStock

Καθημερινή παρουσία

Αν ο Χρυσός είναι ένας εύκολος σκύλος, αυτό δεν σημαίνει ότι μπορεί να ζήσει ανεξάρτητα. Έχει μάλιστα χρειάζεται την παρουσία της οικογένειάς του et αντέχει τη μοναξιά πολύ άσχημα. Η υιοθέτηση αυτού του σκύλου απαιτεί πραγματική επένδυση από την πλευρά των κυρίων που πρέπει να μπορούν αφιερώστε πολύ χρόνο σε αυτό. Είναι λοιπόν απαραίτητο να είναι σε θέση το περιβάλλουν et το διεγείρουν τακτικά για να τον κάνει πραγματικά ευτυχισμένο. Το ίδιο ισχύει και για τον τόπο της ζωής του: πρέπει να είναι ταιριάζει στον χαρακτήρα του. Το Golden Retriever χρειάζεται πράγματι ένα πραγματικό έδαφος για να μπορέσει να αφήσει τον ατμό στο μέγιστο.

Επαναλαμβανόμενα προβλήματα υγείας

Εάν το Golden Retriever είναι μια ράτσα που έχει πολλά πλεονεκτήματα όσον αφορά την ποιότητα ζωής, μπορεί επίσης αντιμετωπίσετε κάποια προβληματικά προβλήματα υγείας. Πράγματι, όπως πολλά μεγάλα σκυλιά, ο Goldens μπορεί, με την πάροδο του χρόνου, να υποφέρει δυσπλασία ισχίου και τον αγκώνα. Τα αυτιά τους μπορεί επίσης να είναι εύθραυσταγι’ αυτό πρέπει να το φροντίζεις καλά.

Για όλους αυτούς τους λόγους, είναι απαραίτητο να φροντίστε καλά το κατοικίδιό σαςκαθώς και για σωματικές ασκήσεις παρά για φαγητότο οποίο πρέπει να είναι άψογο για το Golden Retriever, αν και αυτά είναι σημαντικά σημεία για όλες τις ράτσες.

Written by admin

4 λύσεις για να κρατήσω τον σκύλο μου στις διακοπές

είναι όλα τα σκυλιά άνετα στο νερό;