in

Το να έχεις σκύλο είναι καλό για την υγεία σου: εδώ είναι 8 οφέλη

Όλοι έχουμε ακούσει ανθρώπους να λένε «ένας σκύλος έχει περισσότερα μειονεκτήματα παρά πλεονεκτήματα». Για εμάς, τους λάτρεις αυτών των τετράποδων γούνι, αυτό μερικές φορές μπορεί να μας προσβάλει ή να μας ενοχλήσει. Ένας σκύλος είναι κάτι περισσότερο από ένα απλό ζώο, είναι ένα μέλος της οικογένειας, ένα ον που μας φέρνει αγάπη άνευ όρων… Δεν μπορούμε να συζητήσουμε ένα συναίσθημα με κάποιον που δεν αισθάνεται το ίδιο. Οποτε εδω 8 συγκεκριμένα και αδιαμφισβήτητα επιχειρήματα που εξηγούν ότι ένας σκύλος φέρνει πολλά θετικά, ειδικά στην υγεία μας!

1 – Μας κάνει να αποβάλλουμε το άγχος

Πρώτα απ ‘όλα, να ξέρετε ότι το να περνάτε χρόνο με έναν σκύλο σας το επιτρέπει Απελευθερώστε την ένταση. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο εφευρέθηκε η θεραπεία με κατοικίδια ή η μεσολάβηση ζώων. Έχοντας λοιπόν ένα σκύλο βελτιώνει την ποιότητα ζωής και μας κάνει πιο παραγωγική στη δουλειά !

2 – Μας κάνει να ασκούμε καθημερινή σωματική δραστηριότητα

Αν δεν έχετε κήπο και πρέπει να βγάλετε τον σκύλο σας, είναι πολύ καλό για εσάς! Θα εξασκηθείτε στο ελάχιστο της ένωσης: 30 λεπτά καθημερινό περπάτημα!

υγεία ευεξίας σκύλου
Συντελεστές: Drazen Zigic / Istock

3 – Βελτιώνει την καρδιαγγειακή μας υγεία

Τα χάδια, είτε ανθρώπινα είτε ζώα, βελτιώνονται την ευημερία μας. Έτσι, το γεγονός και μόνο του το να χαϊδεύεις τον σκύλο σου σε ηρεμεί. Για τι ? Γιατί εκείνη την ώρα σου ο καρδιακός ρυθμός και η αρτηριακή πίεση επιβραδύνονται. Τα άτομα με σκύλο αναπτύσσουν λιγότερες καρδιαγγειακές παθήσεις όπως η χοληστερίνη ή τα καρδιακά επεισόδια.

4 – Ενισχύει το ανοσοποιητικό μας σύστημα

Ναι, είναι αλήθεια, ένας σκύλος δεν είναι εξαιρετικά καθαρός. Ακριβώς όμως! Μελέτες δείχνουν ότι οι άνθρωποι που μεγάλωσαν με έναν σκύλο στο σπίτι τους αναπτύσσονται λιγότερη αλλεργία από αυτούς που δεν το έκαναν. Για τι ? Πολύ απλά επειδή ο σκύλος φέρνει μερικά μικρόβια και βακτήρια που προκαλούν συνεχώς το ανοσοποιητικό μας σύστημα και αυτό μας κάνει πιο ανθεκτικούς!

5 – Μας βοηθά να κοιμηθούμε

Το να μοιράζεστε το κρεβάτι σας με τον σκύλο σας σας βοηθά να κοιμηθείτε πιο γρήγορα και πιο βαθιά. Φέρνει μια ζέστηκαι σας επιτρέπει να αισθάνεστε περισσότερα ασφάλεια.

6 – Μας βοηθά να καταπολεμήσουμε την κατάθλιψη

Ένας σκύλος καθιστά δυνατό να σπάσει τη ρουτίνα και οι μερικές φορές συμπαθητικές, αστείες ή χαλαρωτικές συμπεριφορές του μας κάνουν να βιώσουμε θετικά συναισθήματα. Επίσης, το απλό γεγονός ότι κοιτάμε έναν σκύλο μας κάνει να εκκρίνουμε ωκυτοκίνη, αλλιώς γνωστή ως ” ορμόνη αγάπης“. Για τους ιδιοκτήτες, η αποδεδειγμένη προσκόλληση σε έναν σκύλο φέρνει τόση ευτυχία όσο μια ανθρώπινη φιλία.

βλέμμα αγάπης σκύλου
Credit:PavelRodimov / Istock

7 – Μας βοηθά κοινωνικά

Νιώθεις μόνος; Βγάλε το σκύλο σου έξω! Χάρη στην ιδιοσυγκρασία κοινωνικός του σκύλου, το απλό γεγονός της βόλτας μαζί του μας το επιτρέπει Κάνε φίλους et να μιλήσω με νέους ανθρώπους. Το να έχεις σκύλο βοηθάει στην ανάπτυξη Αυτοπεποίθηση και να αλληλεπιδρούν με άλλους.

8 – Μας βάζει ψύλλο στα αυτιά όταν αρρωσταίνουμε

Χάρη στα 200 εκατομμύρια οσφρητικά κύτταρα στη μύτη του (σε σύγκριση με μόνο 5 εκατομμύρια στον άνθρωπο…), ένας σκύλος είναι σε θέση να αναγνωρίσει ένα άρρωστο κελί. Πολλοί άνθρωποι έχουν μάθει ότι έχουν καρκίνο χάρη στον σκύλο τους, άλλοι ειδοποιούνται πριν από μια επιληπτική κρίση…

Το ίδιο καλοί λόγοι για να υιοθετήσεις σκύλο για να βελτιώσετε την υγεία σας! Με την προϋπόθεση, φυσικά, ότι αγαπάτε τα ζώα και ότι δεν παίρνετε αυτό το κατοικίδιο μόνο για την προσωπική σας ευημερία. Ο σκύλος δεν είναι μοντέρνο αξεσουάρ, ας πούμε…

Συντελεστές: Manuel Meza/Unsplash

Τώρα έχετε αρκετά επιχειρήματα για να αντικρούσετε τους ανθρώπους που σας λένε ότι το να έχεις σκύλο είναι μόνο ταλαιπωρία!

Πηγή

Written by admin

Γιατί πρέπει να αποφεύγονται δύο σκυλιά με λουρί;

Τα πιο μοντέρνα ονόματα σκύλων σε σχήμα U για το έτος 2023