in

Το Akita Inu, το απαραίτητο στοιχείο για αυτή τη μαγευτική φυλή

Το Akita Inu είναι ένας ιαπωνικός σκύλος που συνδυάζει κομψότητα, αξιοπρέπεια και απλότητα. Είναι ένα μεγαλοπρεπές ζώο που έχει γίνει πραγματικό σύμβολο της πίστης και της φιλίας ανθρώπου-σκύλου. Εδώ είναι απαραίτητο να γνωρίζετε για αυτήν την όμορφη ανατολίτικη φυλή.

Το Akita Inu είναι μέρος της ομάδας 5 «Spitz and primitive type dogs», ενότητα 5 «Asian Spitz and related breeds», στον αριθμό 255 (FCI).

1. Η μικρή ιστορία

Η ανάπτυξη της φυλής

Στο παρελθόν, η Ιαπωνία είχε μόνο μικρού έως μεσαίου μεγέθους σκύλους. Ανάμεσά τους ήταν ” το Ακίτα Ματάγκις », μια ράτσα που αναπτύχθηκε τον 17ο αιώνα στην περιοχή Akita, στα βόρεια της χώρας. Την εκτιμούσαν ιδιαίτερα οι αυτοκρατορικές οικογένειες και η αυλή τους. Χρησιμοποιούνταν για κυνήγι και πάλη αρκούδας.

Ξεκινώντας τον 19ο αιώνα, οι κτηνοτρόφοι άρχισαν να διασταυρώνονται με το Akita Matagis Μαστίφ και βήχετε να αυξήσουν το μέγεθός τους. Έτσι πέρασαν στην κατηγορία των μεγαλόσωμων φυλών.

Το drift

Κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, ο ιαπωνικός στρατός χρειαζόταν ζεστά και στιβαρά ρούχα για να προστατεύσει τους στρατιώτες του. Τότε άρχισε να τα φτιάχνει από δέρματα σκύλου… Έτσι διέταξε να συλλάβουν όλα τα κυνόβια της χώρας, με εξαίρεση τους Γερμανούς Ποιμενικούς χρησιμοποιείται στα πεδία των μαχών. Για να σώσουν τα Akitas τους, οι ντόπιοι άρχισαν να τα διασχίζουν με Γερμανικούς Ποιμενικούς.

Αποτέλεσμα: ένα τερατώδες χάος. Η ράτσα βοσκούσε τοεξαφάνιση και οι εκπρόσωποί της έχουν γίνει πολύ ετερογενής. Πράγματι, στα τέλη του 1945, η χώρα είχε τρεις τύπους Akitas: το αρχικό Akitas Matagis (μεσαίου μεγέθους), το μαχητικό Akitas (το μεγάλο μέγεθος εμφανίστηκε τον 19ο αιώνα) και το German Shepherd Cross Akitas.

Ανάκτηση

Ακολούθησε μια μακρά περίοδος αποκατάσταση φυλής. Οι λάτρεις πραγματοποίησαν πολυάριθμους διασταυρώσεις με τον Akitas Matagis για να αφαιρέσουν όλα τα ξένα χαρακτηριστικά που είχαν έρθει να τροποποιήσουν τη γενεαλογία αυτά τα χρόνια της ολίσθησης. Έτσι κατέληξαν με το σημερινό στέλεχος: το Akita Inu.

Akita Inu
Συντελεστές : Mikhail Vasilyev / Unsplash

2. Δυνατό ζώο

Αυτό είναι ένα μεγάλο σκυλί: τα αρσενικά μέτρα 67 εκ και τα θηλυκά 61 εκ. Αυτά τα ζώα ζυγίζουν μεταξύ τους 30 και 50 κιλά. Σε γενικές γραμμές, έχουν ένα μάλλον ανθεκτικό σύνταγμα. Ο λαιμός είναι παχύς, εκτείνεται από μια συμπαγή πλάτη και μια καλά μυώδη οσφυϊκή χώρα. Το στήθος είναι αρκετά ψηλό και η γραμμή της κοιλιάς πολύ ανυψωμένη. Τα άκρα έχουν ισχυρή και καλά ανεπτυγμένη οστική δομή. Η ουρά, εν τω μεταξύ, σηκώνεται, κουλουριασμένη πάνω από την πλάτη.

ο το παλτό είναι πολύ πυκνό. Περιλαμβάνει ένα αρκετά μαλακό υπόστρωμα και ένα μάλλον σκληρό εξωτερικό παλτό. Αυτή η γούνα είναι κόκκινη-ελαφάκι (πιθανώς με πινελιές μαύρου), τρίχωμα ή λευκό. Σε κάθε περίπτωση, το ζώο πρέπει επίσης να κατέχει αυτό που οι Ιάπωνες αποκαλούν «τοΟυραζίρο “. Είναι λευκός χρωματισμός στο εσωτερικό των άκρων, κάτω από την ουρά, στην κοιλιά, το στήθος, το λαιμό και τις πλάγιες περιοχές του κεφαλιού.

3. Μια πινελιά ιαπωνικής αξιοπρέπειας

Αυτή η φυλή αναμειγνύεται αρχοντιά et απλότητα, ένα τυπικό ιαπωνικό χαρακτηριστικό. Το κρανίο είναι όμορφα σχεδιασμένο και έχει τέλειες αναλογίες. Ένα μεσαίο αυλάκι περνάει κατά μήκος του μετώπου, χωρίζοντάς το σε δύο πλευρικά μέρη. Τελειώνει στο επίπεδο της στάσης που είναι πολύ καθαρό. Το ρύγχος είναι μέτρια μακρύ. Φαρδύ στη βάση του, γίνεται πιο λεπτό όσο πλησιάζετε στη μύτη. Το τελευταίο είναι μεγάλο και κατά προτίμηση μαύρο.

Τα αυτιά είναι μικρά, τριγωνικά και όρθια προς τα εμπρός. Του μικρά καστανά μάτια σας κοιτάζω με ένα χαρούμενο, στοργικό και διασκεδαστικό βλέμμα. Έχουν ιδιαίτερο σχήμα, σχεδόν τριγωνικό, με εξωτερική γωνία τραβηγμένη προς τα πάνω.

Akita Inu
Συντελεστές: Uadrienn / Pixabay

4. Μια ράτσα που συμβολίζει την πίστη και τη φιλία ανθρώπου-σκύλου

Αυτό το ζώο κατέχει μια πολύ ιδιαίτερη θέση στην ιαπωνική κουλτούρα, εν μέρει χάρη σε η διάσημη ιστορία του Hachikō που σημάδεψε ολόκληρη τη χώρα. Πρόκειται για έναν Ακίτα που έπαιρνε τον ιδιοκτήτη του στο σταθμό μετά τη δουλειά. Αλλά μια μέρα, ο τελευταίος πέθανε και δεν γύρισε ποτέ στο σπίτι… Ο σκύλος του συνέχισε να τον περιμένει στο σταθμό κάθε βράδυ για σχεδόν 10 χρόνια, μέχρι την ημέρα που πέθανε και το φτωχό θηρίο. εξαφανίστηκε – και επιτέλους εντάχθηκε στο αφεντικό του στον παράδεισο…

Στις μέρες μας, οι Ιάπωνες είναι πολύ δεμένοι με αυτό το είδος σκύλου. Το 1931 το δήλωσαν κιόλας» μνημείο εθνικό “. Ένα μουσείο του Akita inu χτίστηκε επίσης στο Ōdate, την πατρίδα του Hachikō. Ένα μπρούτζινο άγαλμα του γενναίου σκυλιού είναι τοποθετημένο ακριβώς μπροστά. Η φυλή είναι στο επίκεντρο πολλών του Ιαπωνικοί μύθοι, θρύλοι και έθιμα. Για παράδειγμα, όταν γεννιόταν ένα παιδί, ήταν σκόπιμο να προσφέρεται ένα αγαλματίδιο του Ακίτα στους γονείς του για να τους φέρει υγεία, ευτυχία και τύχη.

Συντελεστές: Freepic.diller / Freepik

5. Εύκολη συντήρηση αλλά μερικές φορές επώδυνη τιμή

Σε γενικές γραμμές, το Akita δεν απαιτεί καμία ιδιαίτερη επεξεργασία, το συνήθης βασική φροντίδα αρκετά για να διατηρείται σε καλή κατάσταση (τακτικές πινελιές και λουτρά, βούρτσισμα δοντιών, απολέπιση, συντήρηση νυχιών κ.λπ.). Ωστόσο, το παλτό του είναι αρκετά πυκνός, το οποίο θα γίνει αισθητό σε περιόδους μούχλας που θα χρειαστεί να το βουρτσίσετε πιο εντατικά. Όσον αφορά την τιμή αγοράς, ποικίλλει μεταξύ τους 1.000 και 3.000 ευρώ ανάλογα με τα δείγματα.

6. Ένα ζώο που προσαρμόζεται σε όλους τους χώρους της ζωής

Αν και ένα σπίτι στην εξοχή είναι πάντα ένα συν, γενικά το Akita είναι ένα αρκετά ήρεμο ζώο. Του αρέσει η ηρεμία και μπορεί να προσαρμοστεί στη ζωή της πόλης σε ένα διαμέρισμα. Ωστόσο, η κατοικία του δεν πρέπει να είναι μικροσκοπική και θα είναι ακόμα απαραίτητη να το βγάζετε τακτικά, γιατί παραμένει ένα μεγαλόσωμο σκυλί που χρειάζεται να ασκήσει τον εαυτό του. Ακόμα κι αν δεν είναι κορυφαίος αθλητής, είναι απαραίτητη μια ελάχιστη καθημερινή άσκηση για την ευεξία του και για την υγεία του.

Akita Inu
Συντελεστές: Esmalen / Pixabay

7. Μια τυπική εκπαίδευση

Στη μελέτη του Πρ. Stanley Coren για την ευφυΐα και την υπακοή των σκύλων, το Akita κατατάσσεται στον μέσο όρο. Είναι ένα μάλλον πειθήνιο και δεκτικό ζώο, το οποίο είναι ένα πλεονέκτημα για να του διδάξουμε πράγματα. Παρόλα αυτά, το δικό του έντονο ασιατικό χαρακτήρα μπορεί να αντισταθμίσει λίγο όλο αυτό.

8. Αρκετά αξιοπρεπής υγεία

Η φυλή έχει προσδόκιμο ζωής 10 έως 12 ετών. Είναι καλά στην υγεία της. Ωστόσο, κάποιοι προδιαθέσεις : ορθοπεδικά προβλήματα (π.χ. δυσπλασία ισχίου), νευρικό (π.χ. παρεγκεφαλιδική εκφύλιση, συγγενής κώφωση, αιθουσαίο σύνδρομο, βαριά μυασθένεια), οφθαλμική (π.χ. μικροφθαλμία, γλαυκώμαεντρόπιο, δυσπλασία ή ατροφία του αμφιβληστροειδούς), καρδιακή (π.χ. κοιλιακό διαφραγματικό ελάττωμα, περικαρδιακή συλλογή), δέρμα (π.χ. ραγοδερματικό σύνδρομο, φυλλώδης πέμφιγας, κοκκιωματώδης σμηγματογόνα αδενίτιδα), μεταβολική (π.χ. γλυκογένεση), καθώς και ερυθροκύτταρα π.χ. μικροκυττάρωση) και πήξη (π.χ. maladie de von Willebrand).

Θα σας αρέσει επίσης:

Shiba Inu: τα απαραίτητα που πρέπει να γνωρίζετε για αυτόν τον ιαπωνικό σκύλο!

Chow Chow: τα απαραίτητα που πρέπει να γνωρίζετε για αυτό το χνουδωτό σκυλί!

Pomeranian Loulou: τα απαραίτητα που πρέπει να γνωρίζετε για αυτή τη μικρή μπάλα γούνας

Written by admin

περισσότερο αρσενικό ή θηλυκό;

Κατανόηση της γλώσσας του σώματος ενός σκύλου