in

Το Alaskan Klee Kai, ένα μικρό σκυλί που μοιάζει με χάσκι

Αν το πρόσωπο του Αλάσκα Klee Kai δεν σημαίνει τίποτα για εσάς, είναι φυσιολογικό, γιατί είναι ακόμα αρκετά σπάνιο να συναντήσετε αυτόν τον σκύλο στη Γαλλία. Ακόμα κι αν είναι πιο γνωστό στη Βόρεια Αμερική, ωστόσο παραμένει σχετικά ασυνήθιστο. Μικρό σε μέγεθος, αλλά με εξοικονόμηση ενέργειας, το Alaskan Klee Kai αξίζει να το γνωρίσετε!

Η ιστορία του Klee Kai της Αλάσκας

Το Alaskan Klee Kai κάθεται στο γρασίδι
Πιστώσεις: goldenKB / iStock

Το όνομα «Klee Kai» σημαίνει «σκυλάκι» στα Ινουίτ. Ήταν στη δεκαετία του ’70 που η Linda Spurlin, με καταγωγή από την Αλάσκα, γέννησε αυτή τη μινιατούρα του Alaskan Husky. Πέφτοντας στο ξόρκι του Curious, ενός θηλυκού σκύλου με μέγεθος πολύ μικρότερο από το συνηθισμένο, του ήρθε η ιδέα να δημιουργήσει μια «μινιατούρα» ράτσας χάσκι της Αλάσκας. Αποφάσισε λοιπόν να τον υιοθετήσει για να αρχίσει να εκτρέφει σκύλους ίδιου μεγέθους. Κατά την επιλογή της, φρόντισε να επιλέξει τα καλύτερα στοιχεία για να δημιουργήσει μια νέα συνεκτική γραμμή. Ο στόχος του ήταν να διατηρήσει ορισμένα χαρακτηριστικά του χάσκι της Αλάσκας δημιουργώντας παράλληλα έναν σκύλο συντροφιάς, όχι έναν εργαζόμενο. Αρχικά δημιουργήθηκαν για αυτήν, τα μειωμένα Alaskan Huskies της συνέλαβαν τελικά πολλούς ανθρώπους. Το 1988 αποφάσισε λοιπόν να δημοσιοποιήσει τη ράτσα Alaskan Klee Kai!

Το Alaskan Klee Kai, ένα μικροσκοπικό χάσκι!

Η Klee Kai με το μωρό της ξαπλωμένο στο γρασίδι
Πιστώσεις: kali9 / iStock

Η σωματική διάπλαση του Αλάσκα Klee Kai έχει πολλές ομοιότητες με το Husky και πιο συγκεκριμένα το χάσκι της Αλάσκας αφού κατέρχεται απευθείας από αυτό. Τα τριγωνικά αυτιά του, το μακρύ ρύγχος του και τα μικρά αμυγδαλωτά μάτια του θυμίζουν την καταγωγή του. Ακριβώς όπως ο Husky, έχει ένα ημίμακρο παλτό με άφθονο υπόστρωμα. Τα περισσότερα Alaskan Klee Kai έχουν λευκό και γκρι παλτόαλλά το μαύρο και το άσπρο καθώς και το καφέ και το κόκκινο επιτρέπονται επίσης εφόσον έχουν το χαρακτηριστική μάσκα του αγώνα. Όσον αφορά το μέγεθός τους, υπάρχουν 3 μοντέλα. Το πρώτο είναι το παιχνίδι που έχει μέγιστο μήκος 33 εκατοστά στο ακρώμιο. Έπειτα έρχεται η μινιατούρα που έχει μέγεθος από 34 έως 39 εκατοστά. Τέλος, το τυπικό Alaskan Klee Kai έχει μήκος τουλάχιστον 40 εκατοστά στο ακρώμιο.

Το Alaskan Klee Kai, ένα μικρό σκυλάκι γεμάτο ενέργεια!

Alaskan Klee Kai
Πιστώσεις: bon9 / iStock

Σε αντίθεση με τις προδιαθέσεις του Husky που είναι σκύλος εργασίας, το Klee Kai είναι περισσότερο σκύλος συντροφιάς. Ωστόσο, δεν είναι επειδή είναι η μινιατούρα εκδοχή του ξαδέλφου του Χάσκι που θα είναι ευτυχισμένος ως σκύλος σπιτιού. Είναι ένα πολύ δραστήριο σκυλάκι που έχει μεγάλη ανάγκη να ασκήσει τον εαυτό του. Ως εκ τούτου, δεν θα διστάζει να σας συνοδεύσει σε μεγάλες βόλτες και θα εκτιμήσει το να έχει έναν αθλητικό δάσκαλο. Είναι ένα πολύ τρυφερό σκυλί και κοντά στα αφεντικά του. Επίσης, τα πάει ιδιαίτερα καλά με τα παιδιά. Ωστόσο, όπως οι περισσότεροι σκανδιναβικοί σκύλοι, θα χρειαστεί μερικές φορές λίγη ανεξαρτησία. Το Alaskan Klee Kai έχει επίσης δυνατό χαρακτήρα!

Πόσο κοστίζει η υιοθεσία ενός σκύλου Klee Kai από την Αλάσκα;

Να ξέρετε ότι για να υιοθετήσετε ένα κουτάβι Alaskan Klee Kai, θα χρειαστεί να έχετε έναν αρκετά μεγάλο και υψηλό προϋπολογισμό. Στην πραγματικότητα, η τιμή ενός κουταβιού μπορεί να κυμαίνεται από 2500 έως 4500 ευρώανάλογα με το φύλο, το μέγεθός του ή το χρώμα του.

Written by admin

Πότε να αλλάξετε από τροφή για κουτάβια σε τροφή για ενήλικες;

Κυριαρχία στους σκύλους: μύθος ή πραγματικότητα;