in

Το Alaskan Malamute, ένα σκυλί κατευθείαν από τον Άπω Βορρά

Ακόμη μεγαλύτερο από το Σιβηρικό Χάσκι, το Alaskan Malamute έχει μάλλον εντυπωσιακό μυϊκό σύστημα και μέγεθος. Ένα πραγματικό αρκτικό έλκηθρο, υποστηρίζει ακραίες χειμερινές συνθήκες χωρίς κανένα πρόβλημα. Το χιόνι και το κρύο είναι τα στοιχεία του! Η ψηλή κεφαλή του το καθιστά επίσης ιδιαίτερα κομψό.

Η ιστορία του Malamute d’Alaska

Σκυλιά Malamute που βρίσκονται στο χιόνι μετά από έναν αγώνα έλκηθρου
Πιστώσεις: VFRed / iStock

Μια πολύ παλιά ράτσα σκύλων έλκηθρου, το Malamute προέρχεται από την Αλάσκα. Πήρε το όνομά του από τη φυλή Mahlemiut που τον μεγάλωσε για τις ιδιότητές του ως σκύλος έλκηθρου, αλλά και ως κυνηγετικός σκύλος, στην περιοχή Kotzebue.. Αυτός ο σκύλος ήταν λοιπόν ένας πραγματικός σύμμαχος για τους Ινουίτ και τους βοήθησε να επιβιώσουν μπροστά στις ακραίες συνθήκες αυτής της χώρας. Στη συνέχεια, κατά τη διάρκεια του χρυσού πυρετού τον 19ο αιώνα, πολλά σκυλιά Malamute χρησιμοποιήθηκαν για τη μεταφορά χρυσοθήρων και του εξοπλισμού τους. Το 1930, το Malamute έγινε όλο και πιο σπάνιο, τόσο πολύ που σχεδόν εξαφανίστηκε. Ευτυχώς, οι ενθουσιώδεις κατάφεραν να σώσουν τη φυλή. Σήμερα αυτός ο μεγάλος επιβλητικός σκύλος κατακτούσε όλο και περισσότερα σπίτια.

Το Μαλαμούτ d’Alaskaδύναμη όλα σε κομψότητα

Alaskan Malamute ποζάρει στο γρασίδι
Πιστώσεις: LiuMeiLi / iStock

Το Malamute είναι το μεγαλύτερο, αλλά και το πιο ισχυρό από όλα τα έλκηθρα. Το στιβαρό του πλαίσιο και η εντυπωσιακή μυϊκή του δομή του επιτρέπουν να κάνει τη δουλειά του αποτελεσματικά. Το φόρεμά του είναι πολύ χοντρό και μπορεί να είναι γκρι και άσπρο, ασπρόμαυρο ή άψογο λευκό. Το κεφάλι του είναι μεγάλο και με καλές αναλογίες. Τα αυτιά του Malamute είναι τριγωνικά και στέκονται όρθια στο κεφάλι τους. Τα μάτια του είναι συνήθως σκούρα καφέ, αλλά σε αντίθεση με το Husky, δεν χρειάζεται να είναι μπλε. Η καλά επιπλωμένη ουρά του μεταφέρεται στην πλάτη του. Τέλος, το Alaskan Malamute μπορεί να έχει ύψος μεταξύ 58 και 64 cm στο ακρώμιο και ζυγίζει μεταξύ 35 και 40 kg ανάλογα με το φύλο του.

Το Μαλαμούτ d’Alaskaένα ήρεμο σκυλί με δυνατό χαρακτήρα

Ο Malamute παίζει με την ερωμένη του στο χιόνι
Πιστώσεις: Simon002 / iStock

Από πλευράς χαρακτήρα, το Alaskan Malamute είναι σκύλος πολύ ανθεκτικό σωματικά, αλλά και ψυχικά. Αυτό οφείλεται στην προέλευσή του και στις ακραίες συνθήκες που το έχουν διαμορφώσει ώστε να μπορεί να αντιμετωπίσει τα πάντα. Αυτός ο καλά επιβεβαιωμένος χαρακτήρας μπορεί επομένως μερικές φορές είναι δύσκολο να το διαχειριστείς. Είναι ένας σκύλος που πρέπει να εκπαιδεύεται σταθερά, αλλά με ήπιο και συνεπή τρόπο: ξεχνάμε την ισορροπία δυνάμεων. Δεδομένης της καταγωγής τους, το Malamute έχει επίσης μεγάλη ανάγκη για άσκηση. Για τη σωματική και ψυχική του ισορροπία, είναι επομένως απαραίτητο να μπορεί ο αφέντης του να του προσφέρει μεγάλες και συχνές βόλτες. Έξυπνος και δραστήριος, εσύ Μπορείτε επίσης να εξασκηθείτε σε πολλές δραστηριότητες μαζί του, συμπεριλαμβανομένου ενός αθλήματος τρολ, γιατί του αρέσει το χιόνι !

Πόσο κοστίζει η υιοθεσία ενός Malamute; d’Alaska ?

Δύο σκυλιά Malamute της Αλάσκας στο χιόνι
Συντελεστές: Vivienstock / iStock

Αν και η τιμή ενός σκύλου ράτσας Malamute μπορεί να ποικίλλει ανάλογα με τον εκτροφέα και επομένως τη γενεαλογία του, κατά μέσο όρο θα πρέπει να πληρώσετε μεταξύ 800 και 1300 ευρώ. Αυτός ο σκύλος επομένως δεν είναι από τις πιο ακριβές ράτσες, αλλά η τιμή του παραμένει αρκετά σημαντική.

Written by admin

Μπορείτε να κληροδοτήσετε την κληρονομιά σας σε έναν σκύλο;

Πώς συναντήθηκαν για πρώτη φορά ο λύκος και ο άνθρωπος;