in

Το Basset Hound, ένα σκυλί με πολύ μοναδική σωματική διάπλαση

Με την πολύ μοναδική του σωματική διάπλαση, πώς μπορείς να περάσεις από το Basset Hund χωρίς να το προσέξεις; Ο μελαγχολικός, ακόμα και λυπημένος αέρας του, κρύβει στην πραγματικότητα ένα πολύ έξυπνο, δυναμικό και παιχνιδιάρικο σκυλάκι. Παλαιότερα χρησιμοποιήθηκε για κυνήγι, τώρα είναι ο ιδανικός σύντροφος για οικογένειες.

Ποια είναι η προέλευση του Basset Hound;

πορτρέτο ενός κυνηγόσκυλου μπασέτ
Συντελεστές: Juan-Pablo-Carrera-Gave / iStock

Το Basset Hound είναι ένα σκυλί γαλλικής καταγωγής. Πράγματι, η φυλή ανακαλύφθηκε στη Βρετάνη το 1066 μετά την εισβολή των Νορμανδών., που το κάνει σκύλο με πολύ αρχαία καταγωγή. Παρά τη γαλλική της αφή, η φυλή αναπτύχθηκε αρχικά στη Μεγάλη Βρετανία και στη συνέχεια στις Ηνωμένες Πολιτείες. Το Basset Hound είναι το αποτέλεσμα μιας μίξης μεταξύ του Basset Artésien Normand, που είναι επίσης ο πρόγονός του, και του σκύλου Saint-Hubert που ονομάζεται επίσης bloodhound. Το Basset Hound διαδόθηκε αρχικά στην Αγγλία στα μέσα του 19ου αιώνα και στη συνέχεια πέρα ​​από τον Ατλαντικό από τα μέσα του 20ου αιώνα. Αρχικά ήταν κυνηγετικός σκύλος, σταδιακά έγινε πραγματικός κατοικίδιος σκύλος.

Το Basset Hound, ένα σκυλί με κοντά πόδια και δυναμικό

Basset Hound που τρέχει στην παραλία
Πιστώσεις: WilliamBunce / iStock

Με τα πολύ κοντά πόδια, το χαλαρό δέρμα και τα αυτιά που σχεδόν σέρνονται στο έδαφος, πώς μπορείτε να χάσετε το Basset Hound; Εύκολα αναγνωρίσιμο, αυτό το σκυλί έχει ένα υπερβολικά ογκώδες πλαίσιο λαμβάνοντας υπόψη το μικρό του μέγεθος. Το μακρύ σώμα του είναι δυνατό και δυνατό. Το μεγάλο ρύγχος του καλυμμένο με ένα δέρμα που μπορεί να περιγραφεί ως κρεμασμένο του δίνει έναν μελαγχολικό και απαλό αέρα. Επιπλέον, πολύ συχνά διαπιστώνουμε ότι το Basset Hound έχει μια θλιβερή εμφάνιση, αλλά αρκεί να κοιτάξουμε την ουρά του κουβαλημένη χαρούμενη για να δούμε ότι αυτό είναι μόνο μια εντύπωση. Πολύ δυναμικό και ανθεκτικό, είναι πάνω από όλα σκύλος εργασίας. Το φόρεμα του Basset Hound είναι κυρίως τρίχρωμο (λευκό, καφέ και μαύρο), αλλά μπορεί επίσης να είναι δίχρωμο λεμόνι (ένα πολύ ανοιχτό καφέ που φτάνει στο μπεζ) και λευκό. Όσον αφορά το ύψος και το βάρος, ένα αρσενικό μπορεί να φτάσει τα 25 έως 30 κιλά και να έχει ύψος μέχρι 38 εκατοστά στο ακρώμιο. Το θηλυκό μπορεί να ζυγίζει από 18 έως 25 κιλά και να έχει μέγεθος 33 εκατοστά.

Το Basset Hound, ένα προστατευτικό και παιχνιδιάρικο σκυλί

κυνηγόσκυλο που χασμουριέται ξαπλωμένο στην παραλία
Credits: cynoclub / iStock

Δεν πρόκειται να λέμε ψέματα ο ένας στον άλλον, με την πρώτη ματιά το Basset Hound δεν είναι το πιο αποτρεπτικό με τα σκυλίσια μάτια του. Ωστόσο, αν αισθανθεί έναν πιθανό κίνδυνο ή κάποιον που δεν αισθάνεται, μπορεί να υψώσει τη φωνή του και να είναι καχύποπτος. Ένας εξαιρετικά ειρηνικός σκύλος, θα αποδειχθεί πολύ ευγενικός και υπομονετικός με άλλα ζώα αλλά και με παιδιά. Είναι επίσης μια ράτσα πολύ συμβατή με τους ηλικιωμένους. Αν είναι ήρεμος σε καθημερινή βάση, μπορεί ωστόσο να είναι πολύ ενεργητικός όταν χρειάζεται. Επιπλέον, έχοντας διατηρήσει τα κυνηγετικά του ένστικτα και ένα απίστευτο ταλέντο, το Basset Hound μπορεί να αρχίσει να ακολουθεί τα προβλήματά του χωρίς να απορρίψει τον στόχο του, αγνοώντας εντελώς τον κύριό του. Αυτός είναι ο λόγος που μπορεί να είναι δραπέτης. Επιπλέον, όντας πολύ άπληστης φύσης, θα πρέπει να προσέξετε να μην το ταΐσετε υπερβολικά με κίνδυνο να του δημιουργήσετε προβλήματα στην πλάτη που σχετίζονται με το υπερβολικό βάρος. Κάτω από τους αδιάφορους βηματισμούς του, είναι ένας σκύλοςέξυπνος και στοργικός που είναι πάντα έτοιμος να διασκεδάσει.

Πόσο κοστίζει η υιοθέτηση ενός Basset Hound;

πολλά κουτάβια κυνηγόσκυλου μπάσετ σε ένα ξύλινο καρότσι
Συντελεστές: Jessica-Nystrom / iStock

Η τιμή ενός Basset Hound ποικίλλει ανάλογα με την προέλευσή του, αλλά και την ηλικία και το φύλο του. Χρειάζονται κατά μέσο όρο 700 έως 1200 ευρώ για να εγγραφεί ένα Basset Hound στο LOF. Ωστόσο, να ξέρετε ότι οι υψηλότερες γραμμές μπορεί να φτάσουν τα 1400 ευρώ.

Πολύ πιο συνηθισμένο στις Ηνωμένες Πολιτείες παρά εδώ, το Basset Hund είναι ο τέλειος σκύλος συντροφιάς. Στην πραγματικότητα, αποδεικνύεται ότι είναι πολύ πιο ήρεμος και πιο εύκολος να ζει σε ένα διαμέρισμα από την πλειοψηφία των μικρών σκυλιών που ονομάζονται «παιχνίδια». Επιπλέον, παρά τα κοντά του πόδια, δεν είναι σκύλος που μπορεί να χαρακτηριστεί μικρός.

Written by admin

Επιλέγοντας ένα λουρί για τον σκύλο μου: 4 πράγματα που πρέπει να γνωρίζω

Γιατί ο σκύλος μου ξοδεύει την ώρα του μυρίζοντας τα πάντα;