in

Το Bobtail, ένα πολύ δυνατό αγγλικό τσοπανόσκυλο

Ένα εύρωστο και ζωηρό τσοπανόσκυλο, το Bobtail είναι ένας μεγάλος κυνικός. Είναι αναγνωρίσιμο μεταξύ όλων χάρη στη γούνα του. Πράγματι, έχει πολύ ιδιαίτερη υφή και χρώμα που αποτελείται κυρίως από γκρι και πολύ χαρακτηριστικό λευκό. Αυτός ο εξαιρετικά αγαπητός μεγαλόσωμος σκύλος είναι αγγλικής καταγωγής, αλλά εξακολουθεί να είναι σχετικά άγνωστος και είναι σπάνιο να διασχίσει το δρόμο του. Αν θέλετε λοιπόν να μάθετε περισσότερα, πάμε για τις παρουσιάσεις!

Η σύντομη ιστορία του Bobtail

Σκύλος Bobtail που βρίσκεται στο γρασίδι
Πιστώσεις: radarreklama / iStock

Το Bobtail ονομάζεται επίσης Old English Sheepdog που μεταφράζεται στα γαλλικά ως Ancestral English Sheepdog. Είναι λοιπόν μια πολύ παλιά ράτσα και, όπως ίσως μαντέψατε, αγγλικής καταγωγής. Ωστόσο, η ανίχνευση της ακριβούς προέλευσής του αποδεικνύεται πραγματικός πονοκέφαλος. Αυτός ο σκύλος ήταν εξειδικευμένος στην οδήγηση κοπαδιών και το δασύτριχο και πολύ χοντρό τρίχωμα του επέτρεπε να είναι πολύ ανθεκτικό σε ορεινά περιβάλλοντα, αλλά και στην αγγλική ύπαιθρο. Το όνομά του προέρχεται από το γεγονός ότι η ουρά του κόπηκε οικειοθελώς.. Σήμερα, αυτή η πρακτική είναι προφανώς απαγορευμένη στη Γαλλία. Το τρέχον πρότυπο του Bobtail είναι αρκετά πρόσφατο αφού χρονολογείται μόλις από το 2010 ενώ η πρώτη έκθεση της φυλής χρονολογείται από το 1873.

Το Bobtail, ένα γκριζαρισμένο τσοπανόσκυλο

Γκρίζο σκυλί Bobtail με λαστιχάκι στο κεφάλι του
Πιστώσεις: MOAimages / iStock

Τα μαλλιά του Bobtail είναι πολύ άφθονα και ημίμακρα. Όπως ειπώθηκε προηγουμένως, Το εξαιρετικής ποιότητας υπόστρωμα του επιτρέπει να αντιστέκεται στο δριμύ κρύο των βουνών. Όσον αφορά το χρώμα, το Bobtail είναι συνήθως γκρι, αλλά επιτρέπονται αρκετές αποχρώσεις από γκρι έως μπλε. Το κεφάλι, ο λαιμός, τα πόδια και η κοιλιά είναι λευκά.

Αυτό το μεγαλόσωμο σκυλί είναι ταυτόχρονα επιβλητικό και κοντόχοντρο με ογκώδες κεφάλι που έχει μάλλον τετράγωνο σχήμα. Η ουρά του Bobtail ήταν αγκυροβολημένη στο παρελθόν, αλλά σήμερα μπορεί να γεννηθεί με κοντή ουρά ή αλλιώς μακριά και με κρόσσια. Παρά το γεγονός ότι είναι κρυμμένο από τρίχες, τα μάτια του έχουν συνήθως καφέ χρώμα ή μπορεί να είναι ψιλικατζίδικα. Το Bobtail μπορεί να έχει μήκος τουλάχιστον μεταξύ 56 cm για ένα θηλυκό και 61 cm στο ακρώμιο για ένα αρσενικό. Όσο για το βάρος, συνήθως είναι μεταξύ 28 και 40 κιλών.

Το Bobtail, ένα σκυλί γεμάτο ενέργεια και στοργικό

Σκύλος Bobtail που τρέχει στο γρασίδι
Πιστώσεις: radarreklama / iStock

Αν και έχει γίνει πραγματικός σκύλος συντροφιάς, ο Bobtail έχει κρατήσει βαθιά μέσα του την ψυχή του τσοπανόσκυλου. Εάν έχετε άλλα ζώα, όχι μόνο θα είναι εντάξει, αλλά θα έχει και την τάση να θέλει να τα κοπάδι. Γλυκός και φιλικός, θα είναι και με τα παιδιά. Παρ ‘όλα αυτά, αυτός ο σκύλος δεν εκτιμά την εξουσία και επομένως δεν πρέπει να τοποθετείται ανάμεσα σε όλα τα χέρια. Το Bobtail μπορεί να είναι καλός φύλακας, αλλά δεν πρέπει να περιμένουμε πολλά από αυτόν, καθώς επειδή είναι λάτρης των ανθρώπων, είναι δύσκολο γι ‘αυτόν να ξεχωρίσει τους καλούς από τους κακούς ανθρώπους όταν του προκαλείται η περιέργεια. Το να μένει σε διαμέρισμα επίσης δεν του προτείνεται, γιατί είναι σκύλος που έχει τεράστια ανάγκη για ξόδεμα.

Τι τιμή για ένα Bobtail;

Bobtail θηλυκό σκυλί με τα μικρά της
Credits: slowmotiongli / iStock

Για να υιοθετήσετε ένα Bobtail, η τιμή μπορεί προφανώς να ποικίλλει ανάλογα με την προέλευσή του, το φύλο του και την ηλικία στην οποία το υιοθετείτε, Μείναι απαραίτητο να υπολογίζετε κατά μέσο όρο 1000 € για έναν σκύλο που είναι εγγεγραμμένος στο LOF γνωρίζοντας ότι οι υψηλότερες γραμμές μπορούν να πωληθούν έως και 1200€. Το Bobtail είναι επομένως μια αρκετά ακριβή ράτσα, αλλά δεν θα το μετανιώσετε!

Αν έχετε πέσει στο Bobtail, αυτή η πραγματική μπάλα αγάπης αναμφίβολα θα σας γεμίσει ευτυχία!

Written by admin

πρέπει να ακολουθήσουμε το παράδειγμα του Βελγίου;

μια πειθαρχία με πολλά οφέλη