in

Το Bull Terrier ή ο “κυνικός μονομάχος”

Αναγνωρισμένο με την πρώτη ματιά με την προεξέχουσα μύτη του, το Bull Terrier έχει μια μάλλον άτυπη σωματική διάπλαση. Είναι ο μόνος σκύλος με αυτό το συγκεκριμένο προφίλ που ονομάζεται «Ρωμαϊκή μύτη» που το κάνει τόσο μοναδικό. Με τα μικρά τριγωνικά μάτια του και τη δομή του μονομάχου, το Bull Terrier είναι μια αληθινή μπάλα αγάπης. Είναι ιδανικό για οικογένειες με ή χωρίς παιδιά.

Η μικρή ιστορία του Bull Terrier

Μπουλ τεριέ που πηδά στον αέρα
Credits: virgonira / iStock

Η φυλή Bull Terrier άρχισε να αναπτύσσεται ήδη από τον 18ο αιώνα. ΣΤΟ Εκείνη την εποχή, οι Άγγλοι λάτρευαν τις μάχες που αντιτάχθηκαν κυρίως στους ταύρους στα μπουλντόγκ. Ναι, σωστά διαβάσατε! Τότε ήταν που είχαν την ιδέα ντοσυγκρίνετε αυτά τα διάσημα μπουλντόγκ που μάχονται με έναν σκύλο τεριέ: το λευκό αγγλικό τεριέ. Αρχικά λοιπόν το Bull Terrier δημιουργήθηκε για την οργάνωση διαφόρων αγώνων εναντίον άλλων ζώων. Αυτός ο σκύλος ήταν επίσης φημισμένος ως ο «κυνικός μονομάχος». Η απαγόρευση της μάχης των ζώων στη δεκαετία του 1830 οδήγησε σταδιακά στην παρακμή της φυλής. Ωστόσο, επέστρεψε στο επίκεντρο κατά το δεύτερο μισό του 20ου αιώνα.

Το Bull Terrier, ένας σκύλος όλος μυς

Λευκό μπουλ τεριέ που κάθεται στο έδαφος
Πιστώσεις: MG_54 / iStock

Όλη η ιδιαιτερότητα του Bull Terrier βρίσκεται στο αρχικό σχήμα του ωοειδούς κεφαλιού του. Μια πραγματική μπάλα μυών με πολύ συμπαγές σώμα, βρίσκουμε τέλεια την καταγωγή του ως μαχητικό σκυλί μέσα από τη σωματική του διάπλαση. Το φόρεμά του είναι φτιαγμένο από κοντό μαλλί που μπορεί να χρωματιστεί με λευκό ή ελαφάκι. Μπορεί επίσης να είναι τρίχρωμο ή brindle (stripe effect). Τα αυτιά του στέκονται όρθια στο κεφάλι του. Τα μικρά, στενά, τριγωνικά μάτια του έχουν συνήθως σκούρο χρώμα. Τελικά, μεγάλοΗ ουρά του Bull Terrier είναι κοντή και τη μεταφέρει οριζόντια. Ανάλογα με το φύλο τους, Το Bull Terrier μπορεί να έχει ύψος μεταξύ 35 και 50 cm στο ακρώμιο και βάρος από 20 έως 40 kg.

Το Bull Terrier, ένα κοινωνικό και παιχνιδιάρικο σκυλί

Ο Μπουλ Τεριέ αγκαλιάζει τον κύριό του που κάθεται σε ένα παγκάκι
Πιστώσεις: Bobex-73 / iStock

Το Bull Terrier που υιοθετούμε στα σπίτια μας σήμερα ευτυχώς δεν έχει πλέον τα χαρακτηριστικά για τα οποία δημιουργήθηκε τότε. Σήμερα αυτός ο σκύλος είναι μια πραγματική μπάλα αγάπης, χωρίς επιθετικότητα και ταιριάζει απόλυτα στην οικιακή και οικογενειακή ζωή. Αυτό το σκυλάκι έχει μάτια μόνο για τον άνθρωπο του. Επιπλέον, όντας από τη φύση επακρώς κοινωνικός, μην το διαλέξεις αν θέλεις φύλακα. Ειναι υπεροχο χρειάζεται επαφή έχει επιπλέον τις συνέπειες που δυσκολεύεται να αντέξει τη μοναξιά και την πλήξη που μπορεί να τον κάνει καταστρεπτικός… Γεμάτο ενέργεια, αυτό το μικρό σκυλάκι θα χρειαστεί επίσης μεγάλες βόλτες καθώς πολύ χρόνο παιχνιδιού για να ξοδέψεις. Τέλος, το Bull Terrier έχει επίσης διατηρήσει έναν κάπως πεισματάρικο και άτακτο χαρακτήρα από τους προγόνους του.

Πόσο κοστίζει η υιοθεσία ενός Bull Terrier;

Η τιμή ενός Bull Terrier ποικίλλει προφανώς ανάλογα με τον εκτροφέα, την καταγωγή του, αλλά και το φύλο του (τα θηλυκά είναι πιο ακριβά από τα αρσενικά). Κατά μέσο όρο, μπορείτε να εξετάσετε μεταξύ 1000 και 1300 ευρώ εάν θέλετε έναν σκύλο εγγεγραμμένο στο LOF.

Συνοψίζοντας, κάτω από τον αέρα ενός άτακτου σκύλου, το Bull Terrier έχει αλλάξει πολύ από την πρώτη του έκδοση τον 18ο αιώνα. Σκύλος άτακτος, τρυφερός και παιχνιδιάρης, θα χαρεί μικρούς και μεγάλους.

Written by admin

Οι 8 πιο όμορφες ράτσες σκύλων που θα κάνουν την καρδιά σας να χτυπήσει δυνατά

Πώς μπορώ να μάθω στον σκύλο μου να δίνει το παιχνίδι του;